用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙幼兒園N1大召集(Sep07)
樓主: wongfra
go

蘇浙幼兒園N1大召集(Sep07) [複製鏈接]

N1B家長,

你地星期五會去xmas party嗎? 雖然我在坐月, 不過都會同老公去支持豆豆

原文章由 tautaub 於 07-12-19 16:30 發表
N1B家長,

你地星期五會去xmas party嗎? 雖然我在坐月, 不過都會同老公去支持豆豆

tautaub,
你甘"內"冇上嚟, 我想你一定去做你個"大project"(生BB)。

星期五我地全家(+10個月細仔)都會去睇慈慈表演, 話曬都係她第一次。

到時見啦。
Ma記

各位家長,
我有少少煩惱,我想下,我地d小朋友係蘇浙讀幼稚園係咪可以直升小學架,使唔使再interview 或者要再考試架?

原文章由 ma記 於 07-12-19 20:26 發表

tautaub,
你甘"內"冇上嚟, 我想你一定去做你個"大project"(生BB)。

星期五我地全家(+10個月細仔)都會去睇慈慈表演, 話曬都係她第一次。

到時見啦。
Ma記 ...

My hushand and I will attend.

N1學生評估表?

各位KCS N1家長,

得知下星期四(3/1)學校會派學生評估表,請問大家知唔知係評估學生邊方面嘅嘢?

Ma記

各位媽媽,你們好.

我的孩子會於這個月中滿2, 已收20089月讀N1。但我想讓孩子先在今年2月或3月份時插班N1習慣學校生活, 也想請教各位媽媽的意見。剛打了電話查詢, 2月份會有較多假期,但怕到時3月時又不知會否有位?

另外想問大約會何時轉夏季校服?會否到4月才轉還是3月已經有機會穿夏天校服呢? 先謝謝各位。

And, may I know the monthly school fee? Many thanks!

vinell

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

原文章由 Vinell 於 08-1-11 01:09 發表
各位媽媽,你們好.

我的孩子會於這個月中滿2歲, 已收2008年9月讀N1。但我想讓孩子先在今年2月或3月份時插班N1習慣學校生活, 也想請教各位媽媽的意見。剛打了電話查詢, 2月份會有較多假期,但怕到時3月時又不知會否有 ...

1) you can check the uniform changing schedule with the school.

2) $2900 per month.

回覆 #1 Ching_Mammy 的文章

Ching_Mammy:

Thank you for your reply.

Vinell ^^
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

夏天校服係5月
冬天校服係11月
‹ 上一主題|下一主題