用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖保祿學校
樓主: Tungwuncheung
go

聖保祿學校 [複製鏈接]

係呢度再問多一個問題~
如果冇去interview 到最後叩門有冇機會?

sasa29 發表於 23-1-3 23:44
係呢度再問多一個問題~
如果冇去interview 到最後叩門有冇機會?
據以往情況,SPCS只會on list call 人,未聽過接受叩門。當然現階段學校有冇新安排或想法,或是未知之數。
但係諗下如果報咗名因其他學校面試而缺席 interview,即係SPCS 非心儀之選,即使有得叩,成數機會又如何呢?

bettyay 發表於 23-1-4 08:59
據以往情況,SPCS只會on list call 人,未聽過接受叩門。當然現階段學校有冇新安排或想法,或是未知之數。
...

我非常之明白, 2⃣️難之處就係放棄二間自行分配學位 博一間直資, 感覺好難博 … 唉 所以先至咁煩 唉…

sasa29 發表於 23-1-4 09:05
我非常之明白, 2⃣️難之處就係放棄二間自行分配學位 博一間直資, 感覺好難博 … 唉 所以先至咁煩 唉…
...

睇返舊post, 你地間小學係SPCS大戶,之前識級頭家長 自行都係個2間大熱女官津,同學亦大多甘選,或SSGC/MSS。1st in已經有幾間間同日,反正估計唔到情況,煩都冇用,甘唔好彩咪當整定同SPCS冇緣。

sasa29 發表於 23-1-4 09:05
...
明白真係好難,三間都要見過先有得叩門或on call list,但似乎你心目中已有排序,真係撞正唯有嘆聲無緣!
‹ 上一主題|下一主題