用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無將軍澳幼稚園好介紹?
樓主: KPMS
go

請問有無將軍澳幼稚園好介紹? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 請問有無將軍澳幼稚園好介紹?

Hi babych,

Did you send your kid to any playgroup?

Hi babych,

我已交了 將軍澳宣道及 根德園 留位費,St.Cat 仍有 5 日時間考慮交唔交留位費(但多數唔會交),我一心諗住比囝囝讀根德園一來打好個底,自覺囝囝學嘢好快想比間資深學校培育佢,二來喜歡根德可以教到佢責任感、紀律等,但將軍澳宣道亦真很吸引 ~ 屋企出發步行番學只需3-5分鐘、老師有愛心、學習多元化、學術程度亦算不錯、有外籍&普通話老師、課程有phonics 學另有好多課外活動給小朋友自選、家長的的口睥好好、k2 & k3 有全日方便安排照顧、優先上宣基小學,我就是非常矛盾 根德園和將軍澳宣道 之間 !! 你可否分享你為何選根德呢?  

babych 寫道:
無考慮過比仔仔讀N!.   今年考佐4間學校, 根德,SC,YORK,培正, 前3間收佐, 培正等通知(13/1/06), 如無意外決定根德, 亦好期待培正結果.   
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

醒目開學勳章

Hi PHmami,

Do you think 將軍澳宣道 is the best in TKO?  How about those 保良局series?
‹ 上一主題|下一主題