用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 (PART 2) ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 (PART 2) [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 2011/2/18 16:57 發表

why ??? 考 CCKG ???

She resigned due to health problem.
In fact , she will promoted to DGJS ( not CCKG , no need!!)on Sept.

She is a clever and lovely girl.
We miss her and hope she get well soon.

看過大女的assessment, 卻比我預計中好,心想 : 呢個小女孩真的不能低估啊 ~

原帖由 hellomickey 於 11-2-20 18:18 發表

She resigned due to health problem.
In fact , she will promoted to DGJS ( not CCKG , no need!!)on Sept.

She is a clever and lovely girl.
We miss her and hope she get well soon.

原來如此 ~

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 2011/2/21 12:02 發表
看過大女的assessment, 卻比我預計中好,心想 : 呢個小女孩真的不能低估啊 ~

Well Done!

醒目開學勳章

Dear jl118
How about your lovely girl's assessment? It is her frist assessment in SPN,right?

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-2-21 12:02 發表

醒目開學勳章

原帖由 hellomickey 於 11-2-21 17:31 發表
Dear jl118
How about your lovely girl's assessment? It is her frist assessment in SPN,right?

係呀,第一次assessment!
我自己覺得just ok啦:)
佢有一個need improvement:( 係......
good posture      
因唔太清楚學校既standard,請問是否多數比very good,要攞full very good才叫靚?(因知一啲KG是這樣的)
另外,是否很少比need improvement

醒目開學勳章

學校今日又派了歌書仔,睇住女女一篇篇的自己朗讀,幻想佢巳識晒啲中文字,就發達啦
不過我都好佩服老師可以令小朋友睇住本嘢就識讀,可能係因為日讀夜讀

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-2-21 19:52 發表

佢有一個need improvement:( 係......
good posture       mouth:" />
因唔太清楚學校既standard,請問是否多數比very good,要攞full very good才叫靚?( ...

KaHei 當年係接近 full "very good",頂多只有三、兩個 "good",沒有 "need to improve" !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-22 02:20 發表

KaHei 當年係接近 full "very good",頂多只有三、兩個 "good",沒有 "need to improve" !!

小囡大埔n1,都接近full "very good",有3個 "good",沒有 "need to improve";老師話維持進度的話好大机會擺奬(我覺得呢句人人有份,等家長開心吓)

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-22 02:20 發表

原帖由 仔仔錫錫你 於 11-2-22 10:41 發表

小囡大埔n1,都接近full "very good",有3個 "good",沒有 "need to improve";老師話維持進度的話好大机會擺奬(我覺得呢句人人有份,等家長開心吓)

你地兩個都好叻呀
女女除了very good 外,得5個good, 1個 need to improve ,要加油啦

醒目開學勳章

原帖由 仔仔錫錫你 於 2011/2/22 10:41 發表

We have a new friend!!Yeah!
I want to know TAI PO SPN more.

醒目開學勳章

原帖由 jl118 於 2011/2/21 19:52 發表

good posture       mouth:" />
因唔太清楚學校既standard,請問是否多數比very good,要攞full very good才叫靚?( ...

我相信你囡囡未習慣啫,Next term 會進步的。

醒目開學勳章

Minnie 今次的report 是Full A(只有5個A-)(N3,N4是用A B C grading的),太難以置信了!

最開心的是老師稱讚我兩老,肯用心及時間去教Minnie,用平實的方法去教導,並非只追求学業上的成績...嘩!開心到我倆想哭出來。終於有人識欣賞我兩老了。

Happy!

貢獻勳章

原帖由 hellomickey 於 11-2-22 22:06 發表
Minnie 今次的report 是Full A(只有5個A-)(N3,N4是用A B C grading的),太難以置信了!

最開心的是老師稱讚我兩老,肯用心及時間去教Minnie,用平實的方法去教導,並非只追求学業上的成績...嘩!開心到我倆想哭出來。終於 ...

KaHei 當年係接近冇 A-,幾多個,唔講喇 !!

不過 SPN 係冇 A+ 的,right ?? (因為依家小學有 )
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 hellomickey 於 11-2-22 22:06 發表

最開心的是老師稱讚我兩老,肯用心及時間去教Minnie,用平實的方法去教導,並非只追求学業上的成績...嘩!開心到我倆想哭出來。終於 ...

付出的心血並非想得到人地認同,只要能發揮作用得到預期的效果,就算當初幾辛苦幾頭痛,都一掃而空。

苦盡甘來 ~

當日老師特別提及大女在語言發展大大進步時,我真係開心到不得了呀 ~

醒目開學勳章

原帖由 hellomickey 於 11-2-22 21:55 發表

我相信你囡囡未習慣啫,Next term 會進步的。

Thank you. 我會努力令佢進步 :loveliness:

醒目開學勳章

做Daddy mami既,最開心就係比人讚教小朋友教得好

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-23 06:05 發表

KaHei 當年係接近冇 A-,幾多個,唔講喇 !!

不過 SPN 係冇 A+ 的,right ?? (因為依家小學有 )

所以Ka Hei考到好學校

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-2-23 11:33 發表

付出的心血並非想得到人地認同,只要能發揮作用得到預期的效果,就算當初幾辛苦幾頭痛,都一掃而空。
苦盡甘來 ~
當日老師特別提及大女在語言發展大大進步時,我真係開心到不 ...

希望我下次都聽到大大進步啦 加油
‹ 上一主題|下一主題