用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06 劍鳴 k2 同學仔
樓主: ianmami
go

06 劍鳴 k2 同學仔 [複製鏈接]

Re: 06 劍鳴 k2 同學仔

hi Ianmami & carson mum

where are your kids learning swimming? I want to join Dali (kln bay) , is that good?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

我想 劍鳴 創辦有幾多年呀.

WongWong 寫道:
我想 劍鳴 創辦有幾多年呀.

2000年創校

Ianmami & carson mum,

我都想(8月20日)一齊入會好d ,話比我地知點入數?

另外我又問, 逄星期一帶返學的白鞋, 其實係咪"技巧鞋", 我唔係好知點, 定係要買兩對白波鞋

safarimama,

大力我覺得幾好, 我個仔之前都返過三歲班, 但係後來入醫,所以停,我都諗住足五歲再返, 我朋友個女都係五歲, 一年可以游到自由式,

Hi, all,
We are back! I just arrrived this morning...exhausted!! jet-lag la. but Matthew is so energetic.My sister brings him to swim 2 hours ago.
I just knew that there will be such an exciting event on Aug 20!!The kids will be crazy!

wongmichelle, miss you so much!!  恭喜晒matthew           你8月20 日去wow... 好野...

EvaFong88 寫道:
Ianmami & carson mum,

我都想(8月20日)一齊入會好d ,話比我地知點入數?

另外我又問, 逄星期一帶返學的白鞋, 其實係咪"技巧鞋", 我唔係好知點, 定係要買兩對白波鞋

個對白鞋 星期一帶係返學校內用, 因佢地一返學校內會著個對白鞋, 而個對白鞋 唔著出街外的.  

ianmami, etc.,
黃金海岸果度點報名?點樣報先同埋你地一齊坐(buffet)?

8 月20 日黃金海岸自助餐加奇幻魔法陣(十多個充氣彈彈遊戲)及魔幻射擊場入場 成人HKD200(有7 折... )小童1.2 米以下HKD128 我prefer lunch wow 你呢. 仲有可以係尖沙咀坐車入....

RE: 8 月20 日黃金海岸自助餐加奇幻魔法陣
- 穿梭巴士10:45am由尖沙咀開出; 回程為2:45pm
- 遊戲時段為11:00am至4:00pm
- Buffet費用需要預繳

我地約埋一齊入去要訂 穿梭巴士

1. IANMAMI 1 大1小
2. EvaFong 2大1 小
3. Carson_mum 2大1 小
4. yinyin 2大2小
5. 謙謙 2大1 小
6. Michellewong 2大1 小
7. IANMAMI FRIEND 2 大1小
8. OnHo   2大2小

tiffany, 唔該填人數我地一齊book 一齊eat. ok

hi, 我囡囡confirm 入上午k2b班, 你

xxl, 我地好多都係k2aa. 你k2ba 我地有好多friend 係個班ka.    

thank you ianmami. 可惜囡囡唔係同你地d小朋友同班, 否則可以多d tips 俾我呢個 "新同學仔"

xxl, 我個仔的reporting skill 唔係o甘o力. 佢唔會同我講km 發生的事..

yuiyuibb, happy birthday.     

EvaFong88, happy birthday to your hubby!!!     

ianmami>> 我係

ianmami,
多謝呀, 真係人間有情 係到都祝你hubby happy birthday ~~~~~~~~~           

EvaFong88,
happy birthday to your hubby!!!

all,
今朝陪呀囝poo poo時傾計....

囝 : 媽咪你個肚幾時大個生bb呀??
我 : 你想媽咪生bb呀??咁要妹妹定弟弟呀??
囝 : 要妹妹....要2個
我 :        咁我生2個送比你啦, 你要幫手照顧bb架
囝 : 無問題, 我大個左會抱bb瞓, 比玩具佢玩

比我隻佬聽到, 我唸佢瞓著都笑醒

yuiyuibb, 唔好o甘講........ wow 你個仔好乖仔wow.

xxl, reporting skill, 我依家都諗緊點train ian...

yuiyuibb,

I remember that you have recommended Burt's Bee to us some time ago.  Do you think it is effective?  Would you spray on the kid's clothes or skin?  Thanks.  

8 月20 日黃金海岸自助餐加奇幻魔法陣(十多個充氣彈彈遊戲)及魔幻射擊場入場 成人HKD200(有7 折... )小童1.2 米以下HKD128 我prefer lunch wow 你呢. 仲有可以係尖沙咀坐車入....

RE: 8 月20 日黃金海岸自助餐加奇幻魔法陣
- 穿梭巴士10:45am由尖沙咀開出; 回程為2:45pm
- 遊戲時段為11:00am至4:00pm
- Buffet費用需要預繳

我地約埋一齊入去要訂 穿梭巴士

1. IANMAMI 1 大1小
2. EvaFong 2大1 小
3. Carson_mum 2大1 小
4. yinyin 1大2小----->
5. 謙謙 2大1 小
6. Michellewong 2大1 小
7. IANMAMI FRIEND 2 大1小
8. OnHo 2大2小

tiffany, 唔該填人數我地一齊book 一齊eat. ok

請問仔仔9 月先入讀k.2(上午班), 應該幾時知佢係
a班or b班學生?  謝謝!

OnHo
‹ 上一主題|下一主題