用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 如果單對單學swim要幾錢一個鐘?
樓主: mushroomcat821
go

如果單對單學swim要幾錢一個鐘? [複製鏈接]

原帖由 AAmother 於 09-6-16 00:35 發表

不須驚呀!$1000已不算最貴,我聽朋友講在君頤峯有個教練收費$900 45分鐘,算一算即係$1200 一個鐘

而家市價係 $300-500左右
有d新牌教練無經驗, $100/hr 都會有, 如果搵返d有經驗既, 就吾洗將小朋友當實驗品比教練玩啦.....
如果小朋友仲細, 得3, 4歲就一定吾可以跟無經驗既教練, 因為小朋友玩完一次水之後怕咗, 長大後要比更多錢就麻煩啦..... 教練收 $300左右果d有一定經驗, 亦都會有好多客. 收 $400-500果d可能係前港隊代表或者教過一d港隊運動員. 又或者可以用英文, 普通話教學. (但有好多教練身型好, 游得快, 又未必真係教得咁好既..... 游得快吾=教得好)
原帖由 suet78 於 09-6-16 23:36 發表

嘩。。$1200 真係好貴。咁做游水教練都好。
等我push下,仔仔。。

I am looking for a private swimming coach for my 4-year-old girl, please pm me the info?

我囡囡個係女教練姨姨, 係幾佰元, 全職教練, 我覺得價錢合理 掛。

(版主edea按: 請勿一再去推介某教練, 多謝合作)

原帖由 chumamma 於 09-6-19 09:55 發表
我囡囡個係女教練姨姨, 係幾佰元, 全職教練, 我覺得價錢合理 掛。

呢兩條片睇過好多次lu, 係自由廣場都出現過, 不過當時是另一位member 聲稱是此小孩家長, 不是你.

may be 你是此小孩的爸爸, 而另一位member 是此小孩的ma ma 掛.  又或者兩樣都唔係

個網名係 baby_mama, 因為個網名係呢度教學發唔到言, 所以我用另一個 account.  baby_mama 同 chumamma 都係我。我是囡囡的媽媽, 影片是我從看台拍的, 影片見到是爸爸, 穿黑衣的是教練姨姨。

原帖由 rabbitpiggy 於 09-6-19 11:18 發表

呢兩條片睇過好多次lu, 係自由廣場都出現過, 不過當時是另一位member 聲稱是此小孩家長, 不是你.

may be 你是此小孩的爸爸, 而另一位member 是此小孩的ma ma 掛.  又或者兩樣都唔係 ...

原帖由 shelley 於 09-6-13 02:43 發表
Dear Jessica_mama,-

May I have your coach's information, Thanksa lot.

PM左俾你喇

嘩,  chumamma 段片入面位小朋友游得唔錯喎
原來好多家長都想小朋友細細個就學識游水

諗起我個女以前6歲學游水, 搵過幾個私人教練
不過都係游得麻麻, 可能係因為囡囡怕水同太肥
直至遇到宜家個教練 , 由初初教佢學游水到宜家練水比賽已經兩年
以前有人都話囡囡太肥可能唔係太適合游水, 不過宜家個教練睇得出囡囡有水感, 係游水材料, 加上今年參加青衣區學界50背攞到金牌, 令我覺得好滿意
我覺得囡囡宜家個教練幾關心小朋友, 囡囡除左學到游水技術, 宜家仲幾有自信tim

起尼到同各位媽咪分享一下~

原帖由 Jessica_mama 於 09-6-19 14:41 發表

PM左俾你喇

嘩,  chumamma 段片入面位小朋友游得唔錯喎
原來好多家長都想小朋友細細個就學識游水

諗起我個女以前6歲學游水, 搵過幾個私人教練
不過都係游得麻麻, 可能係因為囡囡怕水同太肥
直至遇到宜家個教練 , ...

Dear Jessica Mama,

Can you send your coach information and contact to me by PM?

Thank you very much.

原帖由 Jessica_mama 於 09-6-12 13:55 發表

嘩, $1000/小時
我個女以前1對1學游水,
個教練有耐心, 又著重技術
都係收$200/堂
今年代表學校參加學界比賽仲攞到唔錯成績

囡囡教練以前係香港代表隊, 自己游得唔錯仲好關心小朋友 ...

Can you pm the information of your coach to me please?

醒目開學勳章 貢獻勳章

請勿於版面留下沒有可讀性留言(如 pm me / check pm)

另.....此版面係分享活動心得. 並不是推薦教練

如有再犯, 會關閉文章, 多謝合作!!

‹ 上一主題|下一主題