用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 高主教收信報喜區
樓主: yuenwaiho
go

高主教收信報喜區   [複製鏈接]

回覆:heidya 的帖子

我c6是星期六晚通宵排隊,仲要排頭位兼一號籌。所以面試當日8:30,校長仲認得我c6。不過c6排完隊後。足足病了兩天。:;pppp:

heidya  辛苦哂.  發表於 13-11-22 17:49

iansung 發表於 13-11-22 17:42
我c6是星期六晚通宵排隊,仲要排頭位兼一號籌。所以面試當日8:30,校長仲認得我c6。不過c6排完隊後。足足病 ...
取報名表當日9點到, 無乜人, 排左3~4個字就OK.反而交表當天, 我C6企足3粒鍾, 腰酸背痛, 連坐禮堂等條腰都無力, 全程5小時, 10點前到, 3點交完FORM 走, 條腰酸左1星期

最後都係唔收:;pppp:

回覆:iansung 的帖子

咁我認得你c6了

其實IN完高主教, 我對阿仔好有信心;
1) 佢一坐到位, 佢坐了之後仲幫我拉CHAIR叫媽媽坐;
2) 佢見到老師手上的INTERVIEW信; 指住自己張相叫"HEI HEI"(佢個名)
3) 佢對住老師笑; 老師話佢好得意
4)答岩曬所有間題(顏色; 指令; 相同物; 疊積木; 故事書的東西)
5) 其中佢有一樣答"雞蛋" 突然用普通話; 老師好驚奇問佢識普通話; 我話係; 因為我有時都有教佢普通話; (老師即刻係佢張紙MARK左D野; 但見唔到)
6) 老師送禮物講"謝謝老師"; 走時拍番埋張CHAIR同SAY BYE BYE...

但我收左REJECTED信.... 因為我阿仔係11月細B.....

引用:其實IN完高主教,+我對阿仔好有信心;+1)+佢

原帖由 leung-fmaily 於 13-11-22 發表
其實IN完高主教, 我對阿仔好有信心;
1) 佢一坐到位, 佢坐了之後仲幫我拉CHAIR叫媽媽坐;
2) 佢見到老師手 ...
我小朋友表現都好好,收reject, 我都好驚訝,可能是用英文答啦!

既然已成定局,不如重新上路,忘記高主教啦.  The best is yet to come, 努力!

heidya  SUPPORT  發表於 13-11-23 17:30

winnietingting 發表於 13-11-22 21:08
我小朋友表現都好好,收reject, 我都好驚訝,可能是用英文答啦!

既然已成定局,不如重新上路,忘記高主教 ...

我其實都有BACK UP OFFER; 不過覺得如果唔收細B就唔好比佢地IN LAW~! IN得咁好都唔收; 有人話要合老師眼緣, 我個個連個老師都話佢得意~! 所有野做曬都唔得; 所以有D唔忿氣; 唔係好恨入; 不過覺得唔公平啫. (有大B連顏色都未識分都收PM OFFER; 我個個所有色都答曬都REJECTED!!!)

回覆:leung-fmaily 的帖子

我仔都係,全对,不過全英作答,仲要係2月b!反而我个fd 11月b收左,因為哥哥讀緊k3!

回覆:高主教收信報喜區

我個人覺得除了面對老師interview時間外,老師也會留意小朋友同家長在等候區玩個時的表現!因為當我小朋友面對老師嘅時候,老師同我仔講:你都好多野同其他小朋友講喎,又會分享!

其實如真心鐘意高主教,可下年插K2,我仔舊年衰左,今年考到K2,佢係10細仔!

‹ 上一主題|下一主題