用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: silvia_ng
go

0809 K3家長交流站 [複製鏈接]

原帖由 chingyeehk 於 08-9-4 10:33 發表

上年我地條線生得細粒既都要孖位坐了.

4人坐3位,3人坐2位我都預左,但無諗過2人坐1位ma,個心真係覺得我交左兩個人錢ga,座底都比1.33333333333個位我呀。講出黎又好似好小氣咁,但又真係覺得白交左1個pat位車費。

原帖由 chingyeehk 於 08-9-4 10:35 發表

其實要唔要自己剪定返學校剪成風箏既形狀呢 ? 我比大力帶左個紅色膠袋又得唔得呢 ?

應該無問題,就算要加工都係老師教佢地裁剪,放心,k3 la,比d最raw既material佢地得gala

昨晚俾左一d靚膠袋愷瑤揀,佢話唔係帶呢 d,然後我去左廚房拎左成桶背心袋出黎,佢揀左個百佳綠色背心袋,佢仲同我講陳正南都係帶左呢個返學校。

我再問佢正南都唔係同你同組,你咁都知。期後再問佢同組小朋友帶左 d 乜野返學,佢就話唔知。

原帖由 Xenc 於 08-9-4 10:31 發表

唔係,係千色店長型膠袋,點解咁問﹖我樓下無百佳,只有千色店同埋一間慢吞吞到唔會幫襯既惠康

聽埋聽朝既情況,若仍無改善,你就要同蘇生反映一下情況。

原帖由 Xenc 於 08-9-4 10:38 發表

4人坐3位,3人坐2位我都預左,但無諗過2人坐1位ma,個心真係覺得我交左兩個人錢ga,座底都比1.33333333333個位我呀。講出黎又好似好小氣咁,但又真係覺得白交左1個pat位車費。 ...

嘩~嘩~
差d唔知你地搬左去邊呀!!! 之前個link無得回應....又去唔到呢個link,d舊bookmark又唔見左,揾到我癲呀
連個回應都好怪,而家bk想改成點???

有無高人可幫手睇下張小一通吿點解比張幼稚園form我,係米搞錯? 定係同一張form?

彤媽, 祝你早日康服! 我媽都入左院今日做手術,希望順順利利

原帖由 longleg 於 08-9-4 11:11 發表
嘩~嘩~
差d唔知你地搬左去邊呀!!! 之前個link無得回應....又去唔到呢個link,d舊bookmark又唔見左,揾到我癲呀
連個回應都好怪,而家bk想改成點???

有無高人可幫手睇下張小一通吿點解比張幼稚園form我,係米搞 ...

哎呀! 我都搵左一陣先識路咋!bk  

longleg,
張form係攪錯嫁, 今日會派返張新嫁喇! 留意書包.

我地都係一樣,所以我係張通告回條空白位置寫左個 note 俾老師呀。

原帖由 longleg 於 4-9-2008 11:11 發表

有無高人可幫手睇下張小一通吿點解比張幼稚園form我,係米搞 ...

曦彤媽,

愷瑤都有一件曦彤既 panda 衫呀!

4人坐3位,3人坐2位我都預左,但無諗過2人坐1位ma,個心真係覺得我交左兩個人錢ga,座底都比1.33333333333個位我呀。講出黎又好似好小氣咁,但又真係覺得白交左1個pat位車費。 ...

邊個坐出面呀 !得半邊patpat坐,好易look出去喎 !

原帖由 Xenc 於 08-9-4 10:47 發表

應該無問題,就算要加工都係老師教佢地裁剪,放心,k3 la,比d最raw既material佢地得gala

尋晚我問佢有無野要帶,大力初初仲話無,咁我問咩唔係要帶膠袋咩 ? 佢先如夢初醒

哈哈! 我返嚟啦! click 嚟 click 去終於可以reply 嘢!
校車...我哋好好多, 全架車得6個小朋友+1個ee, 車費比較合理 (雖然我只喺搭回程, 要收2/3車費), 但喺我1個pat1個座位, 而且freddy 放學返嚟比以前早好多, 以前grandma接,返到屋企要around12.45-50pm, but 而家返到屋企就大約喺12.25pm.... 我嘅"抵"d....

聽你地講d校車, 咁我個邊真係算OK喎, day day都好準時。

我今朝好鄭重咁同呀信講, 你記住記住, 老師話要帶咩呢, 都要返黎同我講, 佢哦左一聲, 真係希望佢記得喇

原帖由 E媽 於 08-9-4 12:15 發表
曦彤媽,

愷瑤都有一件曦彤既panda 衫呀!

件衫係曦彤先己揀嫁, 細佬果件就係我幫佢揀. 諗住兩個著姐弟裝, 不過都唔係幾似, haha. 有機會一齊著la.

原帖由 chingyeehk 於 08-9-4 12:25 發表

邊個坐出面呀 !得半邊patpat坐,好易look出去喎 !

佢地坐window seat,好彩兩個都un支支,神乎其技,逼完仲見到兩張好完整既chair,講危,路口位個妹妹先最危,因為佢地坐第一行3人seat,阿妹個位無扶手,司機個身位又檔佢唔晒,如果急停剎車 都唔敢想像,所以今朝我都算,等阿妹坐得舒服d好過。我聽日同司機商量下,第一行最好唔好share坐,相對真係危險好多,果個無柄位更加應該由ee坐,起碼佢大人手長,扶邊都得ma。

林妹和林生今早一齊上校車, 坐到門口位, 兩個坐埋一齊, 好開心....妹妹係咁同我SAY GOODBYE...

我....安落哂

今朝返學校開會, 仲見到許老師, 佢話佢見到妹妹, 仲攬左佢添...但係佢見唔到家齊帶妹妹返課室, 佢話可能老師分開左佢地, 老師自己帶妹妹喎

原帖由 longleg 於 08-9-4 11:11 發表
彤媽, 祝你早日康服! 我媽都入左院今日做手術,希望順順利利

希望auntie一切順利,早日康復

原帖由 MommyCynCyn 於 08-9-4 12:30 發表

哈哈! 我返嚟啦! click 嚟 click 去終於可以reply 嘢!
校車...我哋好好多, 全架車得6個小朋友+1個ee, 車費比較合理 (雖然我只喺搭回程, 要收2/3車費), 但喺我1個pat1個座位, 而且freddy 放學返嚟比以前早好多, 以 ...

嘩,7人車都得wor,真係好 果時唔知邊位bk媽咪話佢女條線得幾個人,阿蘇生親自開c+車車佢地架。不過呢d野無得講,將來響社會亦唔係話事事順風順水,阿媽返工搭鐵仲逼la,早d適應下lor。我重申,我唔係因為佢地逼埋一齊心痛,係因為孤寒病發,兩份錢一個seat覺得唔抵咋 ,但安全問題永遠都要第一

阿囡話正南今日人kick 跌左同班同學仔,老師叫佢 say sorry,但佢喊呀!不過最後佢都有講 (good boy)。

仲有呀,正南今日係學校流鼻血,佢無事嗎?

原帖由 E媽 於 08-9-4 13:11 發表
阿囡話正南今日人kick 跌左同班同學仔,老師叫佢 say sorry,但佢喊呀!不過最後佢都有講 (good boy)。

仲有呀,正南今日係學校流鼻血,佢無事嗎?

收到,知道,多謝報料,今晚chok下佢,睇佢坦唔坦白先,愷瑤有冇話個同學仔有冇事呀,希望無受傷。係呀,佢成日流鼻血,尋晚訓到半夜又流,流到張床單好似中槍咁,嚇死人,我都估佢今日響學校會再流。

阿囡無提到跌倒既小朋友,我相信佢應該無事的。

正南係熱氣,定係鼻膜薄?所以佢成日都流鼻血呀。

原帖由 Xenc 於 4-9-2008 13:19 發表

收到,知道,多謝報料,今晚chok下佢,睇佢坦唔坦白先,愷瑤有冇話個同學仔有冇事呀,希望無受傷。係呀,佢成日流鼻血,尋晚訓到半夜又流,流到張床單好似中槍咁,嚇死人,我都估佢今日響學校會再流。 ...
‹ 上一主題|下一主題