用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: walker
go

KIM [複製鏈接]

無所謂啦! 我哋又唔係大戶人家,其實我哋屋企仲亂 !
我吔已經研究咗點去你屋企,火車轉的士 ,好唔知醜 ..!
我叫johnny自己約,看他們會約成點 .. !

咁你都知我屋企要轉的士既? 係咪煒榮同johnny仔講架呢??其實轉巴士都得既....

比個job佢地,等佢地自己約,睇下約成點先...諗起都搞笑

原文章由 walker 於 08-6-11 08:21 發表
無所謂啦! 我哋又唔係大戶人家,其實我哋屋企仲亂 !
我吔已經研究咗點去你屋企,火車轉的士 ,好唔知醜 ..!
我叫johnny自己約,看他們會約成點 .. ! ...

煒榮轉述 : mama 話可以搭火車轉巴士都得。

都幾叻仔,都跟同妳指示講。
我問Johnny :
約咗未? 佢話未。
想約幾時? 星期日。
幾時星期日,有無講好? 跟住行咗去不應我 !!
我叫佢今日再傾約實幾號。
看今天佢哋又會如何 ??
Johnny 話煒榮考試叻咗,有進步 ;
我就同佢講,係呀,因為煒榮mama同煒榮溫習,所以煒榮就有進步 !

我都有問阿仔約左幾時,佢好似話約左7號 , 尋日我帶waiwing返學, 見到原來johnny坐係waiwing對面,跟住一齊去toilet, 有傾有講好似好friend咁, 跟住我問johnny係咪想來我地屋企玩,佢話係,跟住就走左去

咦,johnny又知waiwing考試有進步既??? 佢地一齊考架咩??

原文章由 walker 於 08-6-12 08:29 發表
煒榮轉述 : mama 話可以搭火車轉巴士都得。

都幾叻仔,都跟同妳指示講。
我問Johnny :
約咗未? 佢話未。
想約幾時? 星期日。
幾時星期日,有無講好? 跟住行咗去不應我 !!
我叫佢今日再傾約實幾號。
看今天佢哋又 ...

剛問 Johnny, 他說是老師讚煒榮有進步的

我再問 Johnny, 約咗星期幾,佢話明日 (即13號),因為唔駛返學 ! 我就話傻豬, 你唔駛返學, 媽媽要返工 !!

我想都係我們約比較實際d ,妳閒日 or 星期六/日會比較方便? 如果閒日我7月17號 (星期四) 放假,到時可以帶Johnny 嚟搗亂 !

johnny 話上星期老師用了煒榮的奧運專題在課堂上展示! 叻仔 (當然是叻媽媽,因為johnny那份都是我做的) !

係咩? 煒榮又無講比我聽,等我返去問下佢先,份專題尋日派返比我地...

上次同煒榮同johnny仔視像 完, 成日都叫我打比johnny仔,我怕煩到你地, 所以無幫佢打 ...

原文章由 walker 於 08-6-24 08:15 發表
johnny 話上星期老師用了煒榮的奧運專題在課堂上展示! 叻仔 (當然是叻媽媽,因為johnny那份都是我做的) !

唔煩,可隨時聯絡!!

妳有冇約見miss au?
我問爸爸時,johnny 以為我問佢,佢即答 "唔見",
真係俾佢激死 ! 不過我都約了 7月4日 早上 9:15!

我地有約呀, 不過我地揀左星期六呀, 煒榮好開心喎, 無話唔見,因為佢而家成日話miss au好似媽咪咁鍚佢

原文章由 walker 於 08-6-24 18:09 發表
唔煩,可隨時聯絡!!

妳有冇約見miss au?
我問爸爸時,johnny 以為我問佢,佢即答 "唔見",
真係俾佢激死 ! 不過我都約了 7月4日 早上 9:15!

看見他們昨晚 ,真係好搞笑 !

係 , 好搞笑 , 係咁"哂冷"d超人, 原來johnny d超人多過榮榮呀,唔怪得佢地咁岩傾啦....哈哈!

原文章由 walker 於 08-6-26 08:04 發表
看見他們昨晚 ,真係好搞笑 !

其實佢哋真係好天真 ..,佢哋對話係 .. "而超人xxx呀! 我都有呀!",然後就去搵出來 ... 真係好得意 !!

話咁快K1就完左啦 ,其實尋日想請假帶煒榮返學放學影相,我一早plan左會買花送比2位Miss, 但係呢排返左新公司,實在唔方便請假,而麻麻又唔識買,所以唯有放棄左個決定,有d遺憾...煒榮由一開始大家都唔認識,到尋日收到班相可以遂一講出佢地既名,講出佢地平時係點點點(其實最曳係佢 ),係呢一年裡面佢真係學到好多野,真係好佩服根德既教學方法,呢班咁可愛既同學仔,我都有d唔捨得呢,唔知佢地會唔會同返一班呢? 

最後我一定要多謝2位老師Miss Au &Miss Tam, 最感激係Miss Au 既幫助之下, 煒榮可以順利升上K2, 因為大家都想煒榮好,收到呢個消息我真係喊左出黎,煒榮由初初好曳好曳,到尋晚我問佢想唔想Miss Au再教佢,佢話好想,多謝你!!!

[ 本文章最後由 waiwing 於 08-7-4 10:29 編輯 ]

今天見完家長,都有點感動,仔仔真係升 k2了!
今天其實最主要是送了張咭給 miss au 同 miss tam, 多謝佢倆位一年來的教導 ! 我帶了相機,讓仔仔和她們影了合照,希望讓仔仔大過時對自己k1的時候會有點回憶。

仔仔也說,k2時不知道是否 miss au做班主任 ?? 小朋友真好可愛,問的問題也是一樣 !希望 k2, johnny 和煒榮會又同一班,延續他們孩童時的友誼 ..!

祝大家有個快樂嘅暑假
‹ 上一主題|下一主題