用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 TTCA 家長分享站
樓主: mody
go

TTCA 家長分享站 [複製鏈接]

原帖由 mrsliu1991 於 08-11-20 15:51 發表
Hi 各位ttca家長,

您地好嗎?囝囝囡囡今次測驗好唔好?我個仔今次就麻麻哋,希望佢會响1月考試會考得好d‧

Hi, mrsliu1991,
好耐冇聯絡喇, 你仔仔升左上邊班呀? 小兒係E班, 唔知同你仔仔同唔同班呢?
今次測驗有幾科都幾難, 聽阿仔講中文同通識都好多人唔及格, 呢2科真係幾頭痛, 冇得點溫習

Hi bkfriend,

我哋兩個囝都同班,我哋可以交流多d!你囝囝有冇參加學校星期六嗰收費補習班?我哋都有參加,費事個囝星期六瞓到傻:;pppp:

我個囝今次test肥咗eng,你個囝囝有冇唔合格?

原帖由 mrsliu1991 於 08-11-22 13:16 發表
Hi bkfriend,

我哋兩個囝都同班,我哋可以交流多d!你囝囝有冇參加學校星期六嗰收費補習班?我哋都有參加,費事個囝星期六瞓到傻:;pppp:

我個囝今次test肥咗eng,你個囝囝有冇唔合格? ...

Hello mrsliu1991,
原來真係咁岩, 咁我地可以多的交流喇,有時想問囝囝多的學校情況都唔得,好似星期六原來有收費補習班我都唔知, 等我今晚問下佢先
今次測驗佢英文都係岩岩合格咋, 好險呀,我同佢講下次一定都要加把勁.不過最擔心既都係通識科, 聽佢講都幾難下, 冇得點溫書.
你囝囝最怕邊幾科呀? 我囝囝最驚普通話同通識, 佢話上呢2堂好易訓著喎,唉

Hello bkfriend,

擒日收到成績表真係嚇一跳,估唔到中文同Liberal Studies合格咁低,都有一半人合格,包括我個仔,之前重話個仔英文肥佬,點知佢又合格,而呢科合格率又估唔到有90%。

你個囝囝又考成點呢?希望佢成績會好個我個仔啦!

Mody,
你個囡囡又點呢?妳好似好耐冇上過嚟,最近妳好嗎?

原帖由 bkfriend 於 08-11-25 13:01 發表

Hello mrsliu1991,
原來真係咁岩, 咁我地可以多的交流喇,有時想問囝囝多的學校情況都唔得,好似星期六原來有收費補習班我都唔知, 等我今晚問下佢先
今次測驗佢英文都係岩岩合格咋, 好險呀,我同佢講下次一定都要加把 ...
‹ 上一主題|下一主題