用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小六樂悠悠, 升中唔洗愁
樓主: jazzmama
go

小六樂悠悠, 升中唔洗愁 [複製鏈接]

siulisa

1個教會幾百人, 大家來至不同背境來聽道
分小組可以搵到d 背境/年紀差不多的弟兄姊妹
而我就入家庭區囉
我仔入少年祟拜
我囡係小兵

你有時間都試下接觸基督教啦

原帖由 siulisa 於 09-8-10 12:34 發表
jazzmama

恭喜你呀, 真開心可以識到咁多朋友
八卦問吓, 請問返教會仲有分小組架咩? 小組係點架?
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

jazzmama,

嘩...你星期六的節目真係好豐富喎!
同時為你感恩, 神為你安排一個合適的姐妹引導回小組, 希望你會享受教會的小組!

我記起返教會後3個月,就加入了團契, 一入這個團契已覺得非常適合自己, 直至現在跟所以brother & sister都好好.

我相信你返埋小組後會對教會更有歸屬感!

原帖由 jazzmama 於 09-8-10 09:20 發表
Eva

我星期六跟 Betty 姐個女去左將軍O舊書店
佢地都買左2本半價 , 其中一本仲你9成9新tim

Dear All

我周末好開心, 好覺得恩典又來臨
比d 時間我同大家分享吓

話說我星期六約左Betty 姐& joanneka 三家人出來食l ...

今日阿仔返第一天的bridge course, 第一天是以day camp形式, 返8放5..好似返工一樣
同時今天已分左班了
返到學校無咩特別量體溫
今天見到所以中一新生, 樣子都好似幾乖
個個學生都由父母陪伴返
等阿仔放左學再問吓佢的感受..

jazzmama
恭喜你有個Good Saturday

只要信靠神,祂必會為我們安排最好的

原帖由 jazzmama 於 09-8-10 14:23 發表
siulisa

1個教會幾百人, 大家來至不同背境來聽道
分小組可以搵到d 背境/年紀差不多的弟兄姊妹
而我就入家庭區囉
我仔入少年祟拜
我囡係小兵

你有時間都試下接觸基督教啦

...

JSC, Eva

多謝你們的祝福
我都好期待星期五快d 來
因為祂顧念你們

JAZZMAMA:

真係可喜可賀, 我覺得你平時照顧人多,
今次神照顧返你, 幫你安排好晒, 真係恭喜晒你

浩朗媽
你過獎啦...我邊有照顧人呀
我祇係好 8 姐

係呢, 你買左對黑鞋未呀
我同老板娘講左介紹左朋友黎
佢鬼咁開心...but 無比 discount 我
only 送左對鞋墊比我仔

原帖由 浩朗媽媽 於 09-8-11 15:12 發表
JAZZMAMA:

真係可喜可賀, 我覺得你平時照顧人多,
今次神照顧返你, 幫你安排好晒, 真係恭喜晒你
因為祂顧念你們

上回話說我在買校服時同一位f1 媽咪交換電話
奇妙地...呢位媽咪原來就係我在中學topic 成日傾個位
你地話係咪 it's a small small world
因為祂顧念你們

jazzmama:

我覺得你有照顧我喎
有咩問題你知道一定第1時間回答,
真係 thank you very much!

未去買鞋呀, 個衰仔發燒口龍發炎,
有得訓都唔訓...激死我啦

浩朗媽

呀仔睇左醫生未呀
呢排有咩病都唔好拖呀

你都小心d 啦

原帖由 浩朗媽媽 於 09-8-11 17:35 發表
jazzmama:

我覺得你有照顧我喎
有咩問題你知道一定第1時間回答,
真係 thank you very much!

未去買鞋呀, 個衰仔發燒口龍發炎,
有得訓都唔訓...激死我啦 ...
因為祂顧念你們

阿仔返左兩日銜接班了
昨天上堂, 數學科有功課做
但阿仔已經做好晒返來
佢話由阿sir教,以英語和粵語一起教
另外Home Econ.昨天有堂
派左通告叫家長9月前準備定以下東西~
1. Stationery (Pen, Pencil, Ruler, Correction Pen, Rubber, Highlight Pen)
2. Apron / Chef Clothes
3. Plastci Lunch Box
4. Sewing Box (Seam Ripper拆線刀, Needles, Some Thread)
我同事話佢地中學唔洗自己俾錢買, 可能係直資啦!要自己顧自己!
另已準備了鎖頭回校鎖locker
我同阿仔講買定d活性炭包包放係locker內(由jazzmama教我),可以辟味道, 因為長期放對波鞋係locker度, 費是攪到其他野有臭鞋味啦!

原帖由 JSCfamily 於 09-8-12 10:56 發表
阿仔返左兩日銜接班了
但阿仔已經做好晒返來
1. Stationery (Pen, Pencil, Ruler, ...

係喎!你唔講我都唔記得locker 要買鎖添!
好我都學下你地放下活性炭包包先。

mansonwai
你交遊廣闊,又多lone路

我想買18日(下個星期二)去,唔知買唔買得切呢?
我想要:

星期一至五
大人原價 $100   , 優惠 $85 - 4 個
特惠原價 $85       優惠 $70 - 2 個

特惠 3至11歲 or 65歲以上長者

可以e張form給我嗎?我怕office多fax得制,會miss左。

謝謝!

原帖由 mansonwai 於 09-8-7 18:03 發表
係喎....唔記得話妳地知

我可以訂馬灣公園挪亞方舟....優惠

星期一至五
大人原價 $100   , 優惠 $85
特惠原價 $85       優惠 $70

星期六 / 日 / 公眾假期
大人原價 $100   , 優惠  ...

點解男仔都要上HE既?
我地個時, 唔係女仔先上既咩?

你地買咩鎖呀, 用key定用密碼好呢?

原帖由 JSCfamily 於 09-8-12 10:56 發表
阿仔返左兩日銜接班了
但阿仔已經做好晒返來
1. Stationery (Pen, Pencil, Ruler, ...

hhma,

我地學校所有學生不分男女都要上HE.
有縫紉,有煮食...等

我阿仔喜歡用key的鎖, 佢話怕自己會忘記左個密碼!
有條key會keep係家, 有條由佢自己keep...

原帖由 hhma 於 09-8-12 15:04 發表
點解男仔都要上HE既?

jscfamily
你向樹,真好!
我剛剛book扁平足師,姑娘說有三位,問我要睇邊位。
有無好介紹!

可以pm電話給我嗎?因為我要放工喇!
Thanks.

eva,

check pm!

原帖由 Eva 於 09-8-12 17:18 發表
jscfamily
你向樹,真好!
我剛剛book扁平足師,姑娘說有三位,問我要睇邊位。
有無好介紹!

可以pm電話給我嗎?因為我要放工喇!
Thanks.

Candy

thank you 妳 & jazzma

嘩...對鞋墊幾貴喎 !
今年 5月時, english time 教材 offer 免費腳診
manson 係呢間做. 叫 "步康訂做鞋墊中心" 做左 2對
佢地原價 1對 $780 第 2對 $550
因為, 我地有 bb 教材張卡, 有 8折
所以, 我做了 2對
1對係硬身 d for 平日返學著
另 1對係軟身 d for 上體育堂唔使對腳會痛
8折後, 2對價錢 $1,064

下次妳可以去 8 下, 佢地 tel: 2334 4032
旺角美美大廈  14字樓 全層連埋 dr.kong shop
上次 manson 睇既喬形師名 : 譚小姐
佢地有 print 一份 color 腳形問題報告比我
個譚小姐取鞋墊時, 叫我地帶埋黑白鞋去
然後, 幫我地 mit 起舊既原裝鞋墊
then 幫我地點放新既喬形鞋墊

感覺都 ok

以前係佐郭有一間都平, 好似都係 $7xx /對
地鋪黎 , 唔記得叫咩名 lu ...

原帖由 JSCfamily 於 09-8-9 16:10 發表
Mandy,

我阿仔雖然是一邊腳有事, 但係鞋墊一定要著一對, 以免弄壞盤骨, 所以都係整左一對腳的鞋墊$1,200/對(已包括首次診金, 每半年檢查腳部情況>直至鞋墊爛了或腳尺碼改變而更換為止)

...

hhma

我所知培中都要上
反而, 我 like 喎

如果 manson 識煮飯係一件好事
原帖由 hhma 於 09-8-12 15:04 發表
點解男仔都要上HE既?

eva

傻啦...妳係唔夠 c 奶咋

快 d 申請 "新地會" 啦 !
it's free

http://www.shkpclub.com/tc/join_us/join_us.php

佢地有時會有一d 活動係有優惠
今次挪亞方周都係佢地既優惠之一

呢張 free 卡都幾好 +
有時去食 buffet 又有折
去商場消費又有抽獎
佢地張星級卡仲有 extra 泊車一個鐘

大家快 d 申請啦

張 form, 我搵到 email 妳呀 !!

原帖由 Eva 於 09-8-12 13:40 發表
mansonwai
你交遊廣闊,又多lone路

我想買18日(下個星期二)去,唔知買唔買得切呢?
我想要:

星期一至五
大人原價 $100   , 優惠 $85 - 4 個
特惠原價 $85       優惠 $70 - 2 個

可以 ...

‹ 上一主題|下一主題