用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

蕉媽,
係呀, 我住好近架 ,行過去10-15分鐘, 不過因為有妹妹, 唔想個工人帶埋妹妹行咁遠, 所以先坐校車。
我都想知要帶咩呀, 我唸8月28號我會大把野問。

你地個個8月28號之後記得上黎報料, 睇下你地讀邊班呀!
該用戶已被刪除

Label information
http://www.hkiou.com/map.htm

請問借書証係咪學校幫我地準備ga > > 妳地自己去政府圖書館申請o架.

後備褲係咪即係袋多條長白褲響書包呀﹖每日都要袋﹖>> 要睇妳的小朋友去廁所的能力啦.

小朋友返到學校使唔使換鞋架﹖>> 唔駛換鞋!

其實係一家四口子
該用戶已被刪除

EnC' >  學校用借書證於每星期一次借書返屋企做閱讀報告.
其實係一家四口子

盛盛媽咪,

謝謝你的資枓,佢地現正進行SERVER UPGRADE,所以WEB SITE 什麼也看不見。

[quote]
盛盛媽咪 寫道:
呢度都有得整..

有位bk 媽咪介紹我架.. 入去睇

各位祟真的家長, 你們好。 我囡囡未讀祟真, 但係想今年報崇真, 想問

E媽,

唔洗客氣啦.. 都係BK 媽咪介紹痳..    
我今日上去個 Website 都未睇得..
之前問

盛盛媽媽:
你知吾知,織嘜和印嘜有乜分別,做邊隻好   我都想做lable比個囡

織嘜應該比較好, 因印嘜為印花出效果, 如洗得多怕會脫掉顏色.
*織嘜的壞處: 如車在后內領怕'咭'肉.

hello E媽

E媽 寫道:
hello, kohy1010,

你仔仔好大膽呀!肯同micky搭晒膊頭影相。

我個囡遠處離見d卡通人物就好期待同佢地影相,點知輪到佢影既時候就      ,真係失禮水人。
:-P :-P :-P :-P

我好耐之前都做左織嘜, 而家係想order d sticker貼落佢地本書度, 不過唔知學校有冇stamp比佢地呢? 如果有, 都唔洗order sticker啦。

oh.......仲有一個月多幾日就返學.......好興奮, 不過又有d感觸。今日係廁所入面唸起佢就返學, 就不其言唸起佢出世個monkey樣, 笑左出黎。佢地一開始讀書, 好快就一年過一年。 我唸我會唔捨得呢。

不過唔知學校有冇stamp比佢地呢?  學校有印仔的, 佢地會將d書, 貼上印有名字的label.

不過d貼紙, 妳可以貼於杯, 毛巾盒之類的物件上.
其實係一家四口子

盛盛媽咪,

多謝你的資料。

舊年阿囡返n1前,我都做左2打印嘜縫在校服內,經過一年的洗禮,印嘜的質素仍然和新既時候一樣,名字和公仔也沒有退去,而n1的班主任亦已退還阿囡名字的原字印給我,就算崇真沒有提供,我家也有一個。

不過今年我想做一些防水名字貼紙讓它貼在食物盒、水杯、毛巾盒或其他物品上。

國際班是由西人和普通話人任班主任,主流班是本地人做班主任,不過主流班每天也有30分鐘和西人老師一起上堂。

而學費則國際班差不多貴主流班一倍。

[quote]
Carolcml 寫道:
各位祟真的家長, 你們好。 我囡囡未讀祟真, 但係想今年報崇真, 想問
該用戶已被刪除

Hi, 大家好!

我仔仔會返k1,已由下午轉返上午,多多指教.
想問清楚白褲是運動褲或"斜布"褲呢?

EnC,
哎呀.......dr.kong....個人意見, 好"滑", 我個仔一天雨路滑就會仆倒。好危險呢

longleg 寫道:
Hi, 大家好!

我仔仔會返k1,已由下午轉返上午,多多指教.
想問清楚白褲是運動褲或"斜布"褲呢?

hi 我買左"斜布"
‹ 上一主題|下一主題