用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 想問下有冇咁o既情形呢?
樓主: DoReMi媽媽
go

想問下有冇咁o既情形呢? [複製鏈接]

原文章由 christf 於 07-9-24 17:45 硐表
So poor of all your 小魔怪 to have such low B, naive and low EQ mothers

睇下你宜家幾激動就知邊個eq低啦, 你咪即管批評我囉, 我冇乜所謂, 我係我, 我洗乜理你講咩o者, 傻豬嚟架~

我只是路過,見到你的言行真係忍唔住要出聲。你自己是不是別人父母?如果是,我就替你的兒女可憐。做人父母就算真係showoffo下有什麼問題?兒女在我們心目中永遠都是最好的,如果連我們做父母的都不欣賞自己的兒女,兒女向誰學習做一個懂得欣賞別人欣賞自己的人呢?

原文章由 christf 於 07-9-24 17:43 硐表
Where are your 品? I only wrote a simple feedback but received so many attacks!!!  All of you can only see a small wooden stick in other's eyes but not the lumber in yours!!!

Poor little women!!!

...

中國人的傳統,係要你扁低自己及你的孩子,別人才會看得順眼架 小朋友叻叻係唔見得光,否則就會遭白眼和無晒朋友。但話佢STUPID、頑皮就無問題喇﹗
大家都見,即使剛出世的BABY都被自己父母或別人踩到一文不值....一出世就要告訴別人,自己有幾蠢、幾醜、幾曳,咁先長得大﹗

原文章由 preciousstone 於 07-9-24 23:45 硐表
我只是路過,見到你的言行真係忍唔住要出聲。你自己是不是別人父母?如果是,我就替你的兒女可憐。做人父母就算真係showoffo下有什麼問題?兒女在我們心目中永遠都是最好的,如果連我們做父母的都不欣賞自己的兒女,兒女向誰學習 ...

想問下有冇咁o既情形呢?

DoReMi媽,

咩事咩事 冇嚟bk幾日姐!
你個topic有咩問題呀?咁都比人inch!
你呀仔好適合學奧數喎.:idea:

原文章由 preciousstone 於 07-9-24 23:45 硐表
我只是路過,見到你的言行真係忍唔住要出聲。你自己是不是別人父母?如果是,我就替你的兒女可憐。做人父母就算真係showoffo下有什麼問題?兒女在我們心目中永遠都是最好的,如果連我們做父母的都不欣賞自己的兒女,兒女向誰學習 ...

佢鍾意咁咪咁囉, 洗乜同佢講咁多者, 都唔o岩傾, 人地B, EQ呀嘛, 同我地唔o岩channel架, 唔好浪費時間, 我地傾下其他野啦

醒目開學勳章

真係好心你啦!英文又吾掂, 中文又吾識打晒成篇,又中又英,都吾知你打乜,叻就全部打英文,打中文一係用倉頡,再吾係用速成,仲有好多手寫版,打埋的野都吾怕比人笑...

見到唐人講番話,見到鬼佬口啞啞.

就係你呢類人啦! 睇完你的又吾英又吾中篇野,真係笑到口都大埋,吾好意思都要講句,都吾知你係邊樹返黎..

christf 於 07-9-24 17:32 硐表
You had mentioned that we were in 網絡世界 but not the real world.  Why do we have to put on a mask like in the real world in order to pretend to have such high eq?

From the several feedback from you ... [/quote]

[ 本文章最後由 bettylam 於 07-9-27 13:05 編輯 ]

醒目開學勳章

冇喺度幾日, 又有啲扮o既人喺度亂咁吠, 梗係我唔記得落閘嘞! 啲扮o既人面皮幾呎厚(可能連埋啲面皮所以扮得咁), 都話咗唔歡迎佢ga啦, 都仲要c入嚟扮, 你夠唔夠呀? 唔夠高咪借啲道具俾你囉2個夠唔夠? 再多我都仲有 乜你唔係小女人咩? 你係大女人呀?(點大法呀?) 定還是你係小男人呀?(係男人就大鑊啦! 冇正經事做呀? 乜你冇好o既事做呀? 定還是同小女人傾已經係你好o既事呀?) 乜你喺現實生活中冇乜人同你傾偈呀?(睇怕都冇啦, 你咁) 唔該你自己睇吓啦, 你幾唔受歡迎吖! 唔該c得遠啲啦!
仲喺度c撐!

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 08-2-18 21:25 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 christf 於 07-9-24 17:29 硐表
Don't be kidding. Why will I 自卑心作遂?  If the postings in BK were of such high quality, how could I be able to 批評?

If anyone don't want to be 批評 by others, learn more how to think before writi ...

自卑所以更自大, 笑c人!

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-6 20:20 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 christf 於 07-9-24 17:32 硐表
You had mentioned that we were in 網絡世界 but not the real world.  Why dowe have to put on a mask like in the real world in order to pretend tohave such high eq?

From the several feedback from you and other simple and naive parentshere, I can't see any eq on you and others too! Otherwise, I won't bescolded by you and others here!! Can't you see the logic???

唔好意思喎! 真係睇唔到你o既logic喎! 我剩係睇到個儍儍哋o既你喺度亂咁吠咋喎!
[img][/img]

醒目開學勳章

人呀, 似乎你真係幾乞人憎個喎, 你自己睇吓~l

原文章由 doracmon 於 07-9-19 22:00 硐表
christf 呢個人好黑人増, 時時批評人, 我諗佢係自卑心作遂

原文章由 awah112 於 07-9-20 19:22 硐表

同意同意...

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-3 12:49 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 christf 於 07-9-24 17:37 硐表
From your posting, you are also a 狂妄之人!  However, from the content your wrote, you have no valuable knowledge in your mind, it is really  誠可憐亦可笑更可悲!

實在你睇唔睇得明我講o既嘢ga, 知唔知點解呀? 唔好扮喎!

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-3 14:04 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 christf 於 07-9-24 17:39 硐表
As I had said before, that all of you also don't have high EQ too!!!  

As a reminder to all of you "eq低同人相處唔到都好難成功, 難道一生人就活在自己的世界裏嗎? 待後世o既人嚟發掘你o既成就?"

...

都話咗係咯, 係得你一個人咁ga咋! 都叫你c得遠啲咯!

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 08-2-18 21:32 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 christf 於 07-9-24 17:43 硐表
Where are your 品? I only wrote a simple feedback but received so many attacks!!!  All of you can only see a small wooden stick in other's eyes but not the lumber in yours!!!

Poor little women!!!

...

咁你就要檢討吓你自己啦! 仲問? 唔通人係蠢啲o既?

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-6 21:03 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 christf 於 07-9-24 17:45 硐表
So poor of all your 小魔怪 to have such low B, naive and low EQ mothers

咁我都要恭喜你o既大魔怪, 有啲咁b白痴o既大媽定小爸呢?

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-6 21:04 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 babyoush 於 07-9-24 18:24 硐表

睇下你宜家幾激動就知邊個eq低啦, 你咪即管批評我囉, 我冇乜所謂, 我係我, 我洗乜理你講咩o者, 傻豬嚟架~

咪就係, 又唔會因為佢講就會被貶低, 只有啲係現實生活中冇乜價值o既人先會喺度扮o既啫
[img][/img]

醒目開學勳章

我只是路過,見到你的言行真係忍唔住要出聲。你自己是不是別人父母?如果是,我就替你的兒女可憐。做人父母就算真係showoffo下有什麼問題?兒女在我們心目中永遠都是最好的,如果連我們做父母的都不欣賞自己的兒女,兒女向誰學習做一個懂得欣賞別人欣賞自己的人呢?

謝謝你的體諒, 說實在我只是想尋求答案, 看看我所說的是否普遍情況再決定是否需要做些甚麼, 文中我亦沒有沾沾自喜的言詞, 不明白為何會惹起自謔人如斯反應, 正如閣下所言, 就算真是要showoff又如何? 自己的兒女永遠都是最好的!
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 叮鈴 於 07-9-25 11:17 硐表
中國人的傳統,係要你扁低自己及你的孩子,別人才會看得順眼架 小朋友叻叻係唔見得光,否則就會遭白眼和無晒朋友。但話佢STUPID、頑皮就無問題喇﹗
大家都見,即使剛出世的BABY都被自己父母或別人踩到一文不值....一出世就要告訴別人,自己有幾蠢、幾醜、幾曳,咁先長得大﹗

唉 ~ 要讓全世界人看得順眼是多累人的事啊! 面對一些無價值的人我是不屑一顧, 亦不會上心, 牠對我的生活起不了任何影響.

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-3 14:02 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 bettylam 於 07-9-25 22:20 硐表
真係好心你啦!英文又吾掂, 中文又吾識打晒成篇,又中又英,都吾知你打乜,叻就全部打英文,打中文一係用倉頡,再吾係用速成,仲有好多手寫版,打埋的野都吾怕比人笑...

見到唐人講番話,見到鬼佬口啞啞.

就係你呢類人啦! 睇完你的又吾英又吾中篇野,真係笑到口都大埋,吾好意思都要講句,都吾知你係邊樹返黎..

christf 於 07-9-24 17:32 硐表
You had mentioned that we were in 網絡世界 but not the real world.  Why dowe have to put on a mask like in the real world in order to pretend tohave such high eq?

From the several feedback from you ...

吓? 乜佢係中國人嚟ga? 我仲以為佢係鬼佬tim, 三不像, 唐人當佢係鬼佬, 鬼佬當佢係唐人, 但無人當佢係同類喎!
中文又唔識打, 自己又以為自己好. 一句講晒 : 嘔!:tongue::tongue:

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-3 18:35 編輯 ]
[img][/img]

醒目開學勳章

原文章由 CHUCHU 於 07-9-25 13:22 硐表
DoReMi媽,

咩事咩事 冇嚟bk幾日姐!
你個topic有咩問題呀?咁都比人inch!
你呀仔好適合學奧數喎.:idea:

CHUCHU
bk無聊的人多的是, 哩度就見到個自以為特別人一等o既人啦, 咁唔知醜o既所謂我都第1次見, 叫開眼界囉!

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 07-10-3 14:03 編輯 ]
[img][/img]
‹ 上一主題|下一主題