用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德天主教小學 (鳯德)
樓主: QQ_Monster
go

聖文德天主教小學 (鳯德) [複製鏈接]

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-13 00:00 發表
咁好去大吃一餐,不過佢地放暑假,除左佢地HAPPY,之外,我地做家長都勁FREE, 唔使返去CHECK功課,放工之後可以行下街先返去都得,HAHA! 阿女聽日放學之後要幫手執野,我地14號去旅行AR,咩都未執好.

...

yiuyiu,

去邊旅行一定好開心kakaka~~九月有個來自第2間學校插入英文班~

原帖由 kcpak 於 11-7-13 01:00 發表
其實哥哥間學校比聖文德近我屋企,哥哥好多時自己返學放學都仲得,,不過想同佢轉既原因係...哥哥依家間學校比較淺,我擔心佢中學會追唔上,所以同妹妹一齊報聖文德
,佢考插班結果出黎話佢英文程度唔理想,我就知死...... ...

Kcpak

最重要妳覺得大哥間學校比較淺嗎?如果你不認同佢課程淺,我見意妳不要轉,但一方面如果真是淺去聖文德可以拉番高佢英文水平..

我有個例子:有個女同學當時讀緊聖文德P.2,但佢成績不理想,在P.2留班,補番個底子,結果佢重讀下考全級第1,往後佢都考得不錯,,,

個人意見,你真是認真考慮~

原帖由 TungTungB 於 11-7-13 09:03 發表
yiuyiu730,

呀女成日都話想養倉鼠, 我就話如果佢考到全級十名之內我就買比佢.

睇怕今年佢都實現唔到呢個願望啦.

等派了或許有頭十名都唔定嘛,如果獎唔到獎第2d,等佢開心下...

聖文德d英文真係唔差, 我仔個英文補習老師都話佢地既英文程度很高, 拍得住好多名校.

醒目開學勳章

如果佢咁叻女考到頭十名,我都好樂意買比佢. 不過講真,買唔係問題, 照顧佢地先麻煩嗎!

其實如果佢考得好過上學期, 我都會獎勵下佢的.

原帖由 superyen 於 11-7-13 09:51 發表

等派了或許有頭十名都唔定嘛,如果獎唔到獎第2d,等佢開心下...

醒目開學勳章

嘩, 呢個過江龍一定係好勁喇.

原帖由 superyen 於 11-7-13 09:39 發表

yiuyiu,

去邊旅行一定好開心kakaka~~九月有個來自第2間學校插入英文班~

請問知唔知今年考到入英中/Band 1的比例是幾多呢?

我地聽日一早去機場ar, 去bbk ar, 有個插班生ar, 黎自邊間學校ar?咁出年英文班咪多左好多勁人lor,haha, 阿女要努力la.

原帖由 superyen 於 11-7-13 09:39 發表

yiuyiu,

只係知有86%派到第一志願,聽老師講,好多派左去協和,德愛,保一,距區有協恩.

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-13 11:05 發表

只係知有86%派到第一志願,聽老師講,好多派左去協和,德愛,保一,距區有協恩.

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-13 11:05 發表

tung tung b,

有時買野獎下佢地都好架,比d鼓勵佢地ma, 阿女今次都考得好好,我都唸住一陣放工買野比佢.

原帖由 QQ_Monster 於 11-7-13 10:53 發表
聖文德d英文真係唔差, 我仔個英文補習老師都話佢地既英文程度很高, 拍得住好多名校.

佢地深過民生,優才呀,,我有晒佢地試卷~囡囡d表姐表哥都會羅d卷比我女溫下..

今日個女超開心,張成績表得書法是B,全部A...最開心是我奶奶kakaka~

今年P.2數學優異生來自2A~我其實覺得數學好先代表腦轉得快架..我讀書時老師都是咁講....2C有個同學羅了進步獎,學校這方面都真是好好,把本來差d既小朋友都拉回水平上~但好奇怪進步獎有獎書卷~~反而各科和1,2,3名都無獎書卷既

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-13 15:42 發表
我地聽日一早去機場ar, 去bbk ar, 有個插班生ar, 黎自邊間學校ar?咁出年英文班咪多左好多勁人lor,haha, 阿女要努力la.

玩得開心d....唔駛掛住我地架xd~~回來妳慢慢追回我地f post~

我都不知來自邊間,校長話有插班新生.

superyen,

阿女今次成績我都好滿意,雖然今年拎唔到英文優異獎,不過MATHS由B升左去A,真係好開心.我18號返架LA,到時先慢慢追POST LA,希望我地快D有自己小學FORUM就好LU.

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-13 21:07 發表
superyen,

阿女今次成績我都好滿意,雖然今年拎唔到英文優異獎,不過MATHS由B升左去A,真係好開心.我18號返架LA,到時先慢慢追POST LA,希望我地快D有自己小學FORUM就好LU. ...

我都好滿意上學期電腦,書法英文語文,語文都是b..今個學期佢進步不少呢....

妳女兒MATHS英文班羅到A好叻呀~~有冇問老師佢考第幾,今日接放學個個圍住老師問考幾多 真是在成績表唔填名次就是會咁,我地圍住蕭老師就是不捨得,最後攪喊老師kakakaka

superyen,

阿女班考第5,同上學期一樣,級就進步左一名,排第9, 你阿女呢? 阿女MATHS一向都無咩信心,今次A真係好開心.

yiuyiu730,

我女班第4,全級第6,同上學期一無一樣,但平均分就有進步,有94.8~其實我想頭十幾名d分唔會差好多,我女同全級第一名既同學差0.5分@@我都好開心聽到妳囡囡Maths羅A

原帖由 yiuyiu730 於 11-7-13 22:15 發表
superyen,

阿女班考第5,同上學期一樣,級就進步左一名,排第9, 你阿女呢? 阿女MATHS一向都無咩信心,今次A真係好開心.

醒目開學勳章

回復 1# yiuyiu730 的帖子

呀女下學期都進步左好多, 除左 PE & Music 得個B, 其它都有A, 雖然買唔到倉鼠,不過我都應承左送其他禮物給她.

我地今日去左充氣嘉年華玩, 好好玩呀, 你地有冇人去左玩呀.

superyen,

我唔知阿女平均分幾多AR,係咪要問老師? 你阿女都好叻AR,你張成績表有無寫佢課外活動? 阿女今次第一次記左1優點1小功,都好開心.
‹ 上一主題|下一主題