用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇媽咪join過 InterKids (英智傑英語學校) 的Eng Cour ...
樓主: kittylock
go

有冇媽咪join過 InterKids (英智傑英語學校) 的Eng Course [複製鏈接]

Re: 有冇媽咪join過 InterKids (英智傑英語學校) 的Eng Course

把鬼....... 十分業餘(似臨時拉夫), 求其喺蘭桂坊揾幾個鬼佬教咁, 一D都唔專業, 同british council 感覺差得遠。

Re: 有冇媽咪join過 InterKids (英智傑英語學校) 的Eng Course

chingbb 寫道:
totochu,
想請問你在british council 的課程好嗎?你的小朋友幾多歲呀? 以你的經驗有那些你覺得不錯的課程, 可否話我知呢?   

我個女舊年4歲時報讀的,直到現在,summer course 我都有報,基本上是根據你學校就讀的年級分班,如我的女兒是k2的,就會讀佢地k2的課程。常規課程,每一期好似是18堂,27小時,三千多元,為期4個月左右。講明用乜書和課堂主旨,課程完了有進度表,學期中段又有免費的家長講座,比人好pro的感覺。不過他們不會好課堂式教拼音之類,而是用講故事、做手工、唱歌等教英文,我個女一直讀得好開心。

我個女讀o左年幾﹐都好開心﹐後來升小二已經轉o左去另外度讀﹐因為我覺得比較適合幼稚園至1、2年級的小朋友讀﹐如果要緊貼學校o的課程或想強化根基﹐就要多做excercise。不太適合較高年級。

[email protected] 寫道:
chingbb,
What course did u join I joined the summer course also  

哈哈!又見到你啦 同囡囡只參加了一個佢地叫Pre K1的課程, 逢星期六返11:30至12:30    
Don't worry!Be happy![/color purple]
‹ 上一主題|下一主題