用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2011-2012 小一入學的媽咪請進!
樓主: 豬芬
go

2011-2012 小一入學的媽咪請進! [複製鏈接]

大家好,我個女都係2011-2012入小一,我個區係net40,唔知有邊間好呢?聖紀文好唔好呢?因為我老公佢係畢業生,我會報一些直資同私校,如果到時填表應該點填好呢?自行配位應唔應該填聖紀文呢?到時大抽獎甲同乙又應該點填呢?真係太多問題喇,希望有心媽媽同爸爸幫幫我....thanks

醒目開學勳章

我都係48網觀塘區, 自己到現在都係十五十六, 因為我知這區的學位唔夠, 而且我個女只得基本分, 所以真係令到我十分擔心.
老師俾我意見如下:
我本身要返工(小朋友就係外婆湊, 晚上才自己湊返) , 而且小朋友唔係咁合傳統教育, 所以老師建議我唔好選兩間李兆強及循道衛理, 因此我諗住同個女報官小.

mckitty 你好,
我想問你會選邊間做back up 呢?
我原本都有這個諗法(找一間直資做back up) , 不過有人同我講如果這間直資收左小朋友, 而且又交左留位費, 咁學校就會通知政府, 政府就唔會同你大抽獎, 所以我都唔知點好?

原帖由 mckitty 於 10-6-2 13:06 發表
大家好!我係48網觀塘區,有幾間學校都還是十五十六,不知要選哪一間好︰
聖公會李兆強小學file:///C:/DOCUME~1/accuser/LOCALS~1/Temp/msoclip1/01/clip_image001.jpg(48)
聖公會德田李兆強小學(48)
藍田循道衛理小學file:/ ...

NET 40,有冇知道聖紀文好唔好呀?
‹ 上一主題|下一主題