用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2024/25 已有offer或offers一齊開心報喜
樓主: jillybb
go

2024/25 已有offer或offers一齊開心報喜   [複製鏈接]

What’s app group 成日搞zoom, 其實係咪賣廣告?我見佢都係只睇成績小朋友band 幾,就叫人去返band 幾學校,人哋想去低啲banding, 就話浪費!其實佢都好表面下!又話band 2 學校冇成績就用關愛來吸引學生!我聽完有啲反感!揀學校banding 只係參考,還有很多因素去搵一間最適合的!

ferrymama    發表於 24-3-21 09:41

bananaGi 發表於 24-3-20 16:26
佢D仔係唔係考唔到DBS?

有人都質疑過 唔知係咪俾你講中

penp0319 發表於 24-3-21 07:17
What’s app group 成日搞zoom, 其實係咪賣廣告?我見佢都係只睇成績小朋友band 幾,就叫人去返band 幾學校 ...

根本D GROUP都係圍爐, 無用!!!  成日賣廣告, 你入多幾間學校就要收幾次!!

好煩

一早走人

佢叫人留低教新人, 彩佢都傻

bananaGi 發表於 24-3-21 10:48
根本D GROUP都係圍爐, 無用!!!  成日賣廣告, 你入多幾間學校就要收幾次!!

好煩
幾好生意頭腦,叫啲家長做義工免費幫佢教人,group 內由家長做義工營運,然後佢定期發放廣告,等人俾錢加入課程,就可以坐享其成!

回覆樓主:

Delete

我都覺得好討厭,d admin 仲要pm我問面試題目, 又唔識你,唔好玩啦

penp0319 發表於 24-3-21 07:17
What’s app group 成日搞zoom, 其實係咪賣廣告?我見佢都係只睇成績小朋友band 幾,就叫人去返band 幾學校 ...
其實唔係個個家長都咁識咁認咁諗,揀學校真係配合遊戲!

mimiffy 發表於 24-3-21 14:38
幾好生意頭腦,叫啲家長做義工免費幫佢教人,group 內由家長做義工營運,然後佢定期發放廣告,等人俾錢加入 ...

exactly!!!!!   

bananaGi 發表於 24-3-21 16:20
exactly!!!!!
咁人地又真係做咗嘢既,呢個世界冇免費午餐。

中學啲WhatsApp group 咁奇怪。有沒有比較好的介紹?遵理有個插班group但只有admin update.
考小有啲好好的groups. 唔覺有hard sell嘢,get set parenxx 的到有學校2nd 3rd in 又幫大家每間學校認證。係最尾大家收曬offer佢share咗data sir同幾個marketing WhatsApp group link. 之後家長自己開offer groups. 朗溵森general些,都ok。
有啲無認證反而成日有人賣廣告同白撞,我drop曬

mimiffy 發表於 24-3-21 14:38
幾好生意頭腦,叫啲家長做義工免費幫佢教人,group 內由家長做義工營運,然後佢定期發放廣告,等人俾錢加入 ...
你當佢提供左個平台俾相同目的嘅家長傾計囉,唔抵得佢搵銀,廣告果d咪自己bypass囉,冇影響喎

tigamama 發表於 24-3-21 17:00
你當佢提供左個平台俾相同目的嘅家長傾計囉,唔抵得佢搵銀,廣告果d咪自己bypass囉,冇影響喎 ...

俾家長傾偈?家長可以喺Interview完咗之後,喺group度討論面試形式及題目咩?限制只可以填Google form提供題目俾佢哋喎!
俾人賣咗仲幫人數緊錢

tigamama 發表於 24-3-21 17:00
你當佢提供左個平台俾相同目的嘅家長傾計囉,唔抵得佢搵銀,廣告果d咪自己bypass囉,冇影響喎 ...
除了廣告乜都冇, d group 都冇人出聲

kwai5 發表於 24-3-21 18:05
除了廣告乜都冇, d group 都冇人出聲
應該睇下有冇有心人?啲group 冇人出聲㗎咩?

可唔可以咁講: 入得同一個group 嘅(佢以學校分group) ,彼此就係competitors/ potential competitors, 真係會有人真心肯分享嗎?

Greylay 發表於 24-3-21 18:14
可唔可以咁講: 入得同一個group 嘅(佢以學校分group) ,彼此就係competitors/ potential competitors, 真 ...
咁前人呢?冇起個group 到?

PTL_L 發表於 24-3-21 18:18
咁前人呢?冇起個group 到?

所以佢叫啲上咗岸家長留返share, 但睇留言,似乎大家不太願意留低

真係睇邊間學校嘅group囉我都join到有一兩個前人/現屆candidate都好熱心,都冇人當對方係competitor。我諗都講物以類聚嘅

mimiffy 發表於 24-3-21 18:00
俾家長傾偈?家長可以喺Interview完咗之後,喺group度討論面試形式及題目咩?限制只可以填Google form提供 ...

如果你覺得咁樣叫被賣,EK你都唔用得架啦喎

BTW,我又唔信落廣告嘅係傻仔,佢地都識計個return rate。我自動bypass廣告,從其他家長得到想要嘅資訊/分享,我ok喎。我升左中留得到咪繼續分享下,到時若廣告太煩,咪開個offer group繼續傾囉,一d壓力都冇。無謂俾人地你控制唔到嘅行為影響心情及join群組嘅目的囉

tigamama 發表於 24-3-21 18:53
如果你覺得咁樣叫被賣,EK你都唔用得架啦喎

BTW,我又唔信落廣告嘅係傻仔,佢地都識計個return rate。我 ...

EK 有禁止家長喺度講interview完咗嘅題目同形式咩?EK 限制要家長填Interview資料嘅Google form?
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊