用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11/21 York interview 收到結果未????
樓主: 媽珠
go

11/21 York interview 收到結果未???? [複製鏈接]

bebelee
以我所知,讀york既小朋友來自四面八方,所以有好多名校都有york既小朋友入讀。上年學校有兩位男仔被拔萃男書院附屬小學取錄。據我所知,倍僑,tsl,kts,lsps,st francis都有學生入讀。學校門前都好似有張貼以往獲派小學結果!成績唔錯架!

學校門前? 約道定金巴倫呀, 我想去睇下.

原帖由 wantai 於 09-11-27 21:16 發表
bebelee
以我所知,讀york既小朋友來自四面八方,所以有好多名校都有york既小朋友入讀。上年學校有兩位男仔被拔萃男書院附屬小學取錄。據我所知,倍僑,tsl,kts,lsps,st francis都有學生入讀。學校門前都好似有張貼以往獲派小學 ...

我收到pm,21號in

我唔係21號in.但我係21號聽講座.我都係收咗pm.我覺得都無問題.佢地K3全部都係讀下午班

我聽朋友講從來冇人收過York的reject信,是嗎?

係囉~~
反而st cat 全部都係讀上午

醒目開學勳章

原帖由 jeremyphlam 於 09-11-28 15:43 發表
我聽朋友講從來冇人收過York的reject信,是嗎?
2千幾個application 收得300學生, 話冇reject信, 你信唔信吖 ?

人人講到好似york比錢就讀得, 來者不拒, 如我小朋友收reject信, 作為家長, 打死都唔會上黎講啦!!!

之前都有家長上黎話會有reject啦~

我今日收到OFFER. 但佢地2星期前已打比我話收. 只係要求聽SEMINAR. 我係在21日聽SEMINAR的.

學費. HK$33,000 (11期). 要下星期交留位費時先問下有多少雜費.

原帖由 jswailam928 於 28-11-2009 16:06 發表
之前都有家長上黎話會有reject啦~
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

想請問一下WANTAI, YORK 3年來, 平均每月的雜費及學費是多少? 謝謝.

原帖由 wantai 於 27-11-2009 13:32 發表
原來咁多家長鍾意york架?之前係bk有見過好多惡評,咁我都開心d,知自己都冇選錯學校俾個囝!
我囝囝係york讀緊第三年喇!出年無緣同你地做同學仔tim...

呢間學校好多野玩,好多野學!又多活動,阿囝又真係學到野架!佢d活動 ...
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

我的OFFER LETTER 並沒寫上午或下午, 好奇怪的?

原帖由 jswailam928 於 28-11-2009 15:23 發表
我收到pm,21號in

我都係21/11 in, 但我未收到

我都係因為聽左SEMINAR, 認為學校好積極. 都係好BUY個校長. 我仲可以慳番其他時間, 吾使在外找其他課程比個仔. 係普通話真係差少少.

原帖由 媽珠 於 24-11-2009 14:09 發表
1) 學校新o的大o的
2) 學校有劍英讀, 唔駛四圍 "滕". 此cert 可幫考小學. 又可以幫小朋友打好個英文底
3) 我buy 個校長, 佢教o左禁耐書, 但唔會太死板, 識引入o的新o野o黎教小朋友. (好似 cambridge & stafford 試,  ...

我都係今午收到 offer letter   , 但又係冇寫上/下午???????????

唔通 $3,xxx X 11 mths 可以比我個女讀全日??? (講笑咋!! ) 等我星期一打去check 下先....

原帖由 beansan 於 09-11-28 17:44 發表
我的OFFER LETTER 並沒寫上午或下午, 好奇怪的?

普通話一星期都最少有 一堂30 mins. 重有唔知間幾耐有一次同 PANYU 學校有視像堂. 如果小朋友都學得唔好咪自己在外找COURSE讀.
再唔係咪同其他家長一齊聯名同校長講. 睇下到時佢有o的咩法寶

原帖由 beansan 於 09-11-28 17:48 發表
我都係因為聽左SEMINAR, 認為學校好積極. 都係好BUY個校長. 我仲可以慳番其他時間, 吾使在外找其他課程比個仔. 係普通話真係差少少.

都有道理

原帖由 媽珠 於 28-11-2009 18:27 發表
普通話一星期都最少有 一堂30 mins. 重有唔知間幾耐有一次同 PANYU 學校有視像堂. 如果小朋友都學得唔好咪自己在外找COURSE讀.
再唔係咪同其他家長一齊聯名同校長講. 睇下到時佢有o的咩法寶

...

信封面頭有寫小朋友姓名編號同n1 am or pm如果無寫就睇英文板有擦am or pm
原帖由 媽珠 於 09-11-28 18:12 發表
我都係今午收到 offer letter   , 但又係冇寫上/下午???????????

唔通 $3,xxx X 11 mths 可以比我個女讀全日??? (講笑咋!! ) 等我星期一打去check 下先....

...

我有朋友係11月14日in就收到reject信..所以唔係你有錢就有得讀
原帖由 牛精仔 於 09-11-28 15:51 發表
2千幾個application 收得300學生, 話冇reject信, 你信唔信吖 ?

人人講到好似york比錢就讀得, 來者不拒, 如我小朋友收reject信, 作為家長, 打死都唔會上黎講啦!!! ...

原帖由 beansan 於 09-11-28 18:31 發表
都有道理

Rec'd offering letter AM class........
‹ 上一主題|下一主題