用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) [複製鏈接]

Hi RoEcMa,

唔叻架,屋企冇工人,佢地又鐘意食,咪自己學wor,出去食好貴..

Hehe....我覺得佢好醒呀!
因為有個好哥哥,洗乜自己顧住落車呀!

motherlau

原帖由 RoEcMa 於 09-9-2 00:47 發表
妳好叻呀 識得煮咁多好美味既食物 我一 d 都吾識煮.
我囡囡9月3日正式上堂啦.
講樣小插曲你地聽, 我問哥哥今日呀妹返學醒吾醒. 佢話更係吾醒啦.  巴士到站落客時, 佢冇意識落車.:badfe ...

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

昨日開學,勁多from要填,什麼八達通、履歷表、健康檢查等.......見到都 晒,一於比返佢自己填,我就做老板,簽個名就算.....

motherlau

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-2 00:08 發表
咁下次叫埋你地la,我屋企d人勁鐘意食海鮮,什麼炒蜆、蟶子、蝦等乜都食.....

motherlau

我又要, 不過走辣唔該.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 RoEcMa 於 09-9-2 00:47 發表
妳好叻呀 識得煮咁多好美味既食物 我一 d 都吾識煮.
我囡囡9月3日正式上堂啦.
講樣小插曲你地聽, 我問哥哥今日呀妹返學醒吾醒. 佢話更係吾醒啦.  巴士到站落客時, 佢冇意識落車.:badfe ...

初初都係叫哥哥睇住先好d.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-2 07:46 發表
昨日開學,勁多from要填,什麼八達通、履歷表、健康檢查等.......見到都 晒,一於比返佢自己填,我就做老板,簽個名就算.....

motherlau

牛仔唔多form要填,不過好多錢要俾, 開左張三千幾既票俾學校. 遲d仲要買樂器書同樂器.

尋晚睇通告一大埋都睇左好耐,
我阿仔都係要交費, 1200, 仲以為好多..
原來3千幾都有, 真係貴...

原帖由 veronna 於 09-9-2 10:00 發表

牛仔唔多form要填,不過好多錢要俾, 開左張三千幾既票俾學校. 遲d仲要買樂器書同樂器.

當然冇問題la,我99 and 女女都係dd辣都唔食架:loveliness:

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-2 09:49 發表

我又要, 不過走辣唔該.

嘩!!三千幾 你學費已經唔平,仲要比咁多.........肉都赤晒  

我兩個加埋都唔洗

motherlau

Hehe.....

昨日同仔講開課外活動,仔仔想玩象棋,但我又想佢學網球,之前佢想學,但時間唔得,家姐又想佢拉二胡 or 吹笛.......唔知佢最後點呢

motherlau

醒目開學勳章

hi,

好貴呀 ,好彩亞仔好多嘢係學費包埋,你知la,我呢d失業人士要慳d駛ma!

yuk hei mum

醒目開學勳章

hi,

你好,多d上嚟傾計呀!

yuk hei mum

原帖由 vvlamho 於 09-9-2 10:05 發表
尋晚睇通告一大埋都睇左好耐,
我阿仔都係要交費, 1200, 仲以為好多..
原來3千幾都有, 真係貴...

醒目開學勳章

hi,

巧忙呀! 我亞仔今日都有課外活動試玩,唔知佢會唔會參加呢

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-2 10:34 發表
Hehe.....

昨日同仔講開課外活動,仔仔想玩象棋,但我又想佢學網球,之前佢想學,但時間唔得,家姐又想佢拉二胡 or 吹笛.......唔知佢最後點呢

motherlau ...

嘩! Mother Lau你好勁呀 ! 望落d 蜆好正喎 ! 我隻臭豬好鍾意食蜆架, 想請教你係街市買咗新鮮既蜆, 係唔係要有淡水浸一陣, 令到d 蜆吐 d沙出嚟 ? 要浸幾耐 ?

原帖由 tinetinew 於 09-9-1 11:56 PM 發表
Hi,

你就好la,有得食炒蜆,我c6唔鍾意食海鮮,我要去個fd到食飯,先有得食咋!

yuk hei mum

Tomorrow is better

預祝牛仔生日快樂, 身體健康, 學業進步 !!

真係Q , 我地d細路都係夏天出世, 下年可以一齊慶祝生日, 我隻臭豬屋企都有養貓既, 應該係波斯貓, 不過性格就好自我, 唔係點so 人, 除非有嘢食, 我曾經睇雜誌見過一種貓叫做”喜瑪拉雅貓” 好靚架, 不過好貴要件$5000大元

原帖由 veronna 於 09-9-1 11:20 PM 發表
星期四到牛仔生日喇. 仲未諗到點同佢慶祝呀? 原先想買隻貓貓俾佢做生日禮物架, 因為之前答應左佢如果果兩年冇哮喘反發就俾佢養. 依家都過左成年半都冇, 所以都心思思想買一隻, 牛仔超鍾意小動物, 尢其係貓, 佢係貓痴 ...
Tomorrow is better

唔係勁呀!!
其實依家d蜆好多時已經冇沙(買之前問下),昨日個d叫"花甲",冇沙又多肉.如果買左d有沙ge蜆我會開盆水放d salt,浸2-3個鐘,簡中睇下多唔多沙,多ge就換水,直至冇乜沙為止.

motherlau

原帖由 Elona 於 09-9-2 12:41 發表
嘩! Mother Lau你好勁呀 ! 望落d 蜆好正喎 ! 我隻臭豬好鍾意食蜆架, 想請教你係街市買咗新鮮既蜆, 係唔係要有淡水浸一陣, 令到d 蜆吐 d沙出嚟 ? 要浸幾耐 ?

...

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-2 10:25 發表
嘩!!三千幾 你學費已經唔平,仲要比咁多.........肉都赤晒  

我兩個加埋都唔洗

motherlau

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-2 12:49 發表

真係Q , 我地d細路都係夏天出世, 下年可以一齊慶祝生日, 我隻臭豬屋企都有養貓既, 應該係波斯貓, 不過性格就好自我, 唔係點so 人, 除 ...

係唔係黑頭黑腳黑尾但白身果種呀?

"喜瑪拉雅貓"  係咪好串架

motherlau

真係Q , 我地d細路都係夏天出世, 下年可以一齊慶祝生日, 我隻臭豬屋企都有養貓既, 應該係波斯貓, 不過性格就好自我, 唔係點so 人, 除 ...

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-2 11:21 發表
hi,

巧忙呀! 我亞仔今日都有課外活動試玩,唔知佢會唔會參加呢

yuk hei mum

牛仔依家應該TRY OUT緊羽毛球, 唔知得唔得呢?

醒目開學勳章

XIE XIE NI. 代牛仔
‹ 上一主題|下一主題