用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: beckylai
go

崇真幼稚園結果.. [複製鏈接]

而家係好想生BB, M又未黎, 想知自己"有"定"無"......

原帖由 豬油妹 於 11-11-2 21:16 發表
佢地計星期一至五係工作日, 8/11又真係啱啱十四個工作天, 我覺得仲慘過等預產期, 陀緊嗰陣都照過超聲波知係仔定係女, 係單定孖...宜家, 一啲頭緒都無....嗚........等............. ...

哈哈, 形容得好貼切, 一日未嚟, 一日都有個希望!
希望唔會落空啦!  

原帖由 2Fats 於 11-11-3 10:15 發表
而家係好想生BB, M又未黎, 想知自己"有"定"無"......

嘩, 十四個工作天都叫耐, 第時考小學要等你一頭半個月, 仲要2ND IN, 你地咪會死? (有D報名連1ST+2ND IN要3個月)

咪咁啦, 個個考學校都必經架啦, RELAX!

蕭阿姨, 咁你多D上黎安撫吓我地啦.我地D小朋友生於呢個年代(應該係呢幾年先啱)真係好痛苦架(d父母)   又要同埋D大6人爭所以先咁瘋癲!!! 一個唔覺意菲傭有埋居港權佢地D子女黎埋仲要同D賓賓爭阿

原帖由 silvia_ng 於 11-11-4 13:52 發表
嘩, 十四個工作天都叫耐, 第時考小學要等你一頭半個月, 仲要2ND IN, 你地咪會死? (有D報名連1ST+2ND IN要3個月)

咪咁啦, 個個考學校都必經架啦, RELAX! ...

原帖由 2Fats 於 11-11-4 14:45 發表
蕭阿姨, 咁你多D上黎安撫吓我地啦.我地D小朋友生於呢個年代(應該係呢幾年先啱)真係好痛苦架(d父母)   又要同埋D大6人爭所以先咁瘋癲!!! 一個唔覺意菲傭有埋居港權佢地D子女黎埋仲要同D賓賓爭阿

...

大家唔好緊張, 上帝早已為小朋友預備左一間最適合既幼稚園。

有你係到真係好好多 ~~哈哈...我查實都好緊張架 !!

原帖由 silvia_ng 於 11-11-7 10:03 發表

多謝蕭亞姨為我哋打氣!

我真係好敬佩你, 可以為囡囡在學習路途上安排得好好, 要多多向你學習!

原帖由 silvia_ng 於 11-11-7 10:03 發表

原帖由 YumYummy 於 11-11-7 11:34 發表
多謝蕭亞姨為我哋打氣!

我真係好敬佩你, 可以為囡囡在學習路途上安排得好好, 要多多向你學習!

嘩....你又識我既????? 你幾時起左我底

大家唔好比高帽我戴啦, 我個頭冇咁大呀!

哈哈...TT媽咪有邊個唔識蕭阿姨吖?!...

其實你真係Comfort咗好多準家長架...
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

雖然我仍未係TT媽咪(但我真係好希望可以做到), 但對蕭亞姨的comment真係銘記在心架!!  

你在幼稚園同埋小一選校兩邊走, 真係多謝你為了我們這些新手家長提出了不少寶貴意見呀!!

原帖由 silvia_ng 於 11-11-7 21:23 發表

蕭亞姨幾時都係咁幫得手,有你係度打下氣係唔同D.
我都係其中之一等緊結果既心急家長,有事請教,麻煩
蕭亞姨check PM!

我衰左喇 silva ~~

唉.....點算好呢 ???? 嗚嗚嗚嗚

頭痛呀.細佬入唔到哥哥間學校......

原帖由 silvia_ng 於 11-11-7 21:23 發表

醒目開學勳章

old boy唔一定收!有兄弟姊妹又唔一定收!
以符今年D小朋友真係好叻!!

我收咗信收IK1嘞. 我地唔係校友/無兄姊就讀.

下星期二/三要交留位費嘞.

多謝咁多位媽媽特別係Silvia分享安慰. 第日仲有好多野要請教.

原帖由 高齡牛師奶 於 11-11-8 22:28 發表
我衰左喇 silva ~~

唉.....點算好呢 ???? 嗚嗚嗚嗚

頭痛呀.細佬入唔到哥哥間學校......

嘩....咁難攪? 真係係樹5年來都未聽過有呀哥/家姐讀緊都唔收細果個....乜今年真係咁恐怖?! 我朋友又係大仔同我仔仔同年畢業, 細妹今年考都唔收。真係撞鬼...

而家只好等5月, 同埋其間多d做下家長義工, 等老師認到下你個樣, 他日叩門都叫多d印象啦。

加油加油, 未到最後一日都係未知。而且大把"自私的人"比哂好多間學校留位而hold住個位, 分分鐘去到8月都仲有位呢。(小學有學生真係8月31先收call, 甚至到9月開學後都收call通知架)

大家唔好客氣, 我都係知幾多講幾多je, 不過仲係咪update既資料就唔知啦, 因為學校每一年都會改善/改變下, 所以你地有咩問題問完我, 都自己求証下啦。

就算識唔識你, 你都可以問我問題, 不過我未必每個崇真forum都入, 所以你地pm我都得既。我一得閒就會答架啦。

我見第一輪(630人)當中已經有~130個number係唔同(係C311字頭). 可能佢地就係有兄姊讀個D小朋友(可能加埋校友?). 所以我估如果真係收哂佢地, 就無咩位比街外人嘞(可能連我都無offer) 所以正路應該係唔可以收哂.

原帖由 silvia_ng 於 11-11-9 11:44 發表

嘩....咁難攪? 真係係樹5年來都未聽過有呀哥/家姐讀緊都唔收細果個....乜今年真係咁恐怖?! 我朋友又係大仔同我仔仔同年畢業, 細妹今年考都唔收。真係撞鬼...

而家只好等5月, 同埋其間多d做下家長義工, ...

係咪IK收信先呢
唔見英中有人收信

我都未收到信= = 係咪reject信遲啲架呢?

原帖由 ksorange 於 11-11-9 14:21 發表
係咪IK收信先呢
唔見英中有人收信

身邊已有人收到主流派彩啦~~
仲有3個鐘至返到屋企開信箱呀! 急死人啦~~
‹ 上一主題|下一主題