用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會柴灣聖米迦勒小學 有無人15分入到柴米?
樓主: Cmcl
go

有無人15分入到柴米? [複製鏈接]

我好明白你現在的心情,我當時出了第二輪的result都好驚的,因為唔知柴米在叩門收唔收,之後不斷去問其他人有無其他學校識人幫幫手(其實當時我的second choice丘佐榮叩門時都回覆我收左我個仔的,因我在統一派位時派了third choice),回覆你先啦,我自己就唔係識校長的(真係睇我個仔佢自己當日表現咋,考完後當晚我都有問番佢老師問佢咩問題,佢話大約問了8至9題,佢話俾我聽時佢點答,我當時都覺得好滿意,之後在幾日後因我太心急自己打去校務處問收唔收我個仔,佢地回覆收了我個仔,當時開心都我彈起.....真係一天都光晒,因為我仲有個細仔跟尾的.....現在唔須要再擔心細仔讀邊間小學囉 ^&^
原帖由 Cmcl 於 10-9-29 16:07 發表
我成日諗咁多人想入的學校,
點會咁易有叩門位??
有的都唔方多得去邊,
又聽過成功叩門的人話
佢係去求校長先有得係果度讀.
請問你地係咪直接求校長架?
唉,我係一個思想比較負面的人,
成日係度諗,
去求.......要用咩方 ...

你就好啦,真鄧你高興.
希望我都可以順利入到.
咦,丘佐榮放second choice都得可以叩門咩?
我仲以為又係要放乙一先可以.....
你thrid choice係咩學校呀? 放得第三應該ok想入架喎.
到目前,我都未揀thrid choice~~

原帖由 Anita_Choi 於 10-9-29 16:33 發表
我好明白你現在的心情,我當時出了第二輪的result都好驚的,因為唔知柴米在叩門收唔收,之後不斷去問其他人有無其他學校識人幫幫手(其實當時我的second choice丘佐榮叩門時都回覆我收左我個仔的,因我在統一派位時派了th ...

我的Thrid Choice係明德學校(因為我一直心儀柴米的原因係佢真係好近我家及佢的校舍新及在柴灣都算出名多人想讀,所以其他的我都不是太想入,當然如果當時first choice及second choice在叩門都不能入就無計啦,要選明德囉 ^&^
原帖由 Cmcl 於 10-9-29 16:45 發表
你就好啦,真鄧你高興.
希望我都可以順利入到.
咦,丘佐榮放second choice都得可以叩門咩?
我仲以為又係要放乙一先可以.....
你thrid choice係咩學校呀? 放得第三應該ok想入架喎.
到目前,我都未揀thrid choice~~ :dizz ...

原來係咁,
第三志願我都打算係明德或救世軍中原,
真係好難揀,希望自己唔會楝錯啦,
我唔想害左個女.

原帖由 Anita_Choi 於 10-9-29 17:43 發表
我的Thrid Choice係明德學校(因為我一直心儀柴米的原因係佢真係好近我家及佢的校舍新及在柴灣都算出名多人想讀,所以其他的我都不是太想入,當然如果當時first choice及second choice在叩門都不能入就無計啦,要選明德 ...

柴米的論壇真是好冷清啊。。。
今日系公布自行收生結果的大日子,歡迎大家上來報信啊

Hello
1B 女女Mommy,記唔記得我啊?我係1C 之前同你分享過的叩門仔仔的Mommy,我記得你女女又係叩門入到柴米的?係囉,點解柴米的討論真係唔多有人講?
點啊 ?你女女今次的考試成績好嗎 ?

原帖由 somuiQQ 於 10-11-23 08:16 發表
柴米的論壇真是好冷清啊。。。
今日系公布自行收生結果的大日子,歡迎大家上來報信啊

Hi, Anita, 好開心見到你的留言。真的好困惑,點解柴米的論壇咁冷清,而其他學校的論壇真係好熱鬧哦。
囡囡的成績OK,嘿嘿,反正我們的要求都唔高,最緊要她覺得返學開心就好。 你仔仔都考得都唔錯吧?

原帖由 Anita_Choi 於 10-12-20 15:58 發表
Hello
1B 女女Mommy,記唔記得我啊?我係1C 之前同你分享過的叩門仔仔的Mommy,我記得你女女又係叩門入到柴米的?係囉,點解柴米的討論真係唔多有人講?
點啊 ?你女女今次的考試成績好嗎 ?

...
‹ 上一主題|下一主題