用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田香港神託會培基書院
樓主: kdbjoantam
go

沙田香港神託會培基書院   [複製鏈接]

回覆:polo819 的帖子

恭喜你们,唉!我還未收到呢!唔知仲有冇機會呢?请問你們D小朋友喺咪B1A的?

km1357  仲有我未收......   發表於 14-3-27 21:27

恭喜新一輪收到信的小朋友,
未收到信的, 繼續加油.

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

回覆 littlemrs 的帖子

http://www.spkc.edu.hk/news/index.php?subsection=news&file=news_detail&school_news_id=697
Outstanding Results in International Examinations [IGCSE]11 September 2013

Two S5 classes were entered for this year's Cambridge International General Certificate of Secondary Education examinations(IGCSE) taking both Mathematics and English Language [ESL] and performed remarkably well.

In both subjects there was a 100% pass rate with students achieving68.9% A* [the highest grade] in Mathematics and 25% A s in English. This was also the first year students were given the option of taking English.

The programme will be again offered to S5 students this year.

Peter Yuen

Principal

> TOP

收到取錄信~~但因已註冊顏寶鈴,所以會放棄~

回覆:婥蔚媽咪 的帖子

请问是否今天收到的?你是否較喜歡顏宝鈴有IB课程所以選了颜?或是有其他優點可以分享吓嗎?

回覆:沙田香港神託會培基書院

剛到屋企我也收到了,不過都唔會註冊!

請問今天剛收到取錄信的家長,你們的最後註冊日期是幾時?

回覆 maymee1g 的帖子

我是前天收到的~

主要原因是阿女較喜歡顏寶鈴,我感覺兩間都是好有心的學校~~而照現時公開試成績來說,顏是比較好點的~但我絕對相信培基在進步中,也有能力攀升更高,就像顏一樣,每年都在進步~~

引用:請問今天剛收到取錄信的家長,你們的最後註

原帖由 shirleyhenry 於 14-03-28 發表
請問今天剛收到取錄信的家長,你們的最後註冊日期是幾時?
我係4月1日 deadline.

真係惨,1/4前註冊,趕唔切睇埋第三次呈分試D成續

我都係今天收到取錄信!

回覆:ada_pmlo 的帖子

亞囝連呈分試都未考完,要31号註冊,趁明天不用上班去註冊,免得夜長夢多,反正正符合佢banding,又近屋企,再加上由深水埗網轉沙田唔知會唔會跌band

DEADLINE 31/3

有唔同既deadline既

回覆:婥蔚媽咪 的帖子

我早你哋一日收信掛?

回覆:沙田香港神託會培基書院

點解封offer letter冇講話要交,今日去到註冊就要我哋交架,又唔寫清楚?

回覆 yingtsun 的帖子

咁你咪要行2次?

回覆:littlemrs 的帖子

本想趁星期六唔駛返工,今日早上去註冊,出門口前已double check 一次封信要帶什麼,沒漏出門口,去到職員有張紙tick下確認已交的文件,點知佢話還欠文件,仲話最遲1号要補交

回覆:littlemrs 的帖子

最弊這文件封信沒有列出,好彩車程只是15分鐘,如果住得遠就煩,唯有星期一再交去

‹ 上一主題|下一主題