用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN Application
樓主: kwansara
go

St Cat PN Application [複製鏈接]

No.

$38,940 係K1 唔係PN, Nursery =K1

PN 係貴過K1的, 一開校就已經係五萬幾一年, 份11期交

原帖由 kayla1123 於 11-11-25 23:27 發表
But their website state 38,940 for this year, they increase more that 25% a year?

今年會收人多過上年

佢以前未有pn前k1收成千人,如果好似其他家長咁講成個紅磡campus係for pn, 人數應該都唔少。

Do you know when the interview will be held in Jan?

我收到風好似6班

回復 1# cclemon2009 的帖子

請問咁係咪六班上晒K1先?

其實St Cat 一班PN 有幾多人?

各位選擇SC的原因何在?
聽說今年8000人爭600個K1位...名氣認真大

剛發現SC website 改o左公佈PN報名詳情的日期, 大家明天要留意啦! 唔係5/12 星期一.   
如果有現任SC家長收到學校通告, 請幫手在這share 第一手內容, 好等各位新手媽媽有所準備, 謝謝!

以下引自SC website:"2012-13 Pre-Nursery (PN) Application InformationParents wishing to apply for Pre-Nursery of 2012-2013, please refer to this web page on 2nd December 2011 for further information.
20122013年度幼兒預備班( PN ) 招生通告如家長欲為子女申請2012 – 2013學年之幼兒預備班(PN)學位,請於十二月二日瀏覽本網頁的報名資料。"

原帖由 kwansara 於 11-11-23 17:23 發表
如家長欲為子女申請2012 – 2013學年之幼兒預備班(PN)學位,請於十二月五日瀏覽本網頁的報名資料。

Thx for the update!

Application forms will be provided on a first-come-first-served basis.

The number of application forms is very limited.

即係要人一早去排隊交足文件才有申請表,也許排隊黨又可賺一筆

選擇以英語或粵語進行面試 - 如選擇粵語會否有影響呢, 囝囝對英語會留心d, 但係我吔英語講得麻麻地, 怕影響咗佢, 點選擇呀??

小朋友表現重要D,語言就小朋友會好些。

St. Catherine is not the only choice and best choice, give up!!

SC_2012至2013年度幼兒預備班 ( PN ) 招生通告

http://www.stcatherines.edu.hk/big5/admission.html
(本校的幼兒預備班只設於紅磡海濱南岸校舍)
學生年齡︰2009年9月1日至2010年8月31日出生者
索取報名表格方法︰

請把所需文件及資料放入信封內,並在左下角寫上「索取申請入學表格」。申請表格有限,申請表格先到先得,派完即止。

要親身去學校將信件投入信箱內以索取報名表。

一定又有排排隊啦咁...仲要定左時間..早又唔得...遲又唔得...仲要派完就冇....真係暈

SC_2012至2013年度幼兒預備班 ( PN ) 招生通告

申請人可於於二零一一年十二月八日起(星期一至星期五8:30am-5:00pm,星期六9:00am-12:00noon)親臨本校紅磡校舍(紅磡愛景街八號海濱南岸一樓)把信件投入信箱內以索取報名表。所有提早或在表格已全部派發後之申請(請隨時留意本校網頁入學申請版頁之更新)恕不接納,敬請留意。

依家科技咁先進, 點解唔可以將就下d要返工、好忙碌o既家長, 安排網上download application form 呢!? 點解係都要親身排隊去拎呢? 願意為小朋友而放棄休息時間、晨早去排隊排得耐先叫有誠意嗎!?
我先生睇完「申請安排」第一句就話"間學校好惡"喎!! 雖然我係全職主婦唔駛返工可以一早去排隊, 但我地商量之後, 都係決定放棄唔報喇!! 因為學校名聲太大, 行政手法亦唔人本, 爭入去o既bb個個都精叻聰明, 相信即使囝囝入到圍去就讀都未必會開心, 考慮到各方面因素後, 我地都係放棄唔報喇, 希望囝囝晌其他名氣無咁大o既學校可以學得開心、輕鬆d啦。
(以上純粹個人意見, 如有得罪各位, 萬請見諒了!!)

在此, 祝願各位繼續報讀o既爸爸媽媽一切順利, 小朋友面試有良好表現, 大家都可以入到心儀學校吧!! ^^

(請隨時留意本校網頁入學申請版頁之更新)

尼句真係...即係成日都要睇下佢學校網頁....唉....
‹ 上一主題|下一主題