用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2
樓主: 法子
go

聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2 [複製鏈接]

回覆 280# 法子 的文章

晚安~

停課................

原帖由 Zap 於 09-6-11 13:29 發表
停課................

maths & bible  幾時考呢?

7月10前覆課就要補考,如果唔係就唔使考law~

TSA唔使考~

已經收到學校老師來電及學校SMS通訊
告知明回校取功課事而

咁依2星期..你&Alen(係點串呢?)同阿仔阿女做咩呢??

我咪繼續同佢温習law~ 原本仲諗住考完主力谷佢英文,而家..........

原本諗住考完試先決定報唔報個d興趣班,而家都唔知點 (我仲應承如果亞囝考得好同佢報摺紙班呢)

仲有,都唔知去唔去library好........

原帖由 Zap 於 09-6-11 21:00 發表
我咪繼續同佢温習law~ 原本仲諗住考完主力谷佢英文,而家..........

原本諗住考完試先決定報唔報個d興趣班,而家都唔知點 (我仲應承如果亞囝考得好同佢報摺紙班呢)

仲有,都唔知去唔去library好..... ...

講起興趣班..我都唔知點好..又唔知到幾時開始暑假~
13/7阿女仲報左入camp添呀~
依家都唔知點好

係law~ 如果要暑假要補番停課個兩周,咁就煩la~ 我報咗d班都唔知點好

咁你衣兩周點過呢?

原帖由 Zap 於 09-6-11 23:40 發表
係law~ 如果要暑假要補番停課個兩周,咁就煩la~ 我報咗d班都唔知點好

咁你衣兩周點過呢?

依排又落雨濕濕,出街又唔知可以去邊!Any idea??
迪迪尼出左個promo,KG & P 學生由今到月尾$250任去...不過迪迪尼唔應該趁H1N1黎出0羅~~睇怕我都唔會十卜佢0羅!:;pppp:
你同Al..(關)會唔會去打波?不如一齊丫

我打排波,佢打羽毛波,都唔啱咀形

今日帶呀仔去library ,超多細佬~我都要佢帶口"找"唔准除......

原帖由 Zap 於 09-6-12 21:29 發表
我打排波,佢打羽毛波,都唔啱咀形

今日帶呀仔去library ,超多細佬~我都要佢帶口"找"唔准除......mouth:" />

我打藍球呀~3個都唔同 不過排球羽毛球網球乒乓球.....雖然屎波但我就好在乜球都中意玩下咁 (個人專長係=屎波)

library,公園...真係超多小朋友
我見好多家長放曬d小朋友出街周圍走~停課已經冇左原來的作用啦

唔知補考maths嘅機會大唔大呢?

回覆 292# 法子 的文章

我覺得放小朋友出街唔緊要,最緊要睇實d,唔係就咁由得佢地自己玩
我見有好多都冇大人陪同.....

希望有得考數學啦!

原帖由 Zap 於 09-6-14 10:31 發表
我覺得放小朋友出街唔緊要,最緊要睇實d,唔係就咁由得佢地自己玩

希望有得考數學啦!

希望H1N1唔好再傳開去啦!咁先至有望番學&Exam..
阿囡已經開始依依哦哦:唉,月尾至番得學~等咁耐呀
開始思校了

原帖由 Zap 於 09-6-14 10:31 發表

希望有得考數學啦!

我地個度放得出街玩個d,大部份都冇家長睇住架. 成個屋村都係小學生呀~
我家0既大人細路都幻上"渴校症"~

今日又有幾單確診,會唔會覆課冇望?

依家陸陸續續都出現本地個案
咁攪法,好可能真係到1/9至上學了

聖公會青衣主恩小學
有關學校停課後之考試補考安排事宜(2009年6月16日)

(一) 若教育局宣佈學校能於6月26日(星期五)復課,則各級之數學科及宗教科考試將安排於復課日6月26日進行補考,當天學生依原定考試時間表返放學及進行考試,另其他已考試科目之缺考補考亦將安排於同日6月26日放學後或6月27日早上進行(視乎需補考科目而定),有關安排細則將由班主任作個別通知;

(二) 若教育局宣佈學校需延長停課日期而未能於6月26日復課,則一至四年級及六年級之數學科及各級之宗教科考試將會取消,而五年級數學科及其他需補考之五年級呈分試科目將按教育局指引另定日期安排學生進行考試。

聖公會青衣主恩小學 啟
二零零九年六月十六日

原帖由 Zap 於 09-6-17 13:27 發表
聖公會青衣主恩小學
有關學校停課後之考試補考安排事宜(2009年6月16日)

(一) 若教育局宣佈學校能於6月26日(星期五)復課,則各級之數學科及宗教科考試將安排於復課日6月26日進行補考,當天學生依原定考試時間表返放學及 ...

昨日班主任來電都有講呀~如果6月26日(星期五)復課就考理maths & bible,否則唔駛考...
‹ 上一主題|下一主題