用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2
樓主: 法子
go

聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2 [複製鏈接]

eva,
校際 Cuckoo o既Demo 上去聽下la~

http://www.angelfire.com/musicals/piano0304_grade1/P0304_111.mp3

原文章由 法子 於 07-12-8 12:14 發表
eva,
校際 Cuckoo o既Demo 上去聽下la~

http://www.angelfire.com/musicals/piano0304_grade1/P0304_111.mp3

Thanks~

http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-7-action-viewspace-itemid-8633

我放左係我個blog度

tkk
近來有咩攪作?
我見學校最近各校隊加緊排練,遲d應該有比賽

TKK~~你見報呀

鼠 年 豪 派 4 萬 元 利 是(BK 各位靚媽又上報啦)

臨 近 年 尾 , 有 家 室 網 友 開 始 籌 備 鼠 年 「 利 是 預 算 案 」 。 「 heiheikeikei 」 的 預 算 超 豪 , 「 三 家 … … 過 40,000 。 」 豪 語 一 出 , 網 友 嘩 然 , 紛 紛 嚷 要 到 其 家 拜 年 ; 也 有 網 友 疑 惑 為 何 是 「 三 家 」 ? 「 貝 貝 」 估 計 「 我 諗 佢 係 要 出 埋 錢 兼 『 唱 』 埋 畀 夫 家 同 娘 家 封 利 是 。 」
「 CBBCBB 」 也 相 當 豪 氣 , 「 剛 剛 賣 隻 抽 番 新 股 , 賺 2 萬 幾 , 諗 住 過 年 豪 , 派 晒 佢 。 」 大 家 興 高 采 烈 討 論 「 加 碼 」 利 是 , 惟 「 小 香 香 」 唱 反 調 , 「 上 年 2000 , 今 年 決 定 1000 , 全 部 封 10 蚊 , 冇 計 , 通 脹 , 要 慳 番 ! 」 其 他 網 友 則 預 計 派 2,000 至 10,000 元 利 是 。
Net 人 提 提 大 家 , 今 年 三 間 發 鈔 銀 行 將 於 本 月 28 日 起 , 提 供 新 鈔 票 兌 換 。 提 倡 環 保 的 「 tkkmama 」 今 年 不 再 為 「 唱 」 新 鈔 煩 惱 , 「 早 兩 年 都 話 少 『 唱 』 新 銀 紙 會 環 保 , 所 以 舊 年 已 開 始 新 銀 紙 循 環 再 用 , 今 年 唔 使 『 唱 』 啦 ! 」

http://appledaily.atnext.com/

原文章由 法子 於 08-1-15 09:43 發表
TKK~~你見報呀

鼠 年 豪 派 4 萬 元 利 是(BK 各位靚媽又上報啦)

臨 近 年 尾 , 有 家 室 網 友 開 始 籌 備 鼠 年 「 利 是 預 算 案 」 。 「 heiheikeikei 」 的 預 算 超 豪 , 「 三 家 … … 過 ...

嘩....唔好以為我有四萬蚊派利是喎....

六樓有個家長教師會資源閣?幾時開門架?

原文章由 法子 於 08-1-15 21:25 發表
六樓有個家長教師會資源閣?幾時開門架?

你唔係而家先知道架??? 上年星期六返興趣班已知, 不過我未去過... 我知道係有d家長書籍, 雜誌, 借俾我地睇...不過今學期已經在陰雨操場擺台啦... 你唔知咩???至於六樓仲有冇開, 我就唔知道啦.

我真係而家先知道

我今日上鞋倉,今年貴左25%呀

哈哈~我個blog 度,竟然有位3A班小朋友留言比我~

原文章由 法子 於 08-1-29 22:43 發表
哈哈~我個blog 度,竟然有位3A班小朋友留言比我~

下.... 你又知道佢係3A班既???佢自己講架???

呀~~唔記得講你知... 上次在運動會講過果件事呢~~俾我在上星期六證實左啦....尼個世界真係幾細架乍...

原文章由 法子 於 08-1-29 22:00 發表
我今日上鞋倉,今年貴左25%呀

邊個鞋倉呀??? 貴成咁???

原文章由 tkkmama 於 08-1-30 22:43 發表

下.... 你又知道佢係3A班既???佢自己講架???

呀~~唔記得講你知... 上次在運動會講過果件事呢~~俾我在上星期六證實左啦....尼個世界真係幾細架乍... ...

嘩!!你真係好記性,比我就唔記得lu....你地真係有緣
個個小朋友..佢自己講係3A仲講埋自已個名tim....

原文章由 tkkmama 於 08-1-30 22:45 發表

邊個鞋倉呀??? 貴成咁???

呢~"豪華"1年1度個個鞋倉,舊年$150,今年$200....
我記得呀囡2歲開始係e個倉買鞋,個陣冇乜人架,我仲帶埋呀囡慢慢試.......前2年就好似搶咁...... 今年加左價又冇咁擠擁..我都買小左lu~~
舊年買左0既鞋,有d買大小小,囡囡依家仲著緊..
今年又買大dd,遲d先著....

今日中國舞比賽,高級組和低級組都取得優等獎呀!!~~

同你地拜個早年: :恭: :喜: :發: :財: 身體健康~仔女聽話~萬事勝意~

原文章由 tkkmama 於 08-2-6 19:22 發表
同你地拜個早年: :恭: :喜: :發: :財: 身體健康~仔女聽話~萬事勝意~

新年快樂!
身體健康!
近日 ,我、彥彥、C6都打敗仗~~
C6仲請左2 days 病假
都唔知幾時至暖番!!!

tkk,
今日囡囡校際,取第四85分
希望下次再彈好d la
不過花左好來時間來來回回,番到學校都2點幾lu~

今天...很傷感,.......................
我親愛的父親....經過一年多的努力;抗癌作戰...終於主曆08年3月6日下午返回主懷,希望有心的弟兄姊妹能為他禱告,求父與他同在...
‹ 上一主題|下一主題