用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖安德烈小學 2011/2012度小一聖安德烈家長報到區
樓主: circle119
go

2011/2012度小一聖安德烈家長報到區 [複製鏈接]

係呀,你係邊度上車呀,我係葵涌邨呀

原帖由 vinyasa 於 11-9-6 23:23 發表

我都係9號車呀
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

原帖由 vinyasa 於 11-9-6 23:23 發表

我都係9號車呀
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

我有JOIN呀,今日交咗錢啦,當俾佢試下囉

另外,我會訂報紙
我好想同佢報中國舞!
同埋加強中英數個班,我唔JOIN啦,因為我問了老師,其實都不是教額外野, 都係溫書,咁我覺得唔需要住啦!

原帖由 circle119 於 11-9-6 10:29 發表
請問你地有冇上30/8那天適應日(家長講座)

1.音樂樂器你地有冇join?(我填左.但15/16)

2.佢地所指學校有50萬贊助英語計劃~未來1-3年級都有拼音英語讀?(仲用不用要錢)定在上課有包括呢樣?

3.你地仲會不會諗住參加"課 ...

HIHI
書我想訂英文,有兩本都適合佢地個歲數架,中文書就要再睇下先決定,因為本身都有好多書架啦!

原帖由 vinyasa 於 11-9-7 17:19 發表
今日派左D訂兒童雜誌嘅表格, 你地會訂嗎, 訂邊本好?

重有個中英數提升課程及中文百達通計劃, 係課外課程? 又無講幾時上

oic
今天中文生字功課回來
全部要改正... (冇穿頭,痴埋..."乙")

醒目開學勳章

原帖由 celialing 於 11-9-9 18:59 發表

我係茘景上車呀

你有無申請做午膳義工, 我下星期返去做3日午膳義工

我都想去返去做3日午膳義工..但不能
(因手上湊緊多个bb仔7个月)

你地會否參加18/9活動?

醒目開學勳章

原帖由 circle119 於 11-9-11 09:06 發表
我都想去返去做3日午膳義工..但不能
(因手上湊緊多个bb仔7个月)

你地會否參加18/9活動?

9/18有活動咩?? 唔通我miss左

回復 25# circle119 的帖子

係呀,我就未暫時未有改正!!加油!

回復 26# vinyasa 的帖子

係呀,我都有報呀,不過我頭兩日係我老公,第三日先係我自己,不過唔知可唔可以,無手冊問了老師

係崇拜呀,我都有JOIN呀!

原帖由 vinyasa 於 11-9-12 11:16 發表

9/18有活動咩?? 唔通我miss左

醒目開學勳章

原帖由 celialing 於 11-9-12 13:32 發表
係崇拜呀,我都有JOIN呀!

我個日唔閒, join唔到, 唯等下次啦

醒目開學勳章

今日做午膳家長義工, D小朋友基本上都搞得掂, 自理能力唔錯, 不過個飯塊膠真係幾難撕

vinyasa
p1在課室食嗎?份量?
飯塊膠真係幾難撕?有人幫?
老師是一起吃?

tks!!

醒目開學勳章

原帖由 circle119 於 11-9-15 10:17 發表
vinyasa
p1在課室食嗎?份量?
飯塊膠真係幾難撕?有人幫?
老師是一起吃?

tks!!

係呀, D小朋友係課室食飯盒, 份量都幾大份架, 大部分小朋友都食唔晒, 老師要求佢地最少要食一半

個飯盒塊膠都幾難撕, 家長義工同老師都有幫手撕起一角, 小朋友就易D撕開

老師主要係叫名出黎攞飯盒, 祈禱, 睇住小朋友食飯, 提住D小朋友專心食飯, 唔好掛住講野, 食餸唔食飯.......

我地由12:45-1:15, 帶小朋友去洗手間, 遞飯盒, 有錯就帶佢地出去換, 或忘記帶餐具去攞义, 安頓好小朋友食飯, 佢地未食晒我地已經要走

Vinyasa
好詳盡....tks

好多乜乜英語提升課程...
早論先交左中英數...

今次又是乜來的
英文8百寶箱???<---是校內定校外
定是網上定學校呢????
你地有冇join?

另星期六興趣班你地有冇打算join?
我時間暫不能配合(因現在已報出面活動)
或許等下學期

家長日晚上咁得意?

我都係無JOIN呀,你地有冇呀!
佢話唔JOIN都會有得用基本野,我自己本身都有好多CD﹣ROM比佢,所以都係無啦

原帖由 circle119 於 11-9-16 23:03 發表
好多乜乜英語提升課程...
早論先交左中英數...

今次又是乜來的
英文8百寶箱???

醒目開學勳章

我join左中英數提升/中文百達通, 課外活動(SAT), 你地參加左咩班, 我8:40-10:40兩個活動, 到時都要留係學校呀, 聽輔導主任講, 佢地星期六好似社區中心咁, 轉堂個陣有好多家長/學生係雨操場, 好熱鬧

only join左中英數提升

課外活動(SAT)..等下个學期先
(手頭上出面有其他堂)

8:40-10:40兩個活動??
join了乜..?
‹ 上一主題|下一主題