用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

你好,

我都想今天幫囝囝報名讀宣幼.
請問係宣小真係收得約30%, 宣幼學生?
同埋,請問宣小學費,一個月要幾多錢?  Thanks.

我仲以為只有我冇收到老師電話tim.... 原來你都冇呀...呀..究竟佢地點架.係咪見賢賢同天軍返過n1,所以唔需要follow up呢

我第一日既茶點係花生醬三文治.第二日就士多啤利醬三文治.今日就橙味既蛋糕仔.聽日未諗到tim

你會否主動打比老師呢? 我其實真係好想老師打比我先.但睇來,佢地都未必會打.

CPY, 94075702

我都冇收到老師電話, 浚彥都係返過n1,可能覺得佢地冇問題,所以唔打比我地啦! 我同你們一樣好想老師會主動打比我, 可以了解下個囝係學校的情況.

昨天問浚彥係學校好唔好玩, 佢話好, 玩咗滑梯, 同唱叮噹叮噹叮(即係放學歌, 以前n1都有唱). 不過又話有小朋友搶佢玩具,佢又冇話比老師知. 都唔知好唔打比老師問吓.

ChunYinMa
好彩你明白我既心情.我以為只係我先至咁諗咋

返而賢賢唔多肯講學校d野我知.問佢就95搭8.激c

我都係再等下先.睇下老師幾時先會打比我

CPY
其實你敢想打電話問下情況,你快D在老師休息時間打比佢地啦.問下小朋友上課時是否留心或者有冇頑皮迠類話題.
昨天梁老師打來亦有順便講個仔上堂O.K. 都會聽指令照做
不需擔心他
其實5-9-2005 大概下午6:40分我都打個電話比學校.
因當日校巴冷氣太凍,麻煩老師幫忙放學時穿回外套.
當時接電話的不是曾老師,而是其他老師.**直覺迠人應是校長,** 她還說要跟司機溝通一下冷氣是否太凍.
昨天冷氣已不再凍.已有改善.  O.K. 以前讀過PS.我都會打電話比Miss 同佢地傾下個仔上堂D野.      家校合作.

各家長

請問你地知唔知”創意學習套”係唔係等學校教先同小朋友講呢?

露比
我知道可以打比老師.賢賢讀n1時.我都959打去問下.老師當然好樂意答我.

但可能我對呢間學校有d期望.所以先咁諗.anyways,我會再觀察下先. thanks

ChunYinMa 寫道:
各家長

請問你地知唔知”創意學習套”係唔係等學校教先同小朋友講呢?

我都想知.係咪仲有d vcd咁架..會幾時派呢? 仲有,佢地教完d書,唔知會否"給"個印仔.話比家長知教左呢??   

各位﹐
一陣等我打去問下先﹐
你地打左未?

囡囡話琴日A班唱“有隻省仔跌落水”﹐有無D敢既事?

CPY,
唔好介意喇﹐上次都是因為我大蒙忘記貼名先打比我﹐可能你地無問題咪無call你囉。
我已經留了message給老師﹐盧老師好快打番比我。
我問她有關彥彤上堂的狀況﹐她都一一回答﹐令我知道很多彥彤既野。
各位家長﹐ 唔好執輸﹐快D打去啦。
老師話放在家D書可隨時拿來做。
CD等SUPPLIER有便比我地。

芝娃娃 寫道:
各位家長﹐ 唔好執輸﹐快D打去啦。

我問親阿仔佢D同學名佢都say no~~
以前都唔係咁既......
擔心啊~~~

可能太多同學.過多幾個禮拜識得背比你聽啦.
中午一點我佑打電話比老師問點解未有VCD.

我已經忍唔住打左比老師.佢話賢賢冇乜問題,就算有問題果d係佢眼中都係少問題,如搶下玩具,排隊唔多乖咁喎...,所以我估佢就因為冇野同我講,所以冇打比我

佢地冇咁快記得d同學仔既名架.比d耐心等下啦

芝娃娃

arm arm 問個仔佢話今日先唱"有隻省仔跌落水"
曾老師彈琴.梁老師仲用個綠色蘋果當做波襟傳比小朋友.
昨日就睇卡通片.仲拉個銀幕落離添.

露比
唔怪得彥彤琴日話看電視喇﹐以為她亂講。
我“稔”琴日同今日都有唱"有隻省仔跌落水"(估估下)
你仔仔話禁多野比你知﹐好勁呀   

芝娃娃
唔好襟講. 唔係勁0下.
係佢年紀比人大. 佢係2002年1月13日. 大仔 0黎,
又鍾意講0野. 駁咀駁得好勁0忝.
你個囡囡又幾大呀?

Hi all,

My daughter is in the afternoon class, nice to meet u all!!  

各位宣道媽咪妳地好

我囝囝兩歲兩個月,妳我同太太都好想比囝囝去宣道讀,不過到而家囝囝都末識講o野,所以我地都好擔心,好彩廳妳地講面試在06年1月,到時囝囝識講就好,妳地有無比妳D仔女去讀面試班呀!可否提供   
                                                           Thanks    kcau

各位:
我係上午班k2的家長,今年好似好多bk的家長加入宣道的大家庭,去年我們都曾經開過討論區,但後來都無疾而終了,
可能大家都太忙掛?
其實我也是很大頭蝦,而且仲有個小三的大仔要顧功課,所以阿女d野都是知d唔知,不過好彩開學時在這裡認識了同校車的一位家長,所以她常提醒我學校的事,所以大家互相幫助提醒,真是很重要的.
以後有些什麼問題,(雖然未必答到大家),但都可以大家彼此分享!
‹ 上一主題|下一主題