用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat 2nd 後感想。。。。
樓主: peko5
go

St Cat 2nd 後感想。。。。   [複製鏈接]

實不相暪, 其實迦南我都有, 但我諗我唔會諗呢間, 只考慮YORK / THINK ....

PEKO5 - 其實都唔錯WOR, 你會簡邊間? 講講下, 又真係好似人人都有YORK ... 呢一點我朋友話唔好.... 但我又覺得YORK 好似唔錯...

minirat  我都有York PN。我都未聽到有人收到York的reject信。。  發表於 13-3-26 12:27

回復 VeryB 的帖子

你waiting邊間? 我驚太淺呀。我想佢入local school

回復 VeryB 的帖子

係囉, 我都認為York程度OK呀

回覆:BBMau818 的帖子

引用:回復+BBMau818+的帖子 有VICTORIA+就呢間

原帖由 VeryB 於 13-03-26 發表
回復 BBMau818 的帖子

有VICTORIA 就呢間好似好D WOR .... 我VICTORIA 不幸地WAITING ...唉, 亞囡做晒指令 ...
唔洗激氣。我BB interview HKPS Kowloon Tong 答哂、做哂、跳哂舞,雙手乖乖放大脾,父母冇幫........但BB人生收到第一封 reject letter. ..... 人生還有很多無耐。

引用:實不相暪,+其實迦南我都有,+但我諗我唔會諗

實不相暪, 其實迦南我都有, 但我諗我唔會諗呢間, 只考慮YORK / THINK ....
Same here

Victoria 就係WAITING ... 但THINK 要4月中前WITHDRAW, 唔係就扣錢架喇, 我諗我等唔到WAITING 架喇, 一出SC RESULTS 無OFFER 就要做決定.

oken  5月過數要4月中前決定會否withdraw??  發表於 13-3-26 13:56

引用:Victoria+就係WAITING+...+但THINK+要4月中

Victoria 就係WAITING ... 但THINK 要4月中前WITHDRAW, 唔係就扣錢架喇, 我諗我等唔到WAITING 架喇, 一出SC ...
我BB keen mind 面試撞 Victoria ,最後選了keen mind 去見。唉!Victoria 都係心水之一。雖然2間都未必收,但in 唔到就好可惜。

webpaupau 發表於 13-3-26 12:05
Same here

WEBPAUPAU- 咁你會點簡呢? 我朋友極力建議我簡THINK.

回覆:webpaupau 的帖子

除非你將來唔係第一target local primary school,去KM是明智之選!

回覆:D06S11 的帖子

回覆:peko5 的帖子

2間不同類,KM在教學及課外獎項比SC進取,你睇下它派的School Leaflet便可知一二; SC著重培養小朋友開心上學,功課量唔多,以前亦無需默書測驗;
要看看你buy邊種學校多D

引用:我咪一樣,知有2nd+in覺得係奇蹟,已好開心

OKEN - 係呀, THINK 話要4月中書面去信學校WITHDRAW, 如果唔係會晌我地戶口扣錢而係NON-REFUNDABLE既.

回覆:VeryB 的帖子

引用:Quote:webpaupau+發表於+13-3-26+12:05+Sam

WEBPAUPAU- 咁你會點簡呢? 我朋友極力建議我簡THINK.
I think I'll take Think's offer. I like them to use mother tongue for pn, but at the same time they have a net for each class.

As I'll send my bb to go for the k1 interviews next year if he can't get into KM or St cat. In fact, most k1 will interview our kids in Cantonese. That's why 母語教學 is so important for pn.

‹ 上一主題|下一主題