用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN Application
樓主: kwansara
go

St Cat PN Application [複製鏈接]

回復 174# jcckeung 的帖子

學校今次處理pn收form的方法很差, 一直聽人對此學校有很高的評價, 但今次的手法, 卻令人覺得學校是否真的好?

姑勿論學校最終是否會IN晒所有學生, 又或是收幾多學生, 但學校的處事方式根本非以"人"為本, 如此難為家長, 大家日後都不要冀望學校會以學生為中心, 辦校巴等, 因為校方根本不用做這些, 都有大把家長送子女來讀吧!

唉! 原本對ST.CAT感覺不錯, 今次有點失望吧!

May be so many parents are need go to working before 9:00am.  So, they want queue up early & finish early.   And then they can go to their office on time or asap.

我今日係專登攞假去交表,但係從來都冇打算排通宵。橫掂我嘅小朋友都有唔錯嘅offer在手,所以st catherine得唔得都冇所謂。

我今朝起身後仲歎咗早餐先出發。去到同個管理員傾開先知今朝一早場面好壯觀。我到時大約接近十一點,得幾個家長喺度入表。啲職員仲好有禮貌地講話交咗文件之後就會喺一月份收到表同interview通知書。成個過程我由harbour place果邊行到st Catherine交文件都唔使十分鐘,真係好慶幸冇一早嚟排隊~

同埋我見到樓下泊咗兩架st catherine嘅保姆車~

我今朝8點10到,龍尾還在天穚,9點交完表走得,見龍尾已經短咗一大截,天橋已無晒人.....原來一早時咁虛冚,咁唔知我有冇機編排到25號朝早IN呢,嘿嘿......

I think SC will give 3000 - 4000 form for interview

岩岩打去問明天或下晝至去還有form ma? st cat 話明天就應該無,下午都應該會full. 申請人數已比已印製的數量多一半wor

剛剛交咗信,冇人交la,有一個staff但冇count交信人數,現在不是膠箱,而是信箱

早上有個職員COUNT人數.

回復 188# cclemon2009 的帖子

cclemon2009

我今朝9:00到達.都已經唔洗排隊,一埋去放入膠桶,走人lu

我諗現在交信的人和我一樣,有就交,無就算的心態,我1:30pm到,有2位家長,1位即場寫票(即場問老師要乜),另一位家長就好似冇乜準備的,入咗信箱後,慌張問老師我未比相片呀!幾時收form呀等好多網上已清楚列明的問題。

LunB, 真係好多謝你share 小朋友返學的情況, 好多爸爸媽媽都好想知.  

原帖由 LunB 於 11-12-8 10:21 發表
[quote]原帖由 sarubuta 於 11-12-8 09:57 發表
多謝分享.  想請教你最欣賞St Cat PN 同 St Cat HH 校甚麼?

唔敢講欣賞啦, 或者我只share 一下我小朋友番學 ...

呢段係新ge, 昨日已經加o左.  

原帖由 ramen 於 11-12-8 10:05 發表
FROM SC WEB --> "本校作出以上的安排和限制申請表的數量,是避免因應付大量的入學申請,而在面試安排上影響學校的日常運作及學生的上課安排。若因此為申請人帶來不便,敬希見諒。"

係唔係新加的? ...

真係俾佢玩謝...

不過佢又無叫人排既, 佢都話明8:30收,係我地自己緊張過頭.... (我老公都係其中一個傻仔,6點起身去排.... )

原帖由 sarubuta 於 11-12-8 15:12 發表
LunB, 真係好多謝你share 小朋友返學的情況, 好多爸爸媽媽都好想知.  

唔洗客氣 , 希望大家都成功找到間適合你小朋友的幼稚園。我小朋友好鐘意返學, 好開心。

Yeah.. Thanks .. LunB

回復 13# joanna1388 的帖子

Yes.....want to go there early submit the form and then go to work!

回復 28# ramen 的帖子

When is ur BB born?

回復 195# LunB 的帖子

LunB

我地好難得到HH campus既資訊, 始終新校舍 , 真係好少家長告知HH情況 , 所以還是要入黎多謝一聲,thankyou so much~

回復 181# 布希亞 的帖子

you said....有同事今朝去排......

That's mean you without apply & queue up.  Is that right?
‹ 上一主題|下一主題