用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已經收到創價信
樓主: ballball411
go

已經收到創價信 [複製鏈接]

Re: 已經收到創價信

各位,
剛剛打電話到學校詢問有關後補事宜, 想問是否明天可收到消息, 答案非常失望 , 學校說未曾試過100%, 所有人都已經在9號交留位費, 暫時一個位都未有空缺, 學校說暫定1月15日前希望其他幼稚園放榜(我相信是講民生/培正), 而有家長選擇決定後會打電話提出放棄, 但機會很少, 因為很多家長不會主動致電取消, 學校要到07年6月才收第2次費用, 才正式知道有沒有家長放棄學位.

醒目開學勳章 貢獻勳章

MKY 寫道:
學校說未曾試過100%, 所有人都已經在9號交留位費, 暫時一個位都未有空缺

我朋友個仔都被創價收左, 但佢地都無去交留位費, 點解學校會話100%交晒
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

monkey妹,

如果你朋友無交留位費, 而學校又真是這樣答覆, 真的不明白甚麼意思, 有沒有其他家長打過到學校查詢呢?

我太太也打電話去問有關後補事宜, 收到同一個答案 100%繳交留位費, 暫時未有空缺學位, 學校可能1月15日再通知是否有學位空缺           

醒目開學勳章

各位:

我知你們好心急,但都要比時間學校..如果學校話你們聽有位可以後補..而學校係要處理所有後補的次序通知家長..但後補只可有 2 個,
基本上學校會因次序前後和有誠意的家長先後補到有位..
咁你們知道咪又係得個等字..
所以學校最好唔公開有沒有位比所有後補家長...
該用戶已被刪除

我朋友個仔都無去交留位費

monkey妹 寫道:
[quote]
MKY 寫道:
學校說未曾試過100%, 所有人都已經在9號交留位費, 暫時一個位都未有空缺

我朋友個仔都被創價收左, 但佢地都無去交留位費, 點解學校會話100%交晒 [/quote]

Dear ballball411,

請問可否PM一封求位信給我.
謝謝!!

Dear ballball411,

我都收
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩
‹ 上一主題|下一主題