用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘基顯2006學年度家長會
樓主: hermanpapa
go

油塘基顯2006學年度家長會 [複製鏈接]

Re: 油塘基顯2006學年度家長會

天意弄人,平田李註左冊,基顯先打比我話收我囡囡,唉!調轉次序打比我,結果會唔同,証明都係同基顯無緣 :-| [quote]
kwok330 寫道:
心美....
唔駛驚....驚都無謂.....我地一定勞氣    

[quote]
心美 寫道:
ivytang02,

開心 ,不過驚驚地要為功課而勞氣即...... [quote]

心美,

Can you change to 基顯 but give up 平田李 now?

dichiu,

我尋日已經o向電話到講左放棄基顯個學位lu(因平田李交晒$),無得轉喇,唉!總是有點可惜 :-|
dichiu 寫道:
心美,

Can you change to 基顯 but give up 平田李 now?

平田李兆強小學,唔係好過基顯? 我見好多人都想入這間小學。

我好驚個囡向李兆強讀得辛苦,會唔好心麻,不過未試過又唔知既
基顯我都好鍾意架,校舍大又新之外,教學又唔會死谷人,升中成績都好好,小朋友一定開開心心輕輕鬆鬆咁上學
gigichleung 寫道:

想問下你地知唔知基顯中一派位結果點呀??

放心啦,我聽其他朋友講,李兆強小學,現在已經沒有以前這麼多功課了,不過可能是這樣,今年的升中排位成績不是很好。好似得60幾個入到Band One 中學。

【明報專訊】全港近8萬小六學生上周升中派位(相關新聞 - 網站)剛放榜,本應可好好享受暑假,但明天又要再「出戰」影響師弟、師妹未來升中派位的「中一編班試」。聖公會油塘基顯小學今年特設暑假「升中進階課程」,小六生在學期結束後繼續回校補課,直至編班試舉行為止。校內教師形容,編班試難度高,猶如「小學公開試」。

難如公開試 影響師弟妹派位組別

今年編班試結果及過往學能測驗成績,將決定2007年升中學生派位組別,即中一學生所屬的小學,校內有多少個「師弟師妹」可進身第一組別(Band1)。聖公會油塘基顯小學全校小六生,上周六繼續帶

ivy...
o..ic....我女由1B升2B (全班直升)...
以為你地d小朋友都係全班直升....
e...你女由D轉A...禁好明顯開始用成績分班...

ivytang02 寫道:
KWOK, 我女由2D 升 3A, 應該你溝亂哂架

gigichleung ...

好多人想入好似係德田李兆強.....

[quote]
hermanpapa 寫道:
【明報專訊】全港近8萬小六學生上周升中派位(相關新聞 - 網站)剛放榜,本應可好好享受暑假,但明天又要再「出戰」影響師弟、師妹未來升中派位的「中一編班試」。聖公會油塘基顯小學今年特設暑假「升中進階課程」,小六生在學期結束後繼續回校補課,直至編班試舉行為止。校內教師形容,編班試難度高,猶如「小學公開試」。

難如公開試 影響師弟妹派位組別

今年編班試結果及過往學能測驗成績,將決定2007年升中學生派位組別,即中一學生所屬的小學,校內有多少個「師弟師妹」可進身第一組別(Band1)。聖公會油塘基顯小學全校小六生,上周六繼續帶

Hi, Amy.   星期日帶我對仔女去佐敦影造型相,見到有個女仔相好似你個大女.  但係影樓個人話唔係, 個女仔唔係住油塘, 無妹妺, 但真係好似囉    

好似1年級升2年級全部直升...........
kwok330 寫道:
ivy...
o..ic....我女由1B升2B (全班直升)...
以為你地d小朋友都係全班直升....
e...你女由D轉A...禁好明顯開始用成績分班...

[quote]
ivytang02 寫道:
KWOK, 我女由2D 升 3A, 應該你溝亂哂架
[/quote]

係咪魔x影室?上上星期日我也剛去完。
Minnieluo 寫道:
Hi, Amy.   星期日帶我對仔女去佐敦影造型相,見到有個女仔相好似你個大女.  但係影樓個人話唔係, 個女仔唔係住油塘, 無妹妺, 但真係好似囉    

心美好好運!BK裡大家都找到心頭好!
kwok330 寫道:
gigichleung ...

好多人想入好似係德田李兆強.....

[quote]
[/quote]

hermanpapa , 我無留意個名呀, 係102大廈704室, 係唔係個到呀 ?

係咪魔x影室?上上星期日我也剛去完。[quote]
Minnieluo 寫道:
[/quote]

dichiu, 你要的書以準備好了, 你call我la

gigichleung,

係60幾個%定60幾個人呀???
放心啦,我聽其他朋友講,李兆強小學,現在已經沒有以前這麼多功課了,不過可能是這樣,今年的升中排位成績不是很好。好似得60幾個入到Band One 中學。

hermanpapa ,

呢句真,大家都有合意既學校,真好 [quote]
心美好好運!BK裡大家都找到心頭好![quote]

Ivy,

Thanks. I'll see if I can come before this Friday. I'll call you one day ahead.
‹ 上一主題|下一主題