用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黎緊仲去唔去interview呢????
樓主: connieandsimon
go

黎緊仲去唔去interview呢???? [複製鏈接]

好多小朋友到而家仲係一間都無架......就黎無我 讀書.

我都唔會去in HKPS. 因為St. Cat 收咗, 留d位比其他小朋友.
Good Luck to All!

原帖由 connieandsimon 於 08-12-2 16:48 發表
各位我個囡囡已經有心儀幼稚園收左,黎緊仲有st rosa and 九龍禮賢會interview,even 呢兩間都收,我都會reject,請問我仲去唔去interview 呢?????

無謂做無意義事情, 同囡囡去公園玩多2hrs 重開心喇

我覺得多數人都叫我唔好再in喎......

其實我post 呢條問題出黎,相信都有好多人有共鳴,有我呢個煩惱,我會認真考慮,THANKS.

我會int, 我認為int 係比小朋友explosure 的機會, 另就睇下其他學校int模式, for 細妹後年考學校參考, 但好一般的學校梗係唔int啦

Kind of thinking to go for interview with Heep Yuun, but it will be sometime next year.  So...very high chance no lar

真係進退兩難......IN 又好衰咁....唔IN又對唔住個囡,點好呢?????

如只是想比小朋友explosure 的機會, 我就唔會去啦. 我地小朋友日後大把機會去interview. eg. p.1
interview 太多會俾小朋友壓力的.
如果覺得日後intervew既學校係自己first choice, 甘咪in 囉.

原帖由 connieandsimon 於 08-12-5 16:52 發表
真係進退兩難......IN 又好衰咁....唔IN又對唔住個囡,點好呢?????

有時間咪去玩下囉. 收左唔登記都唔會影響到浪費個位.  我都報左st rosa不過呢間係我既backup. 而且明天個女要返yip's 音樂班所以決定唔去.

靚太太,

多謝你既意見....
其實我都有決定,就係唔再去IN啦!!!!!!

講真其實係我自己都怕左去INTERVIEW啦......又怕填問卷,又怕老師問我問題,真係唔知點答,得我一個帶住個女,之前未知民生收唔收,都去左幾間,果D INTERVIEW 去完都大傷完氣.....

原帖由 靚太太 於 08-12-5 21:01 發表
我就覺得如果民生係你首選,你就唔應該再去
in其他喇!

因為好多小朋友同媽咪都好徬徨仲未搵到學校,講真如果想睇BB實力都唔係咁樣呀,等遲D讀書後大把機會表現呀!
比其學校收你BB又點姐,你又讀唔到咁多間,難聽D講(生人 ...
‹ 上一主題|下一主題