用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Catherine面試
樓主: sirhc
go

St. Catherine面試   [複製鏈接]

kartsang 發表於 14-11-26 13:55
我個心唔係份問卷度,而係留意佢點答,in我地個miss都算有耐性,呀女答到一半以上,唱歌就要我帶頭唱咗句佢 ...
我果個都係..... 我又係帶左佢頭果句唱歌, 都知實扣少少分, 但好過一句都唔唱....

andrewrew 發表於 14-11-26 13:57
我果個都係..... 我又係帶左佢頭果句唱歌, 都知實扣少少分, 但好過一句都唔唱....  ...
咁我仲慘, 阿囝吾識唱歌

引用:Quote:原帖由+kartsang+於+14-11-26+發表我

原帖由 cindywy 於 14-11-26 發表
我完全冇理會到囝囝答成點,淨係聽到佢最尾自己唱歌我哋in得好快,唔知係因為囝囝答得好順利定係完 ...
你仔仔應該有offer

回覆:h2dog1 的帖子

Me too! 我囝一句都無唱

回覆:St. Catherine面試

我老公in,話問卷答得2題,老師仲同老公講話唔緊要,唔計分,佢有聽下仔答咩,仔都答得晒都岩,老公話老師好耐性又nice,但唱歌就要老公帶唱,唔知結果點呢………都唔敢抱有期望………

我個仔都好快,無答到鼻用黎做咩,老師叫佢唱首歌,即刻自動波大大聲唱abc 但係唱abcdefg next time wont you sing with me,我唱完喇,得兩句搞到我忍唔住笑

引用:我個仔都好快,無答到鼻用黎做咩,老師叫佢

原帖由 lolobbb 於 14-11-26 發表
我個仔都好快,無答到鼻用黎做咩,老師叫佢唱首歌,即刻自動波大大聲唱abc 但係唱abcdefg next time wont y ...
我都笑左出黎

wytsui911 發表於 14-11-26 15:00
Me too! 我囝一句都無唱
咁答其他問題好吾好呀?

我都預左個囡無offer, 因為我插左3次手。

回覆:h2dog1 的帖子

一般般啦!有唔識唔岩唔答!哈哈!我預左陪跑!因為囝囝細仔

引用:我個仔都好快,無答到鼻用黎做咩,老師叫佢

原帖由 lolobbb 於 14-11-26 發表
我個仔都好快,無答到鼻用黎做咩,老師叫佢唱首歌,即刻自動波大大聲唱abc 但係唱abcdefg next time wont y ...
你應該較埋你中間加插:由於時間關係!

引用:Quote:原帖由+kartsang+於+14-11-26+發表我

原帖由 cindywy 於 14-11-26 發表
我完全冇理會到囝囝答成點,淨係聽到佢最尾自己唱歌我哋in得好快,唔知係因為囝囝答得好順利定係完 ...
我地都in 得好快,都係預陪跑多,有D問題佢都唔識答,例如六個圖下面要併返同上面一樣,仲有喺個盒數兩粒黃色珠仔我個女又畢晒全部黃色出嚟,仲有有架車仔乜嘢如果聽到叮一聲就要拍停佢果D全部錯晒

引用:Quote:原帖由+cindywy+於+14-11-26+發表我

原帖由 kartsang 於 14-11-27 發表
我地都in 得好快,都係預陪跑多,有D問題佢都唔識答,例如六個圖下面要併返同上面一樣,仲有喺個盒數兩粒黃 ...
哇,原來咁難㗎!咁我囝應該陪跑了,10月尾細b梗係唔識哩啲啦。不過佢唱歌唱得好認真,我聽到忍唔住笑

lolobbb 發表於 14-11-26 15:29
我仔又係,問耳仔用來做咩冇答,一叫佢唱歌即拍晒手大聲唱,仲要唱唔停
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

kartsang 發表於 14-11-27 00:13
我地都in 得好快,都係預陪跑多,有D問題佢都唔識答,例如六個圖下面要併返同上面一樣,仲有喺個盒數兩粒黃 ...
我仔又係畢晒出來

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

不過每一次面試完,都會知道自己仔仔係邊一方面較弱,可以係弱個方面再教下,依家就要面對緊一個人入去面試心理調整

我本來好努力扮專心做問卷,由小朋友自己同老師傾,然後見小朋友開始怯,有野唔答,我就笑住用英文說,you can do it! Be brave! 跟住外藉老師就同我講,其實不用做問卷,我可以陪小朋友答。最後我們一起打拍子唱歌。唔知得唔得,so far in幾間,安排及老師都很好,很感恩。

brrbaby2007 發表於 14-11-27 00:33
我仔又係畢晒出來
我囡除左畢晒指定嘅顏色出黎之外, 連其他顏色都畢晒出黎.  老師都由得佢做, 無叫佢停.  可能個老師都好攰, 慢慢見, 順便休息吓.  

引用:我本來好努力扮專心做問卷,由小朋友自己同

原帖由 meowymeowy 於 14-11-27 發表
我本來好努力扮專心做問卷,由小朋友自己同老師傾,然後見小朋友開始怯,有野唔答,我就笑住用英文說,you  ...
In外國老師?
Sc d NET真係好好 好nice

唔知今日會唔會有信呢?
‹ 上一主題|下一主題