用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

簽名被屏蔽

原文章由 00adafan 於 07-7-30 23:54 發表
什麼顏色的?

我試左咁多隻書包, 以重量, 設計同價錢計, 覺得 Lego 最好最適合小一學生.

ZEVEN係輕, 但今年既細碼都幾大個, 小一生揹起太大.

Lego書包都好輕, 而且size適中, 小一生揹起好fit, 唔會有好大既感覺. 另外價錢又相宜, $2xx - $3xx.

妳咁問得即係妳知啦,開估哩.

原文章由 skyway1668 於 07-7-29 22:01 發表
有沒有人知道無線電視tvb 老豆閉翳劇集中的jacky仔在lift內用什麼牌子的書包?

我都煩緊買zeven書包抑或買其它書包,上次帶呀仔去試過一次zeven既書包真係覺得大個左d,佢個外型就好吸引lor.

Model : Junior 721
colour  : medium purple

原文章由 00adafan 於 07-7-30 23:54 發表
什麼顏色的?

原文章由 YuYuMother 於 7/31/07 08:13 發表

我試左咁多隻書包, 以重量, 設計同價錢計, 覺得 Lego 最好最適合小一學生....

完全同意,所以我都買左LEGO比囡囡啦 !
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

原文章由 車路士 於 07-7-31 18:00 發表

完全同意,所以我都買左LEGO比囡囡啦 !

我都買左, 你買左邊隻款?

原文章由 kerobobo 於 07-7-31 09:58 發表
妳咁問得即係妳知啦,開估哩.

我都煩緊買zeven書包抑或買其它書包,上次帶呀仔去試過一次zeven既書包真係覺得大個左d,佢個外型就好吸引lor.

其實我都好想知倒jacky 仔

原文章由 YuYuMother 於 7/31/07 20:06 發表

我都買左, 你買左邊隻款?

呀女要左細碼粉紅色側邊係透明膠袋果個,不過講真我覺得紫色靚d囉.
本來比個女上網睇佢話唔鍾意d公仔,點知上星期六行街見到叫佢試o下又話鍾意喎所以即買!不過如果唔開口問睇黎個老板唔會比9折我啦!好彩係bk聽過d媽咪報料所以冇買貴.
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

原文章由 車路士 於 07-8-1 00:50 發表

呀女要左細碼粉紅色側邊係透明膠袋果個,不過講真我覺得紫色靚d囉.
本來比個女上網睇佢話唔鍾意d公仔,點知上星期六行街見到叫佢試o下又話鍾意喎所以即買!不過如果唔開口問睇黎個老板唔會比9折我啦!好彩係bk ...

我囡囡都鍾意粉紅色.

我係永安見到有‘紫色貓’新款,不過個sales話新款的size會大過舊款(粉紅色)。

原文章由 YuYuMother 於 07-8-1 07:41 發表

我囡囡都鍾意粉紅色.

原文章由 Zen 於 07-6-12 10:39 發表
我的小朋友用了Seven兩年,每年洗3次,至今沒有任何損壞,只是舊了些少,幸好顏色沒有大退淡.

有沒有網友知道這個書包是否好用?

click here

我去利園睇過隻Zeven,好少女仔款,亞女唔鐘意,又嫌佢側邊沒有側袋放水壺,她最後揀了一個Lego書包。Sanrio公仔書包千期唔好買,用了半年之後,背板會變形灣曲,硬著背脊。

我係7月頭就已經買左zeven啦, 呢個書包我睇中好耐, 不過阿囡未讀小學, 所以一路都係睇, 今年終於可以買啦, 呢個書包拎上手好輕, 阿囡自己揀左個橙色

簽名被屏蔽

請問永安有冇lego schoolbag賣?

太古城永安有Lego書包賣!

我個唔係oxford,係前年既campus,佢倉可能仲有少少貨.

原文章由 嘉理子 於 07-8-1 16:52 發表
我係打電話去spi問Oxford有幾重, 佢答我2.5磅。

[ 本文章最後由 杰杰媽媽 於 07-8-2 00:18 編輯 ]

去西田睇過lego書包,淨色都幾靚,但我覺得個書包好似硬左d,而且細size都好似放唔到f4 file.
我最後都係買左個zeven粉紅色書包+color pen,想連個筆袋一齊買,但佢地已經話冇貨,亞女見到粉紅色就好鐘意,叫佢買個特別d橙色,佢都話唔好.我老公都話橙色好似型d,好小有.

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-8-1 09:48 發表
我係7月頭就已經買左zeven啦, 呢個書包我睇中好耐, 不過阿囡未讀小學, 所以一路都係睇, 今年終於可以買啦, 呢個書包拎上手好輕, 阿囡自己揀左個橙色

原文章由 kiu_bb 於 07-8-2 09:27 發表
去西田睇過lego書包,淨色都幾靚,但我覺得個書包好似硬左d,而且細size都好似放唔到f4 file.
我最後都係買左個zeven粉紅色書包+color pen,想連個筆袋一齊買,但佢地已經話冇貨,亞女見到粉紅色就好鐘意,叫佢買個特 ...

淨色係幾靚, 但我唔鍾意硬身書包, 所以我地買左軟身0個隻.

LEGO 書包有無護脊功能啦?  可以放F4 file 嗎? 在網上睇只有公仔書包, 係不係有淨色既款?

另在SPI展銷場內有一款舊款可放F4 file.  但背部的護脊墊不可取出. 有無家長用過啦?  可否俾意見?  Thanks.

原文章由 YuYuMother 於 07-8-2 10:50 發表

淨色係幾靚, 但我唔鍾意硬身書包, 所以我地買左軟身0個隻.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題