用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

Elsie1979,

我坐鑽石山. 我囡囡負責帶一個橙 唔洗煩. 我尋日買咗個hello kitty 飛機燈籠$20 only! 不過d音樂好大聲, 我就用膠紙黏住個咪.

原帖由 Elsie1979 於 08-9-11 13:56 發表
august07,

我囡囡負責帶一個月餅同一個燈籠返學. 我囡囡都係搭A車,我住大圍架,你呢?

原帖由 August07 於 08-9-11 16:37 發表
Elsie1979,

我坐鑽石山. 我囡囡負責帶一個橙 唔洗煩. 我尋日買咗個hello kitty 飛機燈籠$20 only! 不過d音樂好大聲, 我就用膠紙黏住個咪.

嘩...$20 好抵wor...我都覺得太大聲好嘈,所以用膠紙黏住個咪..

我都用膠紙黏住呀!!

原帖由 August07 於 08-9-11 16:37 發表
Elsie1979,

星期五阿囡話玩得好開心,有月餅食,又有好多生果,又有燈籠玩,真係好開心......

想請問各位媽咪你地d囡囡適應左返學未?阿囡每次返來好似好累咁,唔知係唔係舟車勞動關係,重話係校車訓左zzzzzz

呀囡最鍾意老師教佢做既燈籠, 重話好過我買比佢個個!
佢放學都有係校車 , 不過同佢講可以就唔好 , 因好危險.....

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-16 15:00 發表
星期五阿囡話玩得好開心,有月餅食,又有好多生果,又有燈籠玩,真係好開心......

想請問各位媽咪你地d囡囡適應左返學未?阿囡每次返來好似好累咁,唔知係唔係舟車勞動關係,重話係校車訓左zzzzzz ...

係呀我個囡都勁鐘意佢係學校做既燈籠,重話要中秋節帶落樓下玩........

我都係盡量叫佢唔好訓,但都幾難

all,

你地有無join家教會呀? 我交咗表, 唔知有咩玩呢

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-17 10:35 發表
係呀我個囡都勁鐘意佢係學校做既燈籠,重話要中秋節帶落樓下玩........

我都係盡量叫佢唔好訓,但都幾難

原帖由 August07 於 08-9-17 11:50 發表
all,

你地有無join家教會呀? 我交咗表, 唔知有咩玩呢

我有join呀~~hehe幫下手做下義工~反正我都冇乜做

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

饅頭媽媽,
你囡囡張相好cute, 成個日本妹咁, 讀上午班/下午班?

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-18 17:08 發表

我有join呀~~hehe幫下手做下義工~反正我都冇乜做

我都有join ,你地選左咩做義工?

攝影,遊藝會義工等等,你地呢?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-19 15:33 發表
我都有join ,你地選左咩做義工?

多謝你讚佢~  佢讀上午班架~~你囡囡呢~~

我都有參加攝影 同埋遊藝會O個D反正我得閒 幫到手玩下都好呀~我又好鍾意熱鬧~~~
因為我勁鍾意影相~haha~不過影得靚唔靚又一件事  

原帖由 August07 於 08-9-19 15:19 發表
饅頭媽媽,
你囡囡張相好cute, 成個日本妹咁, 讀上午班/下午班?

想問下你地呀~~係咪唔駛帶左名牌返學架喇~即小兔 小貓小象組o個張呢~~我見佢袋返落去藍色個文件袋到 咁校車張駛唔駛帶呀~囡囡淨係話要帶校車張 ???

我囡囡話名牌可以唔帶,而校車個張夾係書包到就得啦!

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-21 00:32 發表
想問下你地呀~~係咪唔駛帶左名牌返學架喇~即小兔 小貓小象組o個張呢~~我見佢袋返落去藍色個文件袋到 咁校車張駛唔駛帶呀~囡囡淨係話要帶校車張 ???

饅頭媽媽

hihi...我個囡都係返上午班

但係我所有名牌都放係文件袋,阿囡話唔使帶,老師同d ee 認都佢地喎.....

想請問星期五開生日會,上次老師話帶個袋去裝禮物,你地會帶幾大個袋?帶d咩袋?

唔知上次適應週有冇見過你地呢~
我囡囡都係咁講 不過唔知佢佢成日上堂都唔太專心咁~haha所以問清楚好d~~
上次好似話生日o個幾個先有禮物架係咪?唔生日o個d係咪冇呢~好多問題~仲有好似生日會早放d架?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-22 10:48 發表
饅頭媽媽

hihi...我個囡都係返上午班

但係我所有名牌都放係文件袋,阿囡話唔使帶,老師同d ee 認都佢地喎.....

想請問星期五開生日會,上次老師話帶個袋去裝禮物,你地會帶幾大個袋?帶d咩袋? ...

Hi, 我囡囡讀下午班, 咁我地要家教會先可以見面lu....

原來生日會早放d架咩...咁放幾點呀???

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-22 12:02 發表
唔知上次適應週有冇見過你地呢~
我囡囡都係咁講 不過唔知佢佢成日上堂都唔太專心咁~haha所以問清楚好d~~
上次好似話生日o個幾個先有禮物架係咪?唔生日o個d係咪冇呢~好多問題~仲有好似生日會早放d架?

...

饅頭媽媽
適應週我係返9:00個段時間,你呢?

我重以為係小朋友都有生日禮物添,

個日係放11:30,我都要問下校車個ee個日幾點接阿囡

我都係9:00個段時間,唔知有冇見過你地?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-22 15:12 發表
饅頭媽媽
適應週我係返9:00個段時間,你呢?

我重以為係小朋友都有生日禮物添,

個日係放11:30,我都要問下校車個ee個日幾點接阿囡

我識得既媽咪大部份都係返9:00o個日 所以我都撞唔到~我囡囡係返1030架~~

唔知生日會同囡囡著乜衫好呢~haha

佢返左呢間學校同返之前n1爭好遠~返呢間心情好好多~可能o個時返全日時間長d~佢唔太鍾意返學~~而家呢間佢好鍾意 每日返學放學都好開心~
你地d小朋友呢~
到時我地家長會要相認下~~

‹ 上一主題|下一主題