用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖羅撒小學 CHAT ROOM
樓主: AmyWonglo
go

聖羅撒小學 CHAT ROOM [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 聖羅撒小學 CHAT ROOM

cameo

深水

醒目開學勳章

Daisy媽咪

請收pm.

thx心心媽~
[quote]
心心媽 寫道:
cameo

深水
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

請問各位, 你地會幾時做校服呢?

好似parent day 個日會度埋身 !
想問下 : st.rose 上英文堂時係咪用全英文教既呢 ? 佢地既英文堂係咪比其他小學多d既呢 ?
該用戶已被刪除

其實我都唔知幾時做校服呀...
咁係咪到時會派埋書單我地自己買書呀?定係學校買呀?
咁到時咪要帶定錢囉?
不過佢話6月尾會再寄信通知,到時會再講掛,hehe
thx M&M2004 路過都同我地報料~~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

醒目開學勳章

各位媽咪

妳們有沒有幫小朋友安排暑期活動呀?

我想幫個女報泳班,妳們有沒有好推介呢?

YMCA at TST.. very good

我無報呀,因為d時間就唔到我啊,,,,
我之前都聽過人地話ymca好好呀,但係好多人報喎,好快無位~
我諗住如果見到有畫畫班時間許可就報名囉,叫做俾個女有d細藝,,,hehehe~

我報左窩打老道 YMCA, 都幾好, 不過平日小朋友少喲, 會教得好喲. 聽講聖羅撒都有泳隊的. 我反而想幫囡囡報一喲興趣班, 等佢開心埋今年暑假.

醒目開學勳章

我囡囡之前都係ymca學游水,但升level 4時因為唔係member所以報唔到.之後轉去史丹福,我覺得麻麻地.

song & cooyee 妳們的小朋友報邊個level 呀?妳地有沒有join ymca個membership 呀?

My daughter is Level 2 and she must be member to attend the swimming class.

我今天收到信, 囡囡會讀 1C 斑, 你地讀邊班呀? 體育衫今年竟然轉顏色, 希望囡囡唔會失望. 固唔到八月底仲有一次迎新日等佢多喲習慣.

我個女1b呀 !

Hi 各媽咪

請問你們何時收到信的?
點解我重未收到呢?
封信講什麼的呢?

我都收到嘞,我個女1D呀,唉吔,我地個個唔同班喎~~~
benphyllis,
封信入面有書單呀,雜費呀,車費呀等等...到時要交埋的啊!
重有7月2日的行程簡介la.....
重有一個印有小朋友姓名同班別的牌仔~
重有8月尾都重會有一日迎新日的啊~

Hi cooyee,

What color will be for new PE uniform ?   
We do not receive any notice about it.

We used to have 2 choices of Blue & Pink color of PE uniform.

醒目開學勳章

我個女都係1b呀.

運動衫轉了為白色運動衣及深藍色短褲,即係沒粉紅同粉藍運動衫? 另外我想問妳地會幫邊間校服公司呢?金綸定羅莎呀?

各位

我想幫個女報聖羅撒小學,我住土瓜灣,我想知校車經唔經土瓜灣呢?

係沒粉紅同粉藍運動衫, 我會幫金綸做校服, 因聽講質料好喲. 請問有沒有其他囡囡讀 1C 班呀.

聖羅撒有好多條校車路線, 就算唔同都可以個別同聯絡校車公司.
:
‹ 上一主題|下一主題