用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

出面又熱又落雨, 你地入戲院睇戲兼嘆冷氣都已經好好節目啦   

e......你冇報暑假班比佢地咩

你個細仔去唔去睇呀 我諗佢實鍾意
Easy媽咪 寫道:
hi~~all
妳地有咩節目比仔仔女女呀? 我大仔日日訓到好遲先肯起身呀~~
今日下午大仔學完琴會同佢地睇加菲貓~~行下街咁啦...都唔知同佢地去邊?    個天又落雨~~~

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

Easy媽咪 寫道:
hi~~all
妳地有咩節目比仔仔女女呀? 我大仔日日訓到好遲先肯起身呀~~
今日下午大仔學完琴會同佢地睇加菲貓~~行下街咁啦...都唔知同佢地去邊?    個天又落雨~~~
我都係唔想佢日日放假在家睇電視打電腦呀! 所以幫個仔報晒暑期班喇, 由下星期開始一至五日日都有得玩!

係呢, 你的大頭照亞仔是否表演緊魔術呀?

麟媽媽 寫道:
我聽日成家過加拿大,去12日因為我無太多假期。
我整親條腰,諗起要坐17個鐘我想屎!!
我亞仔都好悶架,報親都係運動野,
星期日足球班照舊,閒日又報多另一個足球班,
仲有柔道,琴日又話個朋友仔打黎,
有一個Golf 班又話想報埋,我聽日走人…唔報住囉!!

Garfield 2 睇左,都幾得意既,細蚊仔笑到哈哈聲架!
你個仔咁有運動天份, 第日攞多d獎牌等將來升中都有用架! 你腰背痛, 買定合撒隆巴斯貼上機應該有幫助.

今晚到我收成績啦
LULU-MAK 寫道:
我個囡今日派成績表, 好緊張, 唔知會唔會退步

王國長老

肥仔媽咪,

個師傅都有比定包膏藥貼比我呀,
話上機前貼,12個鐘滅左佢喎。
唔知我會唔會好痕架呢?好少貼呢D既,
仲有坐我隔離要挨D 亞婆味囉,哈哈!!

肥仔媽咪 寫道:
你腰背痛, 買定合撒隆巴斯貼上機應該有幫助.

我大頭蝦...原來亞囡星期四先派成績表.

我都幫我個囡, 日日都要出去參加唔同既暑假活動, 費事佢多事間係屋企.

麟媽媽 寫道:
肥仔媽咪,

個師傅都有比定包膏藥貼比我呀,
話上機前貼,12個鐘滅左佢喎。
唔知我會唔會好痕架呢?好少貼呢D既,
仲有坐我隔離要挨D 亞婆味囉,哈哈!!
咁祝你一路順風! 諗起要坐咁耐機都 , 我都好想知你個仔坐咁多個鐘機有冇問題, 希望你到時話過我知!

亞囡學校今日便服日, 隻囡著到好似美女廚房內D美女 佢真係以為自己係美女, 同佢返學時, 佢對住地鐵果道反光玻璃門...不停地跳舞, D途人可能以為佢傻   

肥仔媽咪
副大頭相係佢學校老師幫佢睇架...果日運動日...玩緊比賽呀!

暑假班7月冇報呀~~
都係一般d活動(游泳/普通話/英文國際音標/琴), 但每日佢肯練習學果d野...佢都好充實啦!    

8月份我幫佢報左奧數呀...一星期返三日!

LULU-MAK

嘻....咁呀女係"粥"粉"面"飯"邊個呀...幫佢梳個頭又幾似呀!
我細仔都好攪野架...一齊去睇戲...妳估佢仲咩...同妳女一樣跳舞...佢仲走佢銀幕下面跳...妳話我死未????     

亞囡學校今日便服日, 隻囡著到好似美女廚房內D美女 佢真係以為自己係美女, 同佢返學時, 佢對住地鐵果道反光玻璃門...不停地跳舞, D途人可能以為佢傻   
睇嚟你囡將來可以參加香港小姐呀!   

Easy媽咪 寫道:
肥仔媽咪
副大頭相係佢學校老師幫佢睇架...果日運動日...玩緊比賽呀!

暑假班7月冇報呀~~
都係一般d活動(游泳/普通話/英文國際音標/琴), 但每日佢肯練習學果d野...佢都好充實啦!    

8月份我幫佢報左奧數呀...一星期返三日!
你個仔都好多野學重駛乜報暑期班丫 我都想知學'英文國際音標'難唔難, 你個仔返完可否報料呢?

亞囡放學後, 我問佢今日返學係咪好開心呢? 點知亞囡話...唔開心, 我問點解呀, 扮'粥'粉'面'飯'唔好咩, 點知亞囡話D同學仔笑佢似工人見工果D樣...著住件圍裙影相果D呢, 攪到佢同我講, 佢好熱, 所以將件圍裙除佐.   
Easy媽咪 寫道:
LULU-MAK

嘻....咁呀女係"粥"粉"面"飯"邊個呀...幫佢梳個頭又幾似呀!
我細仔都好攪野架...一齊去睇戲...妳估佢仲咩...同妳女一樣跳舞...佢仲走佢銀幕下面跳...妳話我死未????     

無錯! 亞囡暫時既志願, 就係要讀完書, 即刻去參加香港小姐...其次再選MS. MACAU. 我有時都比個囡激到吹漲   
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
[quote]睇

而家d小朋友志願真係唔同哂, 我舊同事個女話我的志願係做 "收銀員" 喎      , 激到我舊同事 c c 下    [quote]
無錯! 亞囡暫時既志願, 就係要讀完書, 即刻去參加香港小姐...其次再選MS. MACAU. 我有時都比個囡激到吹漲   
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
[quote]睇

我個女好d,佢話佢想做OL,跟住唱"拎住個手袋fing fing下"<<春田花花首歌,死未!

[quote]
AE_bb 寫道:

而家d小朋友志願真係唔同哂, 我舊同事個女話我的志願係做 "收銀員" 喎      , 激到我舊同事 c c 下    [quote]
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
[quote]睇

肥仔媽
英文國際音標<---學左d併音...自己識睇字典讀宇架, 我仔都幾鍾意呀...可能老師教得好掛...要學足年幾架! 佢上左堂咋~~   

easyma,

係邊到學呀, 可唔可以 pm d 資料比我呀     
Easy媽咪 寫道:
肥仔媽
英文國際音標<---學左d併音...自己識睇字典讀宇架, 我仔都幾鍾意呀...可能老師教得好掛...要學足年幾架! 佢上左堂咋~~   

Easy媽咪 寫道:
肥仔媽
Easy媽咪,

我在此網見到Teresa介紹佢個仔都讀咗呢個暑期班, 好似學費都唔平, 等你個仔學完睇下難唔難再決定.

AE_bb & 肥仔媽咪
近花虛架...全期都幾貴...因為學足年幾嗎...但分開計...每堂$100一個鐘咋!

等我回家再send資料比妳地!

‹ 上一主題|下一主題