用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站
樓主: winwin815
go

「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站 [複製鏈接]

Re: 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站

相信是鼻水倒流,止 口左 鼻水!我個女女都開始有咳,見到佢我都覺得佢好辛苦!無辦法啦!鬼叫我有鼻敏感咩! :wink:
開心生活每一天!

thx ar...winwin815

how do u feel ar?  bb should will come la woo....prepare all the things already??
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

我星期6去咗睇e 生la~~ 照咗u/s... confirm 咗真係有咗bb呀~但就比lmd 細... e 生估計可能得6w 到... 所以要3w 後番去再照u/s.. 先firm 預產期幾時! 但哩個小b 預產期都會同曦曦一樣係5月ka~   

SQUARE
咁你打算點呀,邊個幫你湊呢,又係好似我咁兩個放係育嬰院呀...咁你兩個相隔一年到喎,仲近過我,
我兩個相隔年半呀,真係好辛苦.....
不過點都好,恭喜晒你....

mamashan818
我仔仔又係咁呀,傷風就好番,但都咳得好勁,尤其半夜LAW
我同老公都有鼻敏感,遺傳左比個仔同個女LAW,冇法啦

應該兩個都會放係育嬰園呀...但過多一兩年我會轉part-time... 放多d 時間係佢地到!! 我都知係會辛苦d ...但冇計... 冇理由唔要ma!!.. 但我都諗過, 而家一次過辛苦, 不過諗起到佢地18,19,  我先得41就開針c~!

SUQARE
咁你都好後生喎
咁你仔仔打算幾時入讀呀,
你幾時搬入沙田呀,咁你住近吾近育嬰院呢

你情況咪好似我咁LAW,我兩個都會放育嬰院
女女下星期就返呀,到時佢兩個月到啦

係呢,你申請到減免嗎

曦曦係女仔哩ka~   
其實我都仲未交form...
但我想下個月比佢入去讀...
我可能7號到會搬入新田圍...
行條樓梯就到...好近!

醒目開學勳章

Hello呀
我的女女剛剛入讀了鄰舍輔導會新翠育嬰園
佢係大組c班
唔知有無大班既媽咪係度呢~~??

jocola, bb既野搞掂晒架啦, 其實仲有另外既野要執, 但係冇心機執, 又易攰, 又輪盡(雖然個個話我唔輪盡), 我想bb快d出世, 佢又怕醜唔肯出黎, 等....好折磨呀, 仲要成日怕自己唔知係咪作動喎, 呢樣會影响到囡囡嘛, 你地係點架, 講黎聽下啦, 我尋朝6點幾起身去vv, 點知發現勁濕, 要用成3張紙巾先抹得乾淨下邊, 嚇死, 又唔知係咪穿水喎, 又好似唔多似人地形容咁, 但係平時分泌又唔會多成咁, 搞左一輪, 先再訓, 我覺得呢d uncertain好annoying呀

square, 恭喜晒呀, 原來你咁細個架咋, 新田圍落新翠條樓梯治安好差架, 入黑就唔好行啦
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

醒目開學勳章

square72
我住豐盛苑架
知你講邊條樓梯
個條常梯好危險又暗喎
我成日都覺得會有人搶野咁=.=

咦...我以前住泰石喎 hahaha
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

silvia_yu
你女女大個我個仔點解係大組C
我仔仔大組B,佢現在十九個月大LAW
大組A,B組係最大呀....

SQUARE
咁新田圍都方便O既,條樓梯係危險O的,但返工時間好多人行呀...你仲吾交FORM
係怕吾旨冇位呀

winwin815
會唔會穿左水呀?
你有無睇醫生呀?
喂,小心d呀!
有d擔心你呀!

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

jocola, 我用4張紙巾抹乾淨晒後, 就冇咁多分泌啦, 所以應該唔係, 但係咁比佢嚇一嚇, 真係好驚呀, 你知啦, 唔知自己穿水, bb可能有事架嘛, 朝朝黎一鍋, 真係唔得掂
歡迎參觀『文。穎之家』

醒目開學勳章

my1215sui:
唔知呀
因為我岩岩先同佢攪入學咋
而家仲係過緊"色"應期
10月先正式返full day

我仔仔就用左三日適應law,之後就返全日呀
你女女喊左幾多日呢,你又係住附近呀.....

my1215sui
我上次打過去問, 話到11月前都會有位...
加上我又要番工呢... 冇時間可以入到去interview ar!!
我應該會約3號in... 可能月中先番... 因為新屋裝修都仲未攪掂呀...

其實我真係好想買樓呀,因為可以住番沙田,又可以住係媽媽附近
金獅花園同景田苑選擇....
唉...但最衰冇首期啦
比你地會選擇邊到呢

my1215sui, 緊係揀居屋景田苑啦, 金獅勁細, 仲有小朋友邊夠住呀
歡迎參觀『文。穎之家』

winwin815 寫道:
my1215sui, 緊係揀居屋景田苑啦, 金獅勁細, 仲有小朋友邊夠住呀

你唔好咁講啦,新翠有d家長都係住金獅架...
‹ 上一主題|下一主題