用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網報喜區
樓主: KAMIKASHUN
go

48網報喜區   [複製鏈接]

hagupit 發表於 15-6-10 14:13

佐聖女仔派band 1 學校人數:

http://www.jvsj.edu.hk/news/1415/2012-2014%E6%9C%AC%E6%A0%A1%E5%B0%8F%E5 ...

http://www.jvsj.edu.hk/news/1415/2012-2014%E6%9C%AC%E6%A0%A1%E5%B0%8F%E5%85%AD%E5%8D%87%E4%B8%AD%E6%B4%BE%E4%BD%8D%E6%A6%82%E6%B3%81.pdf

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

我就係用這個表抽出女生派band 1的學校和人數。

hkpapa852 發表於 15-6-10 11:06
我又睇唔到佐聖又幾正喎?
請問係邊度揾到以上資料?

hkpapa852 發表於 15-6-10 11:06
我又睇唔到佐聖又幾正喎?
中學網

校網

學校

升一線中學比例

觀塘46

柏德

39.23%

佐敦谷聖若瑟

27.59%

聖馬太

53.85%

藍循

49.66%

平兆

45.56%

德兆

54.43%

月華基法

*36%

油塘基顯

30% - 45.6%

聖安當

40.00%

秀明

32.21%

觀塘官立

26.90%

觀塘官立(秀明道)

* 33.56%

樂天

30.51%

請問係邊度揾到以上資料?

2boba 發表於 15-6-10 12:45
請更新。
資料再核對中, 我諗你資料有需要改改:
德兆: CSK一向唔係一線, 無問題

平兆: 你去校網睇下, 6年級有6班, 相中人名加埋已經有183人, 所以我地都計錯數 - http://www.skhlsk.edu.hk/tc_chi/intro/class_material.asp

藍循: 播道一向被視為二線直資, 你計埋佢個2個比例自然高咗

聖馬太: 上年只有130人畢業, 可參考校務報告: http://www.smssmp.edu.hk/wp-content/uploads/20141014074022374.pdf, 另外, 除CSK, 德信都唔係一線

點都唔, 多謝幫助核對!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-6-10 14:28
辛苦晒!  

下個月又有新一屆升中資料 。

hagupit 發表於 15-6-10 14:19
我就係用這個表抽出女生派band 1的學校和人數。
全級共87人, 呢個表無show晒出嚟
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

kk80400 發表於 15-6-10 14:17
但會唔會係, 果個資料係2014-2015年6年級人數? 而上面果個係2013-2014年資料呢??
有用家話到俾我地知先得.....

hkpapa852 發表於 15-6-10 14:28
更正咗又再update番:

中學網

校網

學校

升一線中學比例

觀塘

柏德

33.77%

佐敦谷聖若瑟

27.59%

聖馬太

53.85%

藍循

49.66%

平兆

*** 44.81%

德兆

54.43%

月華基法

*36%

油塘基顯

30% - 45.6%

聖安當

40.00%

秀明

32.21%

觀塘官立

26.90%

觀塘官立(秀明道)

* 33.56%

樂天

30.51%

*** 平兆個比例係以183名畢業生計算

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 15-6-10 14:37
有用家話到俾我地知先得.....

但係你183人數係今年既小6生喎兆強2013年畢業都係得147人
*暫時仲未搵到2014年畢業人數

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2616889&extra=page%3D1

kk80400 發表於 15-6-10 14:43
但係你183人數係今年既小6生喎兆強2013年畢業都係得147人
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewt ...
1. 我唔肯定平兆網站上既上係上屆定今屆
2. 2013年得147人, 唔代表2014年會少D, 平兆網站顯示小五有7班. 你再睇下另一間德兆份校務報告, 2014年158人畢業, 但嚟緊有18X人畢業.

hkpapa852 發表於 15-6-10 14:34
全級共87人, 呢個表無show晒出嚟

係校務報告揾到全級人數, 個表無show晒全部派位, 我估餘下無show的係 band 3學校.

引用:Quote:2boba+發表於+15-6-10+12:45+請更新

原帖由 hkpapa852 於 15-06-10 發表
資料再核對中, 但平兆比例一定唔啱, 你去校網睇下, 6年級有6班, 共183人
http://www.skhlsk.edu.hk/tc_chi/ ...
2012-2013 4班, 2013-2014 5班,2014-2015 5班 小六。

hkpapa852  咁知唔知共有幾多人?  發表於 15-6-10 14:52

2boba 發表於 15-6-10 14:49
2012-2013 4班, 2013-2014 5班,2014-2015 5班 小六。
2013年4班147人

2015年6班183人

估計2014年5班約165人吧!

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 15-6-10 14:54
2013年4班147人

2015年6班183人
甘papa 應該#170數字都錯唔曬呀

kk80400 發表於 15-6-10 15:07
甘papa 應該#170數字都錯唔曬呀
我又唔係話佢錯, 大家計法唔同.

睇番呂郭份校務報告, 又真係幾難令人覺得佢算係B1英中...... 蒙民偉亦唔見得過出色得過播道....

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 15-6-10 15:15
我又唔係話佢錯, 大家計法唔同.

睇番呂郭份校務報告, 又真係幾難令人覺得佢算係B1英中...... 蒙民偉亦唔見 ...

但....唔係成日講英中中學, 都算係B1中學咩?
我一直覺得蒙民偉都唔多B1C......因為我朋友係入面教

但你計德兆果幾個入去, 又唔計平兆的話, 就對平兆太唔公平

kk80400 發表於 15-6-10 15:21
但....唔係成日講英中中學, 都算係B1中學咩?我一直覺得蒙民偉都唔多B1C......因為我朋友係入面教
...
我從來都唔認同英中=好野, 所以我一向都用"一線學校"嚟形容

地利亞都係直資英中, 你係咪覺得佢係B1先?

hkpapa852 發表於 15-6-10 14:47
1. 我唔肯定平兆網站上既上係上屆定今屆
2. 2013年得147人, 唔代表2014年會少D, 平兆網站顯示小五有7班. 你 ...
相裏面係今屆的,因為我見到我囝囝今年小一相片

hkpapa852  thx, 不過我最想知上年有幾多人畢業!  發表於 15-6-10 15:26

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 15-6-10 15:24
我從來都唔認同英中=好野, 所以我一向都用"一線學校"嚟形容

地利亞都係直資英中, 你係咪覺得佢係B1先?
但你計德兆果幾個入去, 又唔計平兆的話, 就對平兆太唔公平

德兆 呂郭 8人, 蒙 1人
平兆 呂郭 1人, 蒙 6人  

hkpapa852  其實你自己有冇計過?  發表於 15-6-10 16:11
‹ 上一主題|下一主題