用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40 vs 34 校網
樓主: pochaccoboy
go

40 vs 34 校網 [複製鏈接]

1998Ruby1998 發表於 19-9-16 10:42
回覆 pochaccoboy 的帖子

聖多馬、基福 係少功課,但基福測驗可能會多啲。論升中兩間都係二線,你接受到就 ...

對,旅小抄寫好少,例如中文默前詞語抄3次,要默的2段落分2日抄。旅小的功課,一般需要多些思考的。
旅小課程沒有教快,沒有精英班,但課程不會淺。

回覆 1998Ruby1998 的帖子

都係校風,老師有無愛心,學術谷唔谷

Angi77 發表於 19-9-16 15:52

都係校風,老師有無愛心,學術谷唔谷

基道同基福都係有愛心,可能基福多啲啲野做但都唔係難應付。論升中表現就大家都咁上下。

升中見基福好似靚啲,仲show曬幾多人數入咩學校。。。基道就睇唔倒,要估。。。

Angi77 發表於 19-9-16 16:56

升中見基福好似靚啲,仲show曬幾多人數入咩學校。。。基道就睇唔倒,要估。。。 ...

基道自身應該冇基福好但有個九龍城網墊住,幫助唔少。但應該都係基福好啲啲。如果走唔出 34、冇私小 back up 又唔介意升中冇咁靚仔的話,乙一基道應該都容易中。

34網確實天羅地網,前年我囡抽34超差,最後扣番去35
‹ 上一主題|下一主題