用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
樓主: BOBO128
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

Hi all  樂基 int'l class moms,
may i know if your kids talk in Eng/Mandarin or Cantonese with their classmates in school? Have your kids' Eng & Mandarin improved after entering this kinder esp those studied there starting from Nursery?
My sister's daughter will apply this kinder (2006-K1) and would like to know what you feel and your kids feel about this kinder.  Kindly advice.
Thanks.

Shermanmum,
我約左6:50,有緣相見啦,你會唔會湊埋sherman去?

Hi Shermanmum, joeykachunpak,

你地好嗎?

點解咁邪嘅?! 關於見家長, 我一早都覆咗回條話要更改時間, 但現在都未有回音. 另外, 都係見你地講起先知道有聖誕party, 但又係從來冇收過通告嘅!  

Shermanmum 寫道:
Hi joeykachunpak,

我都係18/11晚見家長, 你幾點見呀? 我6:15見, 希望到時會見到你 我地會去聖誕party, 記得舊年真係好好玩, 我仲同Sherman做代表上台玩game, 可惜喺最後回合輸咗 :cry: $250都唔係好貴, 因爲係buffet同有聖誕禮物, 仲有小朋友表演同抽獎, 而且可以叫Amy姐安排我地坐埋一枱添!

醒目開學勳章

12355,

我 join 左 christmas party , 2 大 1 小. 你 mark 話同 chloe 一齊坐 !
我會同 chloe 去旅行, 但老公 drive 車去 !
希望你都會 join 一齊.
我見家長時間係 : 18/11 = 4:30pm

12355,
學校 christmas party 我o地都會去啊,係啊...學 bobo 話齋,你填 chloe 名上去,咁好大機會會坐埋一齊!
學校旅行我都報o左,但今日陳老師打電話比我,原來我張票寫錯日期,要補返張新o既,其實我都考慮緊去唔去,因都只得我同仔去,上年又係咁,兩個人,我覺得幾辛苦,今年都唔多想去,而且今次係去農場,會有好多雞雞喎,所以......我可能宿沙唔去!

BOBO,
christmas party 你有無約其他媽咪一齊坐,我都幾想同你坐,但又唔知你有無約人,所以只係填o左 T T 個名,如你無約人,我o地四個家庭都可以坐埋一齊喎
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

YEN,

你好衰, 攪到我又怕怕地辛苦, 你知道我既情形

Bo Bo,

你有 chloe 爸爸幫手,應該 ok o既,不如你搵多個人去啦,公公婆婆得嗎?今日見到婆婆,問起你,都知你幾辛苦,所以...你都搵多一個人去旅行(幫手)...就比較好o的!
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

yen,

我一早報左 4 個人去旅行, 會同工人一齊去 ! 但我可能吾去, 因為近期坐吾到車, 因為吾舒服 !

Bo Bo,

唔緊要啦,身子緊要,下年學校旅行,先再陪 chloe 啦!
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

yen,

hehehe .... 我都希望快 d 出山 !

joeykachunpak,

aric今日先提起俊希, 話要去搵佢玩, 同埋要去搵ms chow :wink:
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

YuYung,

俊希有時玩點名都仲叫住P1班同學仔

Shermanmum,
俊希同我投訴,話sherman唔同佢玩,顧住同??玩(係女仔名)

Hi jm03,

快D去問吓班主任啦! 因爲如果小朋友冇返學, 有時佢地會唔記得放番張通告喺書包!

joeykachunpak,

係叫"晴晴"呀! Sherman一提起佢, 就開心到不得了 , 不過, Sherman話佢地三個一齊玩喎!

Shermanmum,

你講得對啊! 咁q 兩次都係冇返學. 但其實班主任應該 mark 底比左邊個, 冇比邊個麻..........

佢地個 website 的 happyland 宜家 work 啦, 有埋通告可以睇.

[quote]
Shermanmum 寫道:
Hi jm03,

快D去問

BOBO,

你無事嗎? 小心身體! 我報咗christmas party啦, mark咗同chloe及棠棠座.

yen,

咁最後你幾時決定去唔去旅行呀? 我俾咗3個人車費, 不過得2個人去, 不如你同amy講係我到扣1個人錢, 唔好晒呀!又無得退嘅! 其實我仲諗熙去唔去!

12355,

咁我o地 christmas party 可以一齊坐囉  
旅行...我已決定唔去啦
안 녕 하 세 요

Hi suetyen,

:-|點解唔去旅行呀? 我地可以一齊玩, 舊年我地都係唔識人, 不過後來Sherman見到佢D同學仔, 我地就玩埋一齊咯!  

Shermanmum,

因上年單拖帶仔去學校旅行,覺得幾辛苦,可能因為係我湊佢去,所以佢有少少失控,玩到癲晒,我追得好辛苦,所以...今年都係停下,下年再大個o的,應該會定性o的,所以...出年先再參加
你o地玩得開心o的啦...............
안 녕 하 세 요
‹ 上一主題|下一主題