用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗啟思幼稚園
樓主: COCO0624
go

元朗啟思幼稚園 [複製鏈接]

原文章由 meeki 於 08-3-8 12:29 發表
hi cathy

e+想d好學校都已經收晒生,都好難轉lu,或者讀完k1先,睇下得唔得啦,唔得就要快d轉啦.到時你要早d留意d幼稚園幾時收生.

你多唔多問烜烜學校既情況架,因為我日日都會問下佢,佢都會答少少啦.

...

hi meeki,
我都有問佢架,不過佢答d唔答d咁囉...而家仲成日病都唔肯食飯tim呀,都唔知點算.咩都話唔食喎............umm..我都係諗住比佢讀埋k1睇下點先呀,唔好既話我都一定轉啦..

cathy

烜烜好番晒未呀?我噚日問囝囝有無小朋友病,佢話有兩個,不過無提到烜烜,我相信烜烜應該好番晒啦.

真光上午班唔收囝囝,所以我會比囝囝讀肖珍k1.

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-8 23:45 發表

hi meeki,
我都有問佢架,不過佢答d唔答d咁囉...而家仲成日病都唔肯食飯tim呀,都唔知點算.咩都話唔食喎............umm..我都係諗住比佢讀埋k1睇下點先呀,唔好既話我都一定轉啦.. ...

.....Same of Kowloon Tong, we are also 2個班主任都走曬呀!!!! Before I also want to study up to K3, but now no la.......................

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-1 22:52 發表

係呀,我個囡囡而家都係讀緊n1呀,佢0左2個班主任都走曬呀,而家都有d後悔同佢報0左k1呀.....

原文章由 meeki 於 08-3-11 10:17 發表
cathy

烜烜好番晒未呀?我噚日問囝囝有無小朋友病,佢話有兩個,不過無提到烜烜,我相信烜烜應該好番晒啦.

真光上午班唔收囝囝,所以我會比囝囝讀肖珍k1.

...

hello,
烜烜差唔多好番曬啦,起碼冇發燒呀...唔緊要啦,肖珍都好好架,我諗會好過呢度先..係喎,皓皓有冇整復活egg番去呀?

原文章由 Cat108 於 08-3-11 13:11 發表
.....Same of Kowloon Tong, we are also 2個班主任都走曬呀!!!! Before I also want to study up to K3, but now no la.......................

hi,
原來第二間都係咁呀,真係都好似"ma ma"地咁呀........

我地無整復活蛋呀,你呢?

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-11 16:55 發表

hello,
烜烜差唔多好番曬啦,起碼冇發燒呀...唔緊要啦,肖珍都好好架,我諗會好過呢度先..係喎,皓皓有冇整復活egg番去呀?

Cathy, Meeki:

我也是上午小組班的家長。據我的觀察及女兒的反應,現在的兩位老師比之前的兩位較好。其實,我兒子就讀的班級也換了老師,但現在的老師比之前的更好的。或者,老師離開未必是壞事,不換老師也未必是好事。老師的表現如何,相信校長比我們家長更加了解,也會作出監察。

Dinosaur:

我的兒子很可能與你的兒子同班。

原文章由 meeki 於 08-3-12 09:33 發表
我地無整復活蛋呀,你呢?

hi meeki,
我地有整復活蛋番去呀,佢仲好開咁拿番去tim呀.係呀,我今日同烜烜報0左第二間幼稚園啦,0係天水圍架,佢間學校環境都ok架,係我好耐之前想報0個間來架,而且仲有上午班tim呀,不過就冇外籍教師呀,所以我而家都考慮緊2間邊間好d呀,係喎,皓皓0個間學校有冇外籍教師呀,d學費貴唔貴呀..?

原文章由 HSMammy 於 08-3-12 15:13 發表

我也是上午小組班的家長。據我的觀察及女兒的反應,現在的兩位老師比之前的兩位較好。其實,我兒子就讀的班級也換了老師,但現在的老師比之前的更好的。或者,老師離開未必是壞事,不換老師也未必是好事。老師 ...

hi HSMammy
唔...轉換老師可能唔係壞事,但係我覺得小朋友會好難適應呀....

Hi HSMammy

咁你女女咪同我仔仔一班,佢係咩組架,叫咩名呢?

原文章由 HSMammy 於 08-3-12 15:13 發表

我也是上午小組班的家長。據我的觀察及女兒的反應,現在的兩位老師比之前的兩位較好。其實,我兒子就讀的班級也換了老師,但現在的老師比之前的更好的。或者,老師離開未必是壞事,不換老師也未必是好事。老師 ...

hi cathy

咁你要考慮下鐘意邊間多d,我e+簡果間學費就唔貴平過啟思,一月大約1,800.

原文章由 cathyyyyy 於 08-3-12 22:10 發表

hi meeki,
我地有整復活蛋番去呀,佢仲好開咁拿番去tim呀.係呀,我今日同烜烜報0左第二間幼稚園啦,0係天水圍架,佢間學校環境都ok架,係我好耐之前想報0個間來架,而且仲有上午班tim呀,不過就冇外籍教師呀,所以我而家都 ...

原文章由 meeki 於 08-3-13 09:39 發表
hi cathy

咁你要考慮下鐘意邊間多d,我e+簡果間學費就唔貴平過啟思,一月大約1,800.

hi meeki,
唔....我而家都諗緊呀,心大心細咁,但係要諗清楚先呀,我今日都問過呀,d學費大概都係$1800一個月度啦..

我聽日帶仔仔去旅行,原本下要請下個星期假,e+停課唔洗請lu....

原文章由 meeki 於 08-3-14 09:36 發表
我聽日帶仔仔去旅行,原本下要請下個星期假,e+停課唔洗請lu....

hi,
去邊度旅行呀?

Hi HSMammy

我仔仔讀果班係羅老師教, 你仔仔呢?

Dinosaur:

我的兒子很可能與你的兒子同班。

Hi cathy and 皓皓媽咪,

我仔仔應該同皓皓烜烜一班,我同意轉換老師可能唔係壞事,的確兩位老師比之前的兩位較好,但係我覺得學校行政亂亦影響學生學習.

原文章由 可愛豬 於 08-3-19 11:50 發表
Hi cathy and 皓皓媽咪,

我仔仔應該同皓皓烜烜一班,我同意轉換老師可能唔係壞事,的確兩位老師比之前的兩位較好,但係我覺得學校行政亂亦影響學生學習. ...

hi 可愛豬,
你仔仔係咩組架,叫咩名呢?會唔會同我個囡同一組呀......

蘋果組
我都幫仔仔搵學校,真光只收下午班,所以我放棄了,你幫囡囡報邊間學校,之前仲想留返啟思,現在要....
原文章由 cathyyyyy 於 08-3-19 22:34 發表

hi 可愛豬,
你仔仔係咩組架,叫咩名呢?會唔會同我個囡同一組呀......

原文章由 可愛豬 於 08-3-20 08:57 發表
蘋果組
我都幫仔仔搵學校,真光只收下午班,所以我放棄了,你幫囡囡報邊間學校,之前仲想留返啟思,現在要....

hi,
我報0左聖葉理諾呀,但係我都未決定呀,仲考慮緊呀...........

你覺得英藝點,心大心細好吾好轉,因為現在2個老師又真係好過之前好多,我想了解仔仔學習情形,又回應快又主動,仔仔在這個月講話進步好轉,又同我講鍾意老師,
原文章由 cathyyyyy 於 08-3-20 11:52 發表

hi,
我報0左聖葉理諾呀,但係我都未決定呀,仲考慮緊呀...........
‹ 上一主題|下一主題