用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

桐媽我3/7放假喎一齊去接桐放學呀!!!

gracechung,

希望你們一家玩得開心些啦!

gracechung 寫道:
明天係亞仔K2的last day,因為我地會出門,下星期唔返學啦。要到7月中返左HK至可以去office取成績表。到時再走上來搵你地。唔知到時開Part 3未

gracechung,

明天係亞仔K2的last day,因為我地會出門,下星期唔返學啦。要到7月中返左HK至可以去office取成績表。到時再走上來搵你地。唔知到時開Part 3未

講開3/7/07 的party, 阿囝說當天會吃雪糕及有大動物公仔和他們影相。他還很開心說, 因是學期最後一天, 所以今次party不會放早,讓他們盡情玩得開心點。

我開始感受到囝囝捨不得k2的老師及同學。

mcheung 寫道:
the party day is the last school day.........

[quote]
LamLam1702 寫道:
各位媽咪

請問係唔係party 完後唔洗返, 還是要返埋星期五6 July??
[/quote]

顧問大人,

太忙, 現在才有吉恭喜您地!
仔仔叻叻   您教導有方!.
祝學業有成, 開心快樂!!!

亞囝話今次party學校安排K2 & K3有小丑表演    ...........K1細個,怕他們害怕, 所以, 無小丑!! (學校真細心    )

COMET 寫道:
講開3/7/07 的party, 阿囝說當天會吃雪糕及有大動物公仔和他們影相。他還很開心說, 因是學期最後一天, 所以今次party不會放早,讓他們盡情玩得開心點。

thank you..........真過獎   

yaumother 寫道:
顧問大人,

太忙, 現在才有吉恭喜您地!
仔仔叻叻   您教導有方!.
祝學業有成, 開心快樂!!!

會唔會今日派回大paper呀

party day (3/7)先派!!

Elsamouse 寫道:
會唔會今日派回大paper呀

bonnieandtung,
多謝!講開又講,你亞女真係好乖巧,今日我湊仔返學時見到佢,佢離遠已經大大聲叫auntie。佢每次見到人都識主動打招呼,真係好叻女!
我亞仔就激死人,永遠都唔同人打招呼,教極都係咁!今日仲衰,接佢放學時叫佢對老師講句多謝,叫極都唔講,到肯講時對眼又望第邊,真係冇禮貌!激死我   [quote]
bonnieandtung 寫道:
gracechung,

係呀!係呀!亞仔都有講有雪糕食,我諗d小朋友一定好開心定喇!KV真係好,d小朋友讀就要盡情咁讀,玩又要盡情咁玩。
最衰亞仔冇得返學啦,我明明記得舊年7月就唔洗返學,點知今年竟然好戲在後頭 亞仔冇得開party好失望呀,仲係咁話返HK之後要返學 我話冇得返啦,佢講極都唔信
mcheung 寫道:
亞囝話今次party學校安排K2 & K3有小丑表演    ...........K1細個,怕他們害怕, 所以, 無小丑!! (學校真細心    )

[quote]
COMET 寫道:

[/quote]

簽名被屏蔽

各位根德園家長,

請問如果家姐在根德園讀,細佬考到根德園的機會大唔大

gracechung,

她這些所謂乖巧......我都沒親眼見過   , 她都係要我提佢先叫人, 唔通有阿媽係度係甘   

多謝你告訴我 , 等我一陣讚下好啦     

bonnieandtung,
多謝!講開又講,你亞女真係好乖巧,今日我湊仔返學時見到佢,佢離遠已經大大聲叫auntie。佢每次見到人都識主動打招呼,真係好叻女!
我亞仔就激死人,永遠都唔同人打招呼,教極都係咁!今日仲衰,接佢放學時叫佢對老師講句多謝,叫極都唔講,到肯講時對眼又望第邊,真係冇禮貌!激死我   [quote]
bonnieandtung 寫道:
gracechung,

不是必收弟妹, 但機會大d, 據聞interview表現不佳, 可比多一次chance再interview ga!!

leemeijienny 寫道:
各位根德園家長,

請問如果家姐在根德園讀,細佬考到根德園的機會大唔大

顧問大人:

想請問 k2 的書包及藍色美勞袋需否留起待 k3 時用?

抑或 k3 時再買新書包?

Thanks a lot!!!

請問如果3/7到學校接小朋友放學,可以進入學校和老師拍照留念否?

Yi,

yes, 是可以入去和影相的
yi 寫道:
請問如果3/7到學校接小朋友放學,可以進入學校和老師拍照留念否?

K2 的書包可留起待K3 時用(如無買新書包), 藍色美勞袋則自己Keep, K3會有新的Art Bag!!

tkmama 寫道:
顧問大人:

想請問 k2 的書包及藍色美勞袋需否留起待 k3 時用?

抑或 k3 時再買新書包?

Thanks a lot!!!
‹ 上一主題|下一主題