用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
樓主: cecilau
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

tamama
恭喜晒 ! 你女女終於畢業了.

其實保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園始終是新校. 而你的女又是第一界畢業生. 所以 D 老師應該未係好清楚邊間小學好唔好. 希望到我仔仔畢業時(08年) D 老師會清楚.

你地講野同呢間學校d校長&老師一樣咁鬼假   

咁點解你k3先去一間全新的學校呀???? 佢地開頭真係乜野都好亂, 同老師真係對呢區無乜認識的啦....

tamama2006 寫道:

同呢度d校長老師一樣啦,開始質人,你係咪想話我窮,要搵間全日非牟利學校丫,呢度附近仲有邊度咁平呀?佢地話比我聽太古小學係一般的,但原來係東區最差果幾間學校,真係不負責任,我都好可憐你的,找咁多藉口幫間學校,不過做人唔好掩住良心講說話:tongue:  :tongue:  :tongue:  :tongue:
cecilau 寫道:
咁點解你k3先去一間全新的學校呀???? 佢地開頭真係乜野都好亂, 同老師真係對呢區無乜認識的啦....

[quote]
[/quote]

邊個話你窮呀.. 我地個個都係到讀, 咁我地個個都好窮呀....

你應該一早上來bk, 咁就知道邊間學校好d啦.... 唔好靠學校的information啦.

同呢度d校長老師一樣啦,開始質人,你係咪想話我窮,要搵間全日非牟利學校丫,呢度附近仲有邊度咁平呀?佢地話比我聽太古小學係一般的,但原來係東區最差果幾間學校,真係不負責任,我都好可憐你的,找咁多藉口幫間學校,不過做人唔好掩住良心講說話:tongue:  :tongue:  :tongue:  :tongue: [quote]
cecilau 寫道:

[quote]
[/quote] [/quote]

其實我只不過講出我的想法. 希望你的不滿是對事不對人. 而且我也都不清楚你同學校之前發生咗咩事. 為何咁    

cecilau
我地係唔係講錯野. 我覺得有 D 火約味. 佢好像將佢的不滿發洩係我地度. 我有 D 不明.

cecilau 寫道:
邊個話你窮呀.. 我地個個都係到讀, 咁我地個個都好窮呀....

你應該一早上來bk, 咁就知道邊間學校好d啦.... 唔好靠學校的information啦.

[quote]
同呢度d校長老師一樣啦,開始質人,你係咪想話我窮,要搵間全日非牟利學校丫,呢度附近仲有邊度咁平呀?佢地話比我聽太古小學係一般的,但原來係東區最差果幾間學校,真係不負責任,我都好可憐你的,找咁多藉口幫間學校,不過做人唔好掩住良心講說話:tongue:  :tongue:  :tongue:  :tongue: [quote]
cecilau 寫道:

[quote]
[/quote] [/quote][/quote]

艾美,
我都唔明啦... 不過我諗我地都係唔好出咁多聲啦....

我收到通告關於出年分班, 出年有3班都有3個老師呀. 咁又幾好呀.

Hi Cecilau,
Three teachers, do you know which classes, I didn't have such notice wor.

Today my son goes to school but because the teachers have meetings with different parents, so no Putonghua class lor.  They watched the VCD of the graduation show.  

BTW, do you know which primary schools in this district is good?

Hi Cecilau,
Three teachers, do you know which classes, I didn't have such notice wor.

Today my son goes to school but because the teachers have meetings with different parents, so no Putonghua class lor.  They watched the VCD of the graduation show.  

BTW, do you know which primary schools in this district is good?

leungchai
係n1 和兩班k1 都有3個老師呀. 我地仔仔個班(D 班) 就得兩個老師呀.

以14區來講, 有滬江, 嘉X撒, 循道, 衛理, NORTH 官, 好似都幾好呀.. 我都係聽返來的.... 你去小學雜談睇下啦.. 有媽咪傾緊的.

我仔仔無返SAT的, 佢出去上英文班的.

hi Ceci,

我個囝去C班,我都係星期五接放學見NOTICE先知,星期六見家長我都反應左要早一至兩星期通知.現在祗有2日,希望阿囝反學習慣啦.他的老師係梁老師,朱老師同一位新的老師.他D FRIEND 全部跟反何老師原班上,我覺得點解唔原班上亦都反應埋,始終對左一年有感情呀,但又有小小開心因為另一班係鄧老師有份,好采阿囝唔係跟他 朱老師同梁老師好有耐性同愛心 真係矛盾,總之阿囝開心就OK LA.   

Candy

candy,
咁你仔仔要同佢friend 分開啦.. 唔緊要的.. 我估佢地有機會見返自己的friend 的. 我諗你仔仔都會返得開心的.

大家昨天反學慣唔慣呀?出奇地我阿囝勁鍾意朱老師,成日提住,今朝離遠見到就叫定,真係放心晒.

candy,
咁你可以放心啦.. 你仔仔返學返得咁開心呀....
我仔仔又無乜野呀.. 可能佢連課室都無轉, 咁佢的轉變唔係咁多呀....

HELLO ALL!

我而家先見到呢個post,不過我真係少左上bk,或開著BOSWER周圍做野……

雪玲9月係B班,要跟永清小朋友分班,不過小朋友好快又有新朋友仔, 無所謂啦~ 玲玲都似乎幾鐘意朱老師,佢唔係玲玲班主任,但係屋企除了會提何老師外,仲會講朱老師,仲成日扮佢叫小朋友要排隊 ~ 好攪笑  

alienova
welcome!!!!

我諗學校細, 所以小朋友識得哂所有的老師呀.    

玲玲而家幾點返到學校呀?

candy & alienova
9月16日的talk 你地聽幾點呀?

cecilau,

9月16日talk我選左9:30-11:00,送完阿囝反學跟住聽埋呀.

alienova,

我諗朱老師有d似以前陳老師,所以阿囝超like她呀,我又多左個勁敵   

cecilau 寫道:
alienova
welcome!!!!

我諗學校細, 所以小朋友識得哂所有的老師呀.

玲玲而家幾點返到學校呀?

candy & alienova
9月16日的talk 你地聽幾點呀?

candy,
我都係聽9:30-11:00呀....
你個仔而家都有返sat呀?

有呀,以前要反5.5日,就一定要送他反去,而家改左反5日,都有送他反去,亦都是自已唯一的私人時間 ,他反到去都係玩下,無耐又食飯,跟住接他放學.好過一早起身就話要睇disney channel,你有無join now.com呀,disney channel幾好,有barney,madeline,noddy,bob the builder,seasame,好過買碟.

cecilau 寫道:
candy,
我都係聽9:30-11:00呀....
你個仔而家都有返sat呀?
‹ 上一主題|下一主題