用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無家長聽過QQ Club 優兒學會
樓主: yykconnie
go

請問有無家長聽過QQ Club 優兒學會 [複製鏈接]

雖然教得一般﹐但阿仔又好鍾意0個幾位老師(其實佢先後都返過7-8個不同的playgroups﹐喜歡任何老師﹐回家後會經常提及)﹐所以都猶疑緊之後仲繼吾繼續。始終由6個月大起就一直比阿仔每星期返2-4日playgroups﹐突然吾返又好似怪怪的﹐雖然我又想多番d時間自己0係屋企同佢一齊睇書﹐認字﹐聽音樂﹐玩樂器﹐做手工﹐操作教具﹐帶佢去公園﹐圖書館﹐沙灘等......我日頭無野做﹐阿仔又有排都未上幼稚園。

原帖由 Hipuppy 於 09-5-2 17:10 發表
聽落好似真係麻麻......咁你o地仲會唔會繼續返呀?

咁有無人Join咗Balanced Intelligence (平衡智能), 我好有興趣, 但係地點唔方便, 因我係kowloon人.

原帖由 Hipuppy 於 09-5-2 17:10 發表
聽落好似真係麻麻......咁你o地仲會唔會繼續返呀?

No, we will quit the course later.

原帖由 yykconnie 於 09-5-5 22:22 發表
咁有無人Join咗Balanced Intelligence (平衡智能), 我好有興趣, 但係地
點唔方便, 因我係kowloon人.

係呢! 有冇知道個course好唔好?

上數又ok喎....隨時補堂都得喎,數係direct under QQ club

醒目開學勳章

我兩個小朋友學緊RWI,但係負責人幫佢哋waive咗兩張會員咭嘅費用喎!

原帖由 Hipuppy 於 09-4-28 23:31 發表
我個小朋友都返緊普通話班,唔使會費wor,但係要交二百蚊行政費出張會員卡.
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

回覆 26# Derdad 的文章

any maths or english course for kids aged 4-5?

醒目開學勳章

RWI 就係為小朋友學Phonics及聽說讀寫嘅!

原帖由 cutekiddy 於 09-7-21 02:39 發表
any maths or english course for kids aged 4-5?
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

北角個間
我個B 去上龍拳功夫不錯
‹ 上一主題|下一主題