用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 有冇一丁班家長
樓主: fc2008
go

有冇一丁班家長 [複製鏈接]

咁心陶搞錯左喇, 佢以為自己都要

原帖由 陳師奶 於 08-9-5 11:05 發表
就係影學生相咋, 我地無迎新日吖嘛, 你地唔駛再影架啦

poonsline & fc2008

原來咁多kv校友, 真係好啦, 我就18/8 收call 既

1D
joannespapa – Joannes (次中音號)
DuncanMaMa – Duncan(小提琴)
jojocyl  - Bryant (木琴)
陳師奶 - Matthew (大提琴)
poonsline - 心陶 (小提琴)
fc2008 -
j3579 -
penguin -

原帖由 fc2008 於 08-9-5 11:09 發表
我女女都是kv學生,我哋waitinglist,學校九月一日先打我收生,‧考慮後決定比佢這間

買新書

幫個女買唔到sci.newgeneralstudies1.3,去找很多書局都冇,有冇家長們知哪哩有得吧?

回覆 # 的文章

我個女第一天返學回來巳經告訴我班上有15個KV生,都唔知係咪真,你女兒K3哪班

我八月尾係萬邦書局買到既, 你試下打去問啦, tel: 2395 5327 (太子西洋菜街北179號)

原帖由 fc2008 於 08-9-5 11:26 發表
幫個女買唔到sci.newgeneralstudies1.3,去找很多書局都冇,有冇家長們知哪哩有得吧?

回覆 # 的文章

THANKS,我胙天都去萬邦但都冇,有冇其他

唔該晒!

原帖由 kls12 於 08-9-5 10:34 發表

Please read

http://www.apskt.edu.hk/solo.pdf

This deadine is 10 Sept 2008 2:15 pm

你D 書係註冊日係學校訂, 還是自已出去買架? 我果D係學校訂, 睇吓今日有冇派先...

原帖由 fc2008 於 08-9-5 10:58 發表
常作四冊我胙天剛剛買到手,如要buy,到mongkok洗衣街89號文風書局有,店員都話剛剛補返

心陶讀 3I

原帖由 fc2008 於 08-9-5 11:31 發表
我個女第一天返學回來巳經告訴我班上有15個KV生,都唔知係咪真,你女兒K3哪班

想知數學書帶哪本

想問家長們數學是否帶新–代–下C

原帖由 陳師奶 於 08-9-5 11:24 發表
poonsline & fc2008

原來咁多kv校友, 真係好啦, 我就18/8 收call 既

1D
joannespapa – Joannes (次中音號)
DuncanMaMa – Duncan(小提琴)
jojocyl  - Bryant (木琴)
陳師奶 - Matthew (大提琴)
poonsline - 心陶  ...

Hi 陳師奶 & poonsline & fc2008,

你們好,我的女兒也是來自KV,是上年讀P1,今年真的一班有十五個KV?上年每班約四、五個。看SFA那邊很利害,好像是整個KV Forum搬過去的,是否小班教學的原故,津校收少了學生,而多人讀私小呢?
在宣小應該沒有SFA競爭那麼大,有很多機會給你們的子女發揮啊!

1D 後補生 - 陳傾兒 在此報到!!!  
將會學"單簧管" <-無得選擇...

Happy to join this forum :)

Updated 一下先

1) joannespapa – Joannes (次中音號)
2) DuncanMaMa – Duncan(小提琴)
3) jojocyl  - Bryant (木琴)
4) 陳師奶 - Matthew (大提琴)
5) poonsline - 心陶 (小提琴)
6) fc2008 -
7) j3579 -
8) penguin -
9) KingYiBaBa - 陳傾兒 (單簧管)

小女巫珺瑤都是後備生,你買齊書本未?

尚欠幾本, 明天"向旺角出發"!努力!

fc2008,

I purchased sci.newgeneralstudies1.3 at 偉發 (九龍城) on 9/3.  Tel:23831496.  Good luck!

可否給詳細地址?thankyousomuch

原帖由 KingYiBaBa 於 08-9-6 00:35 發表
1D 後補生 - 陳傾兒 在此報到!!!  
將會學"單簧管"  

misswong話見我女外觀,有3種樂器適合她,小提琴 單簧管 敲擊,呀女話學想單簧管,不過最終由音樂導師作決定?暫不知將學边種?

福佬村道27号地下  :)

阿囡想學敲擊樂,但學校話而家所有導師都排爆晒.  最後好辛苦找到一位單簧管導師, 所以新生現在似乎是無得選擇....但好彩阿女都鍾意單簧管.下星期六晨早八時上堂

係呢, 你地仲報左咩課外話動呀? 我報左普通話 & 羽毛球, 但係似乎呢兩樣活動都幾多人選, 頭先打去學校想改時間, 佢都話都等抽籤, 報左都未必收.....

‹ 上一主題|下一主題