用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

天藍,pcdogxx,hongmimi,

估唔到,星期六功夫班得反4個人反。
不過軒軒好開心,需然佢跟唔晒D動作,
軒軒已經好開心。

軒軒最記得係同鈞渝玩,唔係功夫班。
叫佢打反兩下來睇,已經唔記得LU。

[ 本文章最後由 626mama 於 08-6-16 13:11 編輯 ]

各位,

昊藍轉校,又趕得切寄信去退返d錢,都算好,校服係咪做左喇。

有喜歡的學校收,恭喜晒。

原文章由 pcdogxx 於 08-6-16 01:00 PM 發表
天藍,
岩岩收到你信息知昊藍唔會讀我地果間, 真係有d失望..   不過真係整定喇..  咁岩昊藍又同唔到我地同班... 而且又趕得切寄信去退返d錢...雖然知道唔同班果陣唔開心左一陣之後又收到你心儀果間通知, 真係補返晒.. ...

626mama,

果日舅父幫鈞渝同軒軒影左好多張相呀..  我send 左email俾你喇..  你得返入去睇下

各位,
果日上完功夫班鈞渝同軒軒去左冒險樂園玩, 跟住咁岩叫左舅父黎同鈞渝影相, 所以影左好多張呀.  哈哈..  雖然張張都差唔多, 不過唔使錢影多幾張唔靚影到靚嘛..  我都有email埋俾你地睇呀, 你地得閒就去睇下啦..

同埋呢.. 呢個urphoto 幾好呀.. 睇相又勁快, 如果有興趣又可以係佢個網曬埋出黎.. 幾方便.. 不過最好就係不論size 幾大都可以load得好快...

天藍,
恭喜晒,希望好消息一個接一個 (即好似可以轉埋讀上午班咁) 。

pcdogxx,

我收到個E-MAIL喇,鈞渝舅父暘得D相好靚呀,多謝晒。

不過拎唔到D相,我要點案才可以D/L D相落黎????
urphoto D相真係幾怏,一案就過第二張,唔洗好耐。
原文章由 pcdogxx 於 08-6-16 01:14 PM 發表
626mama,

果日舅父幫鈞渝同軒軒影左好多張相呀..  我send 左email俾你喇..  你得返入去睇下

各位,
果日上完功夫班鈞渝同軒軒去左冒險樂園玩, 跟住咁岩叫左舅父黎同鈞渝影相, 所以影左好多張呀.  哈哈..  雖然張張 ...

626mama,

好似download唔到d相..  因為都幾多, 我燒返隻碟俾你吖..  仲有d video嘛..

鈞渝果日都玩得好開心...  唔使自己玩咁戇居嘛...

原文章由 626mama 於 08-6-16 14:09 發表
pcdogxx,

我收到個E-MAIL喇,鈞渝舅父暘得D相好靚呀,多謝晒。

不過拎唔到D相,我要點案才可以D/L D相落黎????
urphoto D相真係幾怏,一案就過第二張,唔洗好耐。
...

pcdogxx,

原來D/L唔到,我仲想整張相係桌面度添。

原文章由 pcdogxx 於 08-6-16 02:35 PM 發表
626mama,

好似download唔到d相..  因為都幾多, 我燒返隻碟俾你吖..  仲有d video嘛..

鈞渝果日都玩得好開心...  唔使自己玩咁戇居嘛...  

天藍,

妳今日係咪放緊假???唔見妳上來,去長隆好玩嗎???我星由星期六上午至昨天,天氣慢慢咁好,星期日都有出太陽。

我星期五親身經歷電郵內的主角。電話係電槍的事件。

話說,星期五我帶軒軒反沙田,經過馬鐵站,軒軒都會幫我八達通增值,行去部機時,有個40幾歲講"客家話"的女人走埋黎我身邊同我講,佢約左老細等,叫我幫佢案電話一下,(全程都係講客家話)我扮唔識聽,只係一尾遙頭,不說任可野,跟住行去部機增值,我抱住軒軒入了八達通入去,再放錢入去時,個女人係我右邊申個電話沖埋黎我果度,佢想將個電話推去我個頭度,我其實一路都眼尾望住佢,我見佢沖埋黎,抱住軒軒係咁打橫行去右邊,軒軒又未入到錢去部機部,又拉住部機,我又走唔到,我立即大叫,妳唔好行埋我身邊,怏D走開呀,我報警嫁,佢才停左一下,差小小就掂到我,個女人停果下,我見佢望我後便某人咁,跟住軒軒入到錢,我地都立即走人。

走了對面馬路,再走了上斜路上便才往後望,我見佢有第二個目標人物,正想緊,我應該點做,打999會唔會比人話我,跟住個天一閃,軒軒大叫,媽媽仲咩個天開燈,我好驚,我同軒軒講,一陣會行雷,好大聲嫁,跟住軒軒叫我快D走啦,我地就一路跑回家。回了家都唔記得同反屋企人講。
大家要小心呀。

[ 本文章最後由 626mama 於 08-6-16 17:30 編輯 ]

all mama,

真唔好意思咁遲先上來, 因我昨晚到今早都上唔到
bk, 唔知係屋企部腦問題定係bk問題, 總之上到來
都好慢回覆唔到, bk真煩~~:;pppp:
多謝各位關心! 我地一家人既長隆之旅玩得好開心,
上到大陸天氣好好, 好好陽光, 兩日只係落過一陣
聚雨, 都ok, 間酒店都唔錯, d服務一流, 同佢地包
既自助早餐同晚餐都好好食, d款又多同d食物好新
鮮味道好好, 大陸有咁既水準, good!
酒店既泳池有室內外, 仲有行溫泳池, 又有按摩池,
昊藍游得好開心!
晚上我地去睇馬戲, 馬戲表演好精彩, 仔仔睇得好投
入, 第二日去野生動物園玩, 動物園好大, 比起香港
disneyland要大多部, 園內有免費火車坐可帶遊客觀
光, 火車內有園內職員一路介紹, 落咗火車亦有步行
區, 有不同種類既動物睇, 仔仔睇得好開心, 仲有買
自料餵動物, 動物園入面仲有一區係好似海洋公園
既兒童王國, 有小朋友岩玩既機動遊戲, 如旋轉木馬,
小飛象, 火車等等...
總括來講今次既旅程好滿意同開心!!!
我有時間整咗d相再Send比你地~

626mama,

你既經歷真係好得人驚, 好彩你同軒軒無事咋!
真係一路睇一路鄧你擔心同驚, 我都好怕個d
操大6口音個d人無端端行埋o黎都唔知佢地想
點, 有時, 唔係唔想幫人而係以家太多騙案, 有
d仲好無良心, 打劫不但只, 仲要人條命, 唔c都
比佢嚇一餐。
下次你真係要小心d, 有乜事一定要大叫, 好驚
呀! 我想問你你係沙田邊個位置見到個女人,
係火車站個到係咪? 個到平時都好多人定係
其他地點?

原文章由 626mama 於 08-6-16 17:16 發表
我星期五親身經歷電郵內的主角。電話係電槍的事件。

話說,星期五我帶軒軒反沙田,經過馬鐵站,軒軒都會幫我八達通增值,行去部機時,有個40幾歲講"客家話"的女人走埋黎我身邊同我講,佢約左老細等,叫我幫佢案電話一下,(全程都係 ...

hongmimi / pcdogxx,

昨晚同今早我好艱難都上唔到bk, 所以唯有MSM
比你地兩位, 因我之前真係抱零希望以為個間學校
唔會收只係waiting List, 但估唔到星期日個日學
校打比我話收咗仔仔下午班, 我同昊爸都好鍾意間
學校咪下午班都比仔仔讀, 所以同唔到你地做同校
校友真係唔好意思, 同多謝你地send番短訊比我支
持我, 真係好感動, 我地雖然唔同學校, 但仍然係好
朋友。
而個間學校d校服如你地要我可出樣, 我仲有d個間
d冬季二手校服, 如你地埋用可攞埋比你地, 但今個
星期六我又返唔到"功夫班", 因我要去同仔仔註冊,
如你地要我可再下一個星期六攞比你地, 到時再電
話聯絡。
不過, 好彩個日學校通知我, 我手機有漫遊, 因我仲
未返香港, 真係好彩~
原文章由 pcdogxx 於 08-6-16 13:00 發表
天藍,
岩岩收到你信息知昊藍唔會讀我地果間, 真係有d失望..   不過真係整定喇..  咁岩昊藍又同唔到我地同班... 而且又趕得切寄信去退返d錢...雖然知道唔同班果陣唔開心左一陣之後又收到你心儀果間通知, 真係補返晒.. ...

626mama,

係呀! 我星期六開始放假放埋聽日先返工,
今日有送仔仔返學, 仲有睇佢地做早操,
有見到軒軒, 鈞渝, 子聰, 你地既小朋友
都跳得好開心~
昊藍亦好開心, 因今日昊爸都放假我地一齊
送同接佢。

ElainAiolai,

多謝你既祝福! 希望真係好消息一個接一個,
心想事成啦!!!
原文章由 626mama 於 08-6-16 16:42 發表
天藍,

妳今日係咪放緊假???唔見妳上來,去長隆好玩嗎???我星由星期六上午至昨天,天氣慢慢咁好,星期日都有出太陽。

[ 本文章最後由 天藍 於 08-6-16 23:37 編輯 ]

626mama & other mami,
唔好意思 ,因我有o野想講,所以開過新otopic,希望你o地唔會介意 (626mama我打o左你占o忝:;pppp: )。若新topic個名有任何o野想改,不防告知。而新舊topic,我會張貼番個address係度o既。

topic
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1446708&page=1&extra=page%3D1#pid23222183

[ 本文章最後由 ElainAiolia 於 08-6-17 00:39 編輯 ]

626mama,
幾年前我在灣仔見到個大陸口音女人,四十多歲。佢話佢系大陸落黎,唔見左D行李,叫我比錢佢買車票返上去。我硬系唔比啦。我走左之後,回頭一望,佢又繼續問其他人。我都唔知點做?應唔應該報警?

<br />
我星期五親身經歷電郵內的主角。電話係電槍的事件。<br />
<br />
話說,星期五我帶軒軒反沙田,經過馬鐵站,軒軒都會幫我八達通增值,行去部機時,有個40幾歲講"客家話"的女人走埋黎我身邊同我講,佢約左老細等,叫我幫佢案電話一下,(全程都係 ... [/quote]<br />
‹ 上一主題|下一主題