用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

kkb
nice to meet u here. our girls are in the same class.

babysophia

各位媽咪,我宜家積極搵緊屋搬,有無住係康怡花園,對呢個屋苑有咩意見,個女坐校車會否要坐好耐。

babysophia

babysophia,
我朋友係南丰約7:30-745am(我唔記得時間)上車,佢話好快.因行東區走廊.
康怡都幾好呀.你之前係邊區住? (8下姐) 你亦可睇下太古/南丰等.

Hello!all mamas,
我見到個topic係NC班, 甘你地係唔係會同小朋友報這間K1呢?因為我會幫我囡囡報讀這K1(佢2004年8月出世), 我地會搬到北角, 車程遠唔遠呢?請比些意見我呀!   
Don't worry!Be happy![/color purple]

mcyu,

你個女係邊班呀?  

mcyu 寫道:
hi Christy620, i live in pokfulam..

chingbb,

1. NC = K1
2. North Point is far away or not.....I live in Tai Koo, for me is ok la, they have school bus ar.

chingbb 寫道:
Hello!all mamas,
我見到個topic係NC班, 甘你地係唔係會同小朋友報這間K1呢?因為我會幫我囡囡報讀這K1(佢2004年8月出世), 我地會搬到北角, 車程遠唔遠呢?請比些意見我呀!   

@CKP@,
即是今個9月返K1! I'm understand!
請問這間幼稚園難唔難考?是怎樣interview?       
Don't worry!Be happy![/color purple]

chingbb..

難唔難考-->我個女無做哂老師叫佢做ga嘢, 但收..

怎樣interview-->好似年年唔同, 今年就見4個老師, 答or做4樣嘢, 分大細, 配對, 傾計.....(好似係, 我都唔記得太清楚..當時我都好煎張)

Hi Babysophia

Nice to meet u, hope we can share our kid's fun, I guess yours is a girl, am I right, mine is a girl too.

Hi Sindy

Your boy will be very special in our NCB-AM, I am very happy that my girl can study in co-ed class, ha ha

Hi @CKP@:

I'm also lived in Taikoo Shing(T1), nice to meet you

My girl is Nccpm class, acturally I have a chance to go to am class but she can't wake up at 6:30 so I forfeit it! Just to say HI

好似有成十個男仔呀...都唔係好特別啫...

我兩個女果時都未讀過男女班呀

kkb 寫道:

Hi Sindy

Your boy will be very special in our NCB-AM, I am very happy that my girl can study in co-ed class, ha ha

Hi phmmay,

(T1) is 翠湖台?? wake up at 6:30...唔係呀~~唔好嚇我~~~7:00都得呱~~

sindy

你人脈甘廣,想問下你知唔知道,有無聖心幼稚園學生在選小學時,簽紙跟上聖心小學(私立)而最後有參加大抽獎,被聖心發現後,要取消取錄學位。

請check pm ,thanks,你地要pm既話,搵babysophia啦      唔好 我,我懶呀..........
唔好
babysophia 寫道:
sindy

你人脈甘廣,想問下你知唔知道,有無聖心幼稚園學生在選小學時,簽紙跟上聖心小學(私立)而最後有參加大抽獎,被聖心發現後,要取消取錄學位。

sindy,
我都想知babysophia果問題答案........
另有 mm 問題, pls check pm, thanks

me 2 me 2....pls pm me~~

Babysophia,
您好,我都好想知個結果呵!可否也告訴我知?
謝謝
Ling :

你好呀,你小朋友黎緊九月讀k1呀又?讀邊班呀?
pthian 寫道:
Babysophia,
您好,我都好想知個結果呵!可否也告訴我知?
謝謝
Ling :

Babysophia,
..Me 2 thanks, please forward to me thanks~~

[size=medium]babysophia,

Please PM me.  Many Many thanks.

Sindy 寫道:
請check pm ,thanks,你地要pm既話,搵babysophia啦      唔好 我,我懶呀..........
唔好
[quote]
babysophia 寫道:
sindy

[/quote]
‹ 上一主題|下一主題