用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 2011-2012 P.1 parents please join to discuss
樓主: KKLmama
go

2011-2012 P.1 parents please join to discuss [複製鏈接]

Yes, I need it in a hurry!!!
原帖由 silvia_ng 於 11-8-30 23:29 發表

HOW ABOUT GROUP ORDER?!  

Hi Silvia
終於比我恨到仔仔可以同你囡囡做同學仔啦~~
因為我哋29號才去註冊,到這刻都未知阿仔讀那一班,所有通告都未有,所以想問明天返學是不是只需帶空書包,另外重有無咩係需要拿或準備。
原帖由 silvia_ng 於 11-8-30 17:04 發表
朋友仔...校網已經有迎新日照片啦! 睇下有冇影到自己個寶貝啦!

回覆 1# tingfai 的文章

I may be make a sandwiches for him.

原帖由 phoebecyl 於 11-8-31 10:33 發表
Hi Silvia
始終於比我恨到仔仔可以同你囡囡做同學仔啦~~
因為我哋29號才去註冊,到這刻都未知阿仔讀那一班,所有通告都未有,所以想問明天返學是不是只需帶空書包,另外重有無咩係需要拿或準備。
...

Water bottle, one Photo, one roll of tissue, empty school bag, lunch box (don't bring money as teacher said) and a sweet smile.
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

原帖由 tingfai 於 11-8-31 09:54 發表
Will u all bring lunch box for your kids on 1/9 - 5/9?

今晚先同小朋友傾, 佢地想食乜先。如果唔可以KEEP太耐既, 就叫姐姐帶返去比佢地囉。

原帖由 bb00 於 11-8-31 10:17 發表
Yes, I need it in a hurry!!!

其實你已經捱過左最難過果PART, 出年先再有咁震撼既場面架啦!

原帖由 phoebecyl 於 11-8-31 10:33 發表
Hi Silvia
終於比我恨到仔仔可以同你囡囡做同學仔啦~~
...

WOW! 恭喜哂! 我女家下變左四眼小妹, 唔知你仔會唔會認得佢 (再者個ADV 應該已經冇出啦掛)

空書包 + 水樽 + 一個SNACK BAG FOR小息帶零食餅乾用, 咁上下啦, 老師之後會通知返你要帶咩架啦。聽晚你大把通告填呀! 如果要訂飯記得交返去呀!

I will prepare my boy some fruit for the recess.
原帖由 vee 於 11-8-31 10:16 發表
1/9-5/9 lunch 會預備帶三文治 / 飯糰類.
係咪得一個小息咋? 洗唔洗再預備小食呢 ?

原帖由 tingfai 於 11-8-31 11:26 發表
I will prepare my boy some fruit for the recess.

怕唔怕倒潟一陣攪到"痴立立"呀?

我地第一日通常都係帶零食....一路食, 一路識朋友仔SHARE下囉。

原帖由 tomcathui 於 11-8-31 11:04 發表

Water bottle, one Photo, one roll of tissue, empty school bag, lunch box (don't bring money as teacher said) and a sweet smile.

佢仔仔好大可能同你小朋友一班喎

Yes wor, u are right. May be let him bring some rasins and share with kids :D
原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 11:29 發表

怕唔怕倒潟一陣攪到"痴立立"呀?

我地第一日通常都係帶零食....一路食, 一路識朋友仔SHARE下囉。

原帖由 tingfai 於 11-8-31 11:37 發表
Yes wor, u are right. May be let him bring some rasins and share with kids :D

:D  一個小息8個字, 唔識朋友真係好難過....
我好緊張+期待呀! hohoho!

Thanks!!...School Name Chop 我估大約$80....

原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 09:34 發表

每張通告跟一張支票, 唔可以一次過架!

明天你o地會唔會送阿囝/囡番學呀?

我好想送呀, 我囝本身要搭校車的, 但我諗學校第一日會教小朋友上/落校車既安排, 如放學應點做, 去邊樹集合咁, miss第一日驚第二日唔識點做.

咁, 將來我又可唔可以去接佢放學呢...? 咁要點做呢? 要唔要通知學校or校車ee?

蕭亞姨, 你可唔可以share下呀? 唔該...

原帖由 jjhh 於 11-8-31 13:36 發表
明天你o地會唔會送阿囝/囡番學呀?

我好想送呀, 我囝本身要搭校車的, 但我諗學校第一日會教小朋友上/落校車既安排, 如放學應點做, 去邊樹集合咁, miss第一日驚第二日唔識點做.

咁, 將來我又可唔可以去接佢放學呢... ...

呵呵...將來當然可以自己接小朋友放學啦。你預早同小朋友講定, 再打多個電話比校車司機/保姆confirm, 先至好去接呀! 我仔知道會接, 就會去cp 1搵我, 唔會走去接隊架啦。

第一日比佢自己返啦, 第時比驚喜去接佢都未遲

但我今年開始, 應該都係我日日送佢地返學囉 好怕耐左我會好眼訓

原帖由 Cat108 於 11-8-31 13:06 發表
Thanks!!...School Name Chop 我估大約$80....

貢貴

Those without ink should be cheaper, i think.
原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 13:57 發表

貢貴

我好緊張, me too! I think I am more nervous than my kid!
I will fetch my boy off from school from 1/9-6/9. So happy to see him starting a new school life! :)
原帖由 silvia_ng 於 11-8-31 11:44 發表

:D  一個小息8個字, 唔識朋友真係好難過....
我好緊張+期待呀! hohoho!

原帖由 tingfai 於 11-8-31 14:00 發表
Those without ink should be cheaper, i think.

我好無聊...打左去呢間問, 佢話學校名個原子印大約45蚊一個。
4 x 2cm既人名就50蚊一個(可落中英文)
如果group order就十個有9折。

原帖由 tingfai 於 11-8-31 14:03 發表
我好緊張, me too! I think I am more nervous than my kid!
I will fetch my boy off from school from 1/9-6/9. So happy to see him starting a new school life! :)

以前有冇試過睇到喊?

我試過 我好死冇用.....
我老公仲笑我, 入學又喊, 畢業又喊, 幾時喊到大學畢業呀? 我話如果真係可以大學畢業, 我多多都有得喊呀~!
‹ 上一主題|下一主題