用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 除了SPI, 有無另外的選擇
樓主: rr
go

除了SPI, 有無另外的選擇 [複製鏈接]

Re: 除了SPI, 有無另外的選擇

Teresa,

係呀, SPI 賣$388, 但有coupon係$338, 差$50.

brima 寫道:
Teresa,

係呀, SPI 賣$388, 但有coupon係$338, 差$50.

唔係wo. 我6月尾上去SPI Sogo專門店, 兩手空空冇coupon, 都係用$338咋.  不過佢地未有貨, 我只係比左$, 佢比張換領coupon我遲d拎貨.

Annie123 寫道:
我兩個小朋友都係用 Seven 書包。
Times Square 同 Ocean Terminal 都有得賣。
佢地有好多款,亦有唔同 size,我覺得好輕,好實用。

今年亦打算買"Seven"書包,睇過覺得好輕,上年用SPI書包幾好用,但實在太重。

Teresa,

you are so lucky, because the deadline for $338 is 30 June, I went on 1 July, the price is $388 without coupon, I am now looking for the coupon.

Can anyone tell me "seven" schoolbag in Ocean terminal which shop?

Index99 寫道:
try to see if this link:

http://www.sevenindustries.com/flash/main.php?area=home&lingua=ita

Are they good?

仍是睇唔到
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annie123 寫道:
我兩個小朋友都係用 Seven 書包。
Times Square 同 Ocean Terminal 都有得賣。
佢地有好多款,亦有唔同 size,我覺得好輕,好實用。

今年的新款好靚,但好貴呀 $690,真係唔捨得買

Zen,

書包上有無公仔o架?

ChiChima33

chichima33 寫道:
Zen,

書包上有無公仔o架?

ChiChima33

無,多數是圖案.

go to: www.sevenindustries.com
kick on 'seven' (logo in red)
kick on 'everyday' (個圖有個紅色背囊)
kick on 'overall' or 'much more'

細size在'much more'裏面, 我昨晚去左ocean terminal睇過d書包, 真的比SPI的輕, 已經是與納米技術那款比較, 我諗我會買Seven比阿女用, 希望佢唔好選個咁花碌碌就最好啦
Zen 寫道:
[quote]
Index99 寫道:
try to see if this link:

http://www.sevenindustries.com/flash/main.php?area=home&lingua=ita

Are they good?

仍是睇唔到 [/quote]

Thank you Index99,

找到了, 好似是歐洲的公司嗎 (不是英文字), 去Timesquare睇睇先.

ChiChima33

係意大利牌子, 我就有些擔心阿女只手仔唔夠力開個扣嘖. 我試過係已經比普通背囊容易開架啦.

chichima33 寫道:
Thank you Index99,

找到了, 好似是歐洲的公司嗎 (不是英文字), 去Timesquare睇睇先.

ChiChima33

請問"seven"係Timesquare邊一層?

好似9樓.

我囡夠力開個扣,但原來我買個個款已經係 outed,唔怪得之減價

其實out左都無所謂啦, 平d呀嗎, 小朋友都係咁用架啦, 我都打算今晚去'jup'番個減價貨呀.

Zen 寫道:
我囡夠力開個扣,但原來我買個個款已經係 outed,唔怪得之減價

我發現Dr Kxxg都不錯, 價錢合理, 如即時做會員可減低$50.00 及有一包三對襪子送, 還可免費和小朋友檢查腳仔呢?

Index99 寫道:
其實out左都無所謂啦, 平d呀嗎, 小朋友都係咁用架啦, 我都打算今晚去'jup'番個減價貨呀.

[quote]
Zen 寫道:
[/quote]

係呀,新貨$690,太貴了.:tongue:  SJ系列好靚呀,香港唔知有冇得賣   

唔好意思,路過想問問大家~請幫忙~
如新貨就$690,咁舊款價錢如何?
在網頁如何分別新舊款?
唔該~因我女今年都升小一了!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我去左time square 睇, 新款果d好colourful, 而且好輕, 但果扣對小一生可能會有少少問題.
價錢方面新款又好似貴左d, 但有新款, 我又好似唔想買舊的,   貪up-date呀
舊款便不貴, 不用$400.00, 那麼以我一定不考慮SPI, 始終太重了.

至於我之前提的chiropak, 究竟有無人見過或用過.     

any comment    
rr
‹ 上一主題|下一主題